Λεία Βιτάλη E-mail
Αρχική Η συγγραφέας Βιβλία Θεατρικά Σενάρια Κριτικές
Σκοτεινές Μητέρες
Δαιμονισμένες, τυραννικές, αδίστακτες, αυτοκαταστροφικές, δυναμικές και συγχρόνως αδύναμες, πληγωμένες, ανασφαλείς, τρυφερές, αφοσιωμένες, διψασμένες για αγάπη και έρωτα οι Σκοτεινές Μητέρες ονειρεύονται τη ζωή που δεν τις άφησαν να ζήσουν. Θύματα και θύτες, αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη της αγάπης και του φόβου τους στα «θύματά» τους. Ηθελημένα ή άθελά τους ανοίγουν πληγές που αιμορραγούν ακόμη και στο πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα. Καρφιτσώνουν φτερά σε ανομολόγητα όνειρα. Πριονίζουν επιθυμίες πριν ακόμη προλάβουν ν' ανθίσουν. Οδηγούν σε δρόμους παραβατικούς χωρίς επιστροφή. Και εκδικούνται νοσταλγώντας την ανεκπλήρωτη φαντασίωσή τους. Ωστόσο -αν δεν ολοκληρώσουν μια μη αναστρέψιμη καταστροφή- έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ακόμη και για… ευτυχία!

Μητέρες που μπορεί να αγαπήσαμε γιατί μας έφεραν στη ζωή, και ακριβώς για τον ίδιο λόγο μπορεί να μισήσαμε. Σίγουρα όμως δεν πέρασαν αδιάφορα απ' τη ζωή μας.

Τέσσερις εξωφρενικές ιστορίες Μητέρων που διασχίζουν τον χρόνο από τα βάθη του Μεσαίωνα μέχρι τις ημέρες μας, ζωντανές και αληθινές, που μπορεί κανείς ακόμη και να τις πιστέψει!

Στα Μάγια του Έρωτα οδηγούν ανενδοίαστα τον ίδιο τον Έρωτα στο κρεβάτι της άρρωστης δεκατετράχρονης κόρης. Στο Εκείνος που τον έλεγαν Μείνε δεν διστάζουν να στραγγαλίσουν την ερωτική επιθυμία του αγοριού πριν προλάβει να τον πάρει μακριά τους. Στο Αυγό κρατούν την κόρη δεσμώτρια ανομολόγητων πράξεων για μια ολόκληρη ζωή. Στο Μπλε της Καρδιάς της γίνονται η απροσδόκητη έμπνευση για μια ανεπανάληπτη καλλιτεχνική δημιουργία πέρα απ' τα όρια.

Οι Σκοτεινές Μητέρες, ακόμη κι όταν είναι αναγκασμένες να πράξουν το κακό, είναι απόλυτα σίγουρες ότι το κάνουν για το… καλό!


Κριτικές για το βιβλίο      Online αγορά από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη