Για όσους θέλουν να υπάρχει θεός....υπάρχει, για όσους δεν θέλουν δεν υπάρχει. Είναι καθαρός υποκειμενική περίπτωση. Και αντιστρόφως ανάλογη του ντοπαρίσματος.

        Αντικειμενικά δεν υπάρχει. ( ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ).        (8,1)

Νέες θεωρίες. Φίλος-σοφίας. (Προβληματισμοί απλής λογικής) Αιτιολογική ανάλυση των φαινομένων, βάση των δεδομένων σχετικός και κατά προσέγγιση αντικειμενικά.          
Όλα είναι πιθανά και αμφισβητήσιμα. Αν υπήρχε θεός… θα ΕΦΤΑΙΓΕ για ΟΛΑ.

Ο άνθρωπος είναι ένας αυτοκινούμενος και αυτό-εξυπηρετούμενος επεξεργαστής υψηλής βιοτεχνολογίας με την μνήμη του. Και τίποτα παραπάνω! (Δεχόμεθα αντιρρήσεις). 

Οι άνθρωποι, ή θεοί που δεν ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ είναι καθαρά καθάρματα χωρίς πρόσμιξης.

Πρώτα πρέπει να είσαι άνθρωπος και υψηλής αξίας κ' όχι ν' σε συνάρτηση της ασυναρτησίας. Και ο θεός όλων των θεών….. Το συμφέρον:  (Θεός πάντων εστί.)

ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ. Ποιος έκανε ποιόν.

Γνώσεστε την αλήθεια ……Αλήθεια, ποια αλήθεια;

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ή γιατί δεν υπάρχει  ΘΕΟΣ.

Ποιος έκανε ποιόν. Αντικειμενικά, δυναμικά, επιθετικά.

Είναι αδύνατον να υπάρχει θεός, όταν ο κόσμος είναι έτσι που είναι.

ΤΕΛΙΚΟΣ: Είναι αδύνατον να υπάρχει θεός, χωρίς να υπάρχει άνθρωπος.

Ποία θα ήταν η ΑΞΙΑ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή και της ΦΥΣΗΣ,

αν δεν ήσαν άνθρωπέ μου ΣΥ για να τα ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ = (Β4 σελ.31).

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΙΟΝ.

ΔΕΝ λέγω πράγματα για πολλούς μόνον για ένα 5% 

Ο κόμπος: Ποιος έκανε όλα αυτά; -Αυτός που έκανε αυτόν που τα έκανε.

   ΤΕΣΤ αληθείας: Ο θεός έκανε τον κόσμο, ή ο κόσμος τον θεό; -Ο κόσμος έκανε τον θεό.

-Και πως έγινε ο κόσμος; -Όπως ΑΚΡΙΒΟΣ έγινε και ο θεός. -Δηλαδή το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό; -Εδώ σε θέλω φίλε μου, βρες το. Κερδίζεις 450 λουκουμάδες.

  Όταν εσύ, εγώ κλπ. δεν μπορούμε να  παραδεχτούμε πως ούτε ένα καρφί μπορεί να έγινε μόνο του, ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ; Για τόσο μαλάκα τον περνούμε;

(7)Το να πει κανείς πως ο κόσμος, το σύμπαν, ο άνθρωπος, τα ζώα, τα έντομα, τα φυτά τα μικρόβια ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, πρέπει να είναι ηλίθιος ενενήντα τοις εκατό, το να πει όμως πως Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πρέπει να είναι ηλίθιος χίλια τοις εκατό. Εγώ προτιμώ να είμαι  ηλίθιος 90%. Ιδού η ρόδινη Ρόδος, ιδού και του ψύλλου πήδημα.

Πότε θεωρείσαι ποιο βλάκας μαλάκας επί τις % κλπ. στην ερώτηση: Ποιος έγινε μόνος του,    ο θεός ή ο κόσμος; Γιατί ένα από τα δύο πρέπει απαραιτήτως να έγινε μόνο του.

Τι εστί Θεός; -Άνθρωπος Αθάνατος-Τι δε Άνθρωπος; -Θεός Θνητός! ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ)
Υπάρχουν τρις θεοί: 1) Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ  Ή ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΟΣ = η φύσης, δηλαδή,  ο χώρος η ύλη η κίνηση. 2) ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ = Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 3) Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ = αυτόν που έκαναν οι άνθρωποι. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 

Γιατί να μην υπάρχει θεός; ο άνθρωπος ως θεός στη φύση είναι αδύνατος υποτυπώδες  μειονεκτικός. Αδυναμία της φύσεως; Φαίνεται δεν γινόταν αλλιώς. Ε ρε και να υπήρχε θεός, το 90% θα τους έφτιανε τη ζωή κόλαση ή αλοιφή για τους κάλους, την γλιτώσατε (γλιτώσαμε) καθάρματα.  Πολύ θα ήθελα να υπήρχε θεός.

