Λογική επεξεργασία. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ                                      (8)

                                             Προδιαγραφές της αλήθειας. Ίσος σας ενδιαφέρουν.

  Προβληματισμοί. Αιτιολογική ανάλυση. Λογική του αδιεξόδου. (Από βιβλίο 1 σελ. 142)  

  Δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτα σαν αλήθεια, ασχέτως κ΄ αν το δέχονται χιλιάδες κουτορνίθια. ΝΕΑ κοσμοθεωρία.

 Η προσιτή αντικειμενική αλήθεια όχι υποκειμενική. Πηγή νέων εμπειριών έξω από το κατεστημένα και πέρα από αυτά.

  Επιστημονική αντικειμενική και πικρή αλήθεια. (Προσοχή. Βιολογικός Ιός του εγκεφάλου, της διανόησης, χαλάει την πιάτσα του κατεστημένου τα ταμπού κλπ. στα βιολογικά κομπιούτερ τους).

  Τελεσίδικη αλήθεια αντικειμενικής λογικής, λογική του αδιεξόδου. Αλήθεια, σημαίνει δυστυχία.

  Προβλήματα προβληματισμού, αντικειμενικής αλήθειας.

  Ωμή αλήθεια δηλητηριώδες αδυσώπητη αναντίρρητη. ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΞΥΠΝΙΟΥΣ νέους και τολμηρούς, ή αυτούς που θέλουν να ξυπνήσουν. Οι άλλοι ας τα πετάξουν. (Εγώ είμαι σίγουρος, ότι δεν είμαι σίγουρος για τίποτα! Εσύ είσαι;)

  Όσοι μπορούν και θέλουν…. μπορούν να συμβάλουν και αυτοί. Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ή είναι θεός.

  Γνώσεσθε την αλήθειαν. -Ποια απ’ όλες;…..Την υποκειμενική; Αλήθεια….. ποια αλήθεια;

  Με την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ τον τρόπου σκέψεως και τις προδιαγραφές που εισάγω τα περιθώρια διαψεύσεως είναι πολύ λιγοστά. Φιλοσοφώντας σαν ερευνητής, απευθύνομαι προς όλους τους έντιμους ανθρώπους να με απαντήσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ και όχι συγκαταβατικά καλοπροαίρετα και υποτελειακά, στα όσα θα ακολουθήσουν, αν έχω άδικο ή δίκαιο.

  Το να πει κανείς πως ο κόσμος, το σύμπαν, ο άνθρωπος, τα ζώα, τα έντομα, τα φυτά τα μικρόβια ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, πρέπει να είναι ηλίθιος ενενήντα τοις εκατό, το να πει όμως πως Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πρέπει να είναι ηλίθιος βλάκας χίλια τοις εκατό. Εγώ προτιμώ να είμαι ηλίθιος ή βλάκας 90%. 

  Δεν έχει σημασία τι λέμε και τι κάνουμε, αλλά έχει πολύ πιο μεγάλη ΣΗΜΑΣΙΑ αν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι, και ακόμη ποίο μεγάλη να ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ. Για