Και μην ξεχνάτε: Ο άνθρωπος για την φύση ή τον θεό είναι ένα ασήμαντο γεγονός.

Εκεί που δεν υπάρχουν άνθρωποι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.

Ζούμε για να ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ, ή υποφέρουμε για να ΖΟΥΜΕ; (Και στα δύο μέσα είσαι).

Ζούμε σε έναν ΑΔΙΚΟ κόσμο από θεούς και ανθρώπους, θρησκεία πολιτική άρχουσα τάξη κλπ. κατεστημένη εξουσία. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕΣ

Ή ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΤΕΣ.

Πάτερ ημών ο εν της ουρανής... κατέβα να μας δεις και να μας λυπηθείς.

=======================<><><><><><><><><><><>======================

*(Καταλαβαίνετε τι λέγω ρέεε; Πολύ εγωιστικό ε;) Ο νοών νοήτο ή ανοήτο συνήθως.       ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ:…. αρκεί να είσαι αγαθός, κουτός, μαλάκας.         

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ Ή ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΑΡΧΗΓΟΙ  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΛΑΟΣ κλπ.  Ή αγαθά ανθρωπάκια; (Τα κατεστημένα της απάτης).

Κηρύσσουν τον λόγω του θεού δεν περούσε ο ανάπηρος θεός τους να υπερασπιστεί τον εαυτόν του; Μέσον των χρωμοσωμάτων Του που ο ίδιος έκανε;

 Ο θεός είναι πανταχού απόν. Μόνον τα μικρόβια οι ιοί και ο διάβολος Του είναι πανταχού παρόν και καραδοκούν να εισβάλουν. Εκατομμύρια νεκροί η παρουσία τους.   Ο θεός να σας φυλάει από τον θεό!!  (Και από τους οίους ΤΟΥ και την αγάπη του κλπ.)

Οι θρησκείες έκαναν και τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους ηλιθίους, ζωοποίησαν λαούς και τους βλέπεις  όλους να λένε: θα βοηθήσει ο θεός, ο θεός είναι μεγάλος, ο θεός έκανε το θαύμα του, κλπ. κλπ. Να δοξαστεί το όνομα Του! Δηλαδή πάσχει ο θεός από ζήτω.

Δυστυχώς σε ζώα απευθύνονται, και ας με κακό χαρακτηρίσουν. Θα αναδείξουν την ζώο προέλευσή τους. Αφού αποδεδειγμένα ο θεός δεν βοηθάει ΚΑΝΕΝΑΝ τότε τι τον ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ;

Αφέθηκε στο έλεος του θεού, δηλαδή είναι καλώ αυτό ή είναι το χειρότερο που μπορούσε να πάθει; Είναι βλασφημία ή ευχαριστία. Ιδού η απορία, που την βρίσκω μαλακία.              

Όλη η Ελλάδα συγκινήθηκε από τον μικρό Παναγιώτάκης. Ο θεός δεν συγκινήθηκε;               Όσοι παραπλανούν τα αγαθά και καλοπροαίρετα ανθρωπάκια με το ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ        Ο ΘΕΟΣ ή φοβερίζουν τον κοσμάκη ή τον εξαπατούν, είναι καθαρά καθάρματα χωρίς προσμίξεις.

Μην περιμένεις να σε ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, εκτός οπό ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Μη αφήνετε ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ή στο διάβολο, θα την πατήσετε, είναι ανύπαρκτα πράγματα. ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Δισεκατομμύρια οι ΝΕΚΡΟΙ στους αιώνες.     Εδώ ο θεός τους που μπορούσε δεν βοήθησε τους σεισμόπληκτους, και με τους σεισμούς ΤΟΥ σκότωσε χιλιάδες άτομα, μωρά παιδία καλούς κακούς και όποιον πάρει ο χαρούμενος χάρος ΤΟΥ. Βρε θρησκεύτηκα φυτά, ο θεός δεν τους βοήθησε προτού του σεισμού θα τους βοηθήσει τώρα; γιατί; Ούτε της εκκλησίες Του Ούτε τζαμιά ούτε ταμένοι δεν προστατεύει!! Και σκοτώνονται ή καίγονται χιλιάδες αξιολύπητα ανθρωπάκια μέσα τους.

   Η δηλητηριώδη καραμέλα που αναμασούν και καλλιεργούν όλοι του κατεστημένου θρησκείες πολιτικοί ΜΜΕ κλπ. συνειδητοί ή ασυνείδητοι απατεώνες της "διανόησης",  

θα σε βοηθήσει ο θεός είναι το ισχυρότερο ναρκωτικό για τα κορόιδα και τους εγγράμματους  αγράμματους αμόρφωτους. (844 οι νεκροί στο Σαλβαδόρ 4000 τραυματίες 14/2/01……)  

Οι θρησκείες  και οι ηγέτες τους κινδυνεύουν, μόνον αν ξυπνήσουν τα κορόιδα τους.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της λογικής, της αλήθειας, της αντικειμενικής πραγματικότητας, είναι οι φανατικοί θρησκόληπτοι, και κάτι αγαθά ντοπαρισμένα και αξιολύπητα ανθρωπάκια. (Θρησκεύτηκα ζώακια).

    Ένας θρησκευτικός ηγέτης πρέπει να είναι: ή αμόρφωτος, ή αγαθό ανθρωπάκι, ή μαλάκας,    ή απατεώνας, διαλέξτε. Είδατε ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ή να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΘΕΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ή έστω να τον δώσει μια ΑΣΠΙΡΙΝΗ; Αν κάποιος δει να με ειδοποιήσει, θα βρίσκομαι στα νεκροταφεία της ενορίας μου, (Οδός αναπαύσεως αριθμός 000.000).

   Από την στιγμή που θα ακούσεις ο θεός να βάλει το πόδι του (χέρι του) ήδη είσαι πεθαμένος, αν βεβαίως είσαι σε θέση να το ακούσεις.    

   Γιατί ο θεός "βοηθά" πάντα μετά από το κακό που μας βρίσκει και ΜΕΤΑ από τους γιατρούς, τους σεισμούς τυφώνες πλημμύρες σκοτωμένους κλπ. κλπ.;;;

Δήξτε βρε "απατεώνες", έναν..... και που τον βοήθησε ο θεός ή ο διάβολος, προτού τον βοηθήσει κάποιος άνθρωπος;

  Γιατί ποιον λόγω έγιναν τα νοσοκομεία τα φάρμακα οι γιατροί κλπ. αν υπήρχε θεός δεν θα χρειαζόταν ΤΙΠΟΤΑ, δεν θα αρρώσταιναν οι άνθρωποι κλπ. κλπ.

Σε έναν που έδωσα μια βοήθεια μου λέγει, να σ' έχει καλά ο θεός...-εσένα γιατί δεν σε έχει καλά που έχεις και ανάγκη;!! (Τη να απαντήσει;)

Το 95% ήμαστε καλοί από φόβο της κολάσεως και του παραδείσου και όχι από ανθρωπινότητα. Έπρεπε να είμαστε καλοί και να δίνουμε στους αναξιοπαθούντες ότι μπορούμε και όχι μεγάλους σταυρούς  και υποκριτικές μετάνοιες. 

Και μην ξεχνάτε: Όλοι κλέβουν ασυστόλως ως και ο θεός ακόμα, και στους πλούσιους τα δίνει από του φτωχού το στόμα. Ευτυχώς οι άνθρωποι οι ποιο πολλή πεθαίνουν: Πιστεύοντας ελπίζοντας νομίζοντας ψηφίζοντας χαρίζοντας και τσιρλίζοντας, καταναλίσκονται και καθαρίζουν (ευτυχώς).

*Αυτά ισχύουν για όσους έχω ξαναστείλει τα κείμενα μου.

=======================<><><><><><><><><><><>======================ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ

Το "πνεύμα" εκφράζετε μέσον της ύλης!! αλλιώς δεν μπορεί!

   Να έχεις Ρολς ρόης και να την έχεις φορτωμένη στην καρότσα του σαράβαλου φορτηγού σου. Δηλαδή να έχεις ψυχή αθάνατη άυλη που δεν θέλει να φάει να ποιεί να κοιμηθεί κλπ. και να την κουβαλάς μέσα σε ένα σώμα σαράβαλο θνητό μειονεκτικό ή και ελαττωματικό κλπ. Και από εδώ και πέρα αρχίζουν ένα τρις ερωτήσεις και ΓΙΑΤΙ;; Λες ο θεός να ήταν τόσο κουτός ηλίθιος κλπ;

=======================<><><><><><><><><><><>======================                         

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.  Πιστεύω ίσον εξευτελιστικό.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις; Τα παρακάτω:

ΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑ για έναν άνθρωπο ή θεό ΕΙΝΑΙ:

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Για μη βλαμμένος… (Υπάρχει άνθρωπος μη "βλαμμένος;")

   Ο άνθρωπος για την φύση ή τον θεό είναι ένα ασήμαντο γεγονός.

   Αν υπήρχε θεός: 1) Δεν θα υπήρχε διάβολος, είναι δυνατόν ένας θεός να έκανε σαμποτάζ στον εαυτόν του; 2) Δεν θα υπήρχα εγώ να Τον αμφισβητώ, δεν θα τολμούσα.

Αν υπήρχε θεός κλπ. το βρίσιμο που έφαγε από εμένα θα μου είχε κάνει αλοιφή για τους κάλους. Και αν υπήρχε θεός θα ήταν περήφανος για μένα, είμαι έξω από τα συνηθισμένα.

   Ε ρε και να υπήρχε θεός, το 90% θα μας έφτιανε τη ζωή κόλαση, ή αλοιφή για τους κάλους.(Αντίφαση…αν υπήρχε θεός δεν θα υπήρχαν άνθρωποι). Την γλιτώσαμε καθάρματα.

   Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο Πολύ θα ήθελα να υπήρχε θεός.

   Ερώτηση, υπάρχει ζωή μετά θάνατον, όχι υπάρχει θάνατος μετά ζωής, σίγουρα.            

   Ποιος, έστω και μαλάκας θα έφτιανε ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ για να παίζουν μέσα  τα παιδιά του, τα μικρόβια τους ιούς ο θεός γιατί τα έκανε; είναι δυνατό να είναι ποιο μαλάκας από εμάς;

   Με τον φόβο και την απειλή ενεργούν πάντοτε, τον παράδεισο και την κόλαση κλπ.

   Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ, είναι ξεφτελιστικό, ο ΘΕΟΣ να είναι ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ και να μας απειλεί με (δυο όπλα στο κεφάλι) παράδεισο και κόλαση, ενώ θεωρείτε ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

   Στο τι χρειάζεται η ΔΟΚΙΜΗ σε έναν ΠΑΝΣΟΦΟ; Μέχρι στιγμής κανένας δεν τόλμησε να με απαντήσει ξύπνιος ή μαλάκας, και αμφιβάλλω αν "βρεθεί".

   Ελευθερία υπό περιοριστικούς όρους, με 2 όπλα στο κεφάλι, το ένα η Κόλαση και το άλλο ο Παράδεισος γίνετε;!

   Εδώ επάνω στη γη είναι ο "παράδεισος", και οι απατεώνες ξεγελούν τα αγαθά ανθρωπάκια να μην ζουν στον επίγειο υποφερτό, αλλά να περιμένουν τον ανύπαρκτο επουράνιο.             

   Όποιος ασχολείται με θρησκείες αιρέσεις ή είναι οπαδός κάποιας θρησκείας (οποιοδήποτε θρησκείας) κλπ. ή είναι ζωάκι, ή είναι αγαθό και αξιολύπητο ανθρωπάκι ("μαλάκας") ή απατεώνας οπωσδήποτε.

   Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ΠΙΣΤΕΥΩ, γιατί δηλώνει άγνοια και όχι ΓΝΩΣΗ.

===================================================================

Τελικός. ΠΡΟΣ θύματα των θρησκευτικών κατεστημένων.

Τα πάντα είναι θέμα λογικής και εξυπνάδας, και ανθρώπινης "σπιρτάδας".

ΜΟΝΟΝ: Για ανθρώπους του μέλλοντος που σέβονται την νοημοσύνη τους.

Από τα ποιο ωραία ψεύτικα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ των κατεστημένων.

Δεν μπορούμε να μιλάμε με αυτοπεποίθηση για πράγματα που δεν αποδεικνύουνε    αντικειμενικά.

 (Να με συγχωρείτε, αλλά πολύ χαζά τα βλέπω. Επιθετικά)

=Δεν ανέχομαι την κοροϊδία όσο και αν τους βλέπω μα συμπάθια, μια που είμαστε όλοι αξιολύπητα κατασκευάσματα της φύσεως.

Η λογική του παρελθόντος, παραλογισμός του σήμερα!

Τεστ λογικής. (Αρχίζουμε από την αρχή της δημιουργίας).

Για πιο λόγο, για ποίον σκοπό, για ποια ανάγκη έγιναν: (Αυτά που έγιναν.)

1) Οι άνθρωποι; Οι άγγελοι; Οι διάβολοι; Είχε ο θεός ανάγκη από ανθρώπους από αγγέλους διαβόλους κλπ;  Αν ναι, τότε Η ΑΝΑΓΚΗ  είναι πάνω από τον θεό σας, και ο θεός ΤΟΥ θεού σας!

2) Δεν ήξερε ο πάνσοφος θεός σας πως κάποιος θα γινόταν διάβολος; και θα ξεγελούσε τον Αδάμ και την Εύα με τον όφη; και ότι θα τους έριχνε από τον παράδεισο, είχε και τη γη (την Γυάρο) έτοιμοι για εξορία. (Τόσο εγωιστής είναι ο θεός για ένα "Μήλο" που φάγανε να τους τιμωρήσει με την ποιο μεγάλη ποινή, τον θάνατο;). -Παρέβηκαν την εντολή Του! -Δηλαδή, δεν ήξερε ότι θα την παραβούν; Τότε ποιος μας τον σερβίρει για ΠΑΝΣΟΦΟ; Ερώτηση, πρώτα έκανε την γη ή τον παράδεισο ο θεός; (Όπως και να απάντησης λάθος κάνεις).

3) Ο Αδάμ και η Εύα οι πρωτόπλαστοι, είχαν 2 παιδία το ένα σκότωσε το άλλο, με ποια παντρεύτηκε και βγήκαμε εμείς οι "μπάσταρδοι;" Άρα ήμαστε πρωιών αιμομιξίας!

Και από πότε; η αιμομιξία έγινε ανήθικη παράνομη έγκλημα κλπ; και πολύ σωστά αφού ο θεός δεν μπόρεσε να το κάνει!

4) ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν υπήρχε θεός δεν θα υπήρχε διάβολος, είναι δυνατόν να έκανε σαμποτάζ στον εαυτόν του; Και να στέλνει προφήτες, χριστούς, τους προστάτες, τους νταβατζήδες Του κλπ. κλπ. Αν δεν ήταν άνθρωπος ο χριστός δεν θα ήθελε οπαδούς. Και ούτε θα ήταν τελικός η χριστιανική θρησκεία μειονότητα επάνω στη γη; (ήταν δυνατόν μια θρησκεία εκ του θεού αποσταλμένη να είναι μόνον 450 ως 600 εκατομμύρια μέσα στα 6 δισεκατομμύρια των ανθρώπων άλλων θρησκειών της γης;).

5) Αυτόν τον πούστη τον διάβολο, πότε θα τον καταργήσει, και όλη την ανθρωπότητα ήσυχη να αφήσει; Τι τον κρατά ο θεός ακόμα, εδώ και 2000 χρόνια; μχ. δεν φτάνει τόσα εκατομμύρια ανθρώπους που πήρε στην κόλαση Του; Την κόλαση ποιος την έκανε, ο θεός ή ο διάβολος και εκ των προτέρων, και γιατί;

 Δεν υπάρχουν ΔΙΑΒΟΛΟΙ, διάβολοι είμαστε εμείς.

Το διάβολο τον δημιούργησαν οι άνθρωποι για να έχουν αντικείμενο ασχολίας, σαν το ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ με τους ανεμόμυλους. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Περί ΘΕΟΥ

Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ στη ζωή του μέχρι να πεθάνει ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ, να λύνει τα προβλήματα που δεν θα είχε αν δεν είχε γεννηθεί, να διορθώνει της ατέλειες της φύσεως ή του θεού, για να βελτιώσει την δραματική θέση του πάνω στη γη (τεχνικός πολιτισμός κλπ.) Στη φύση, υπάρχει ΜΟΝΟΝ βιολογική προσαρμοστικότητα στην ΑΝΑΓΚΗ (φυσική μηχανική), δεν υπάρχει "πνευματική" διανοητική ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Εξ' άλλου ότι ήταν ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ  να κάνει ή φύσης ή ο θεός το έκανε εδώ και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, και αφού ο θεός έκανε τον κόσμο, μετά αυτοκτόνησε ή πέθανε! (Οι άνθρωποι τον ανακάλυψαν πεθαμένο).

Μόνον Η  ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ για προεκτάσεις προς το ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟ.

  Τελικός ήταν ΔΥΝΑΤΟΝ ένας θεός να είχε κάνει τον άνθρωπο τόσο κουτό ώστε να θεωρεί τον θεό του ΒΛΑΚΑ; Ο νοών νοήτο ή ανοήτο συνήθως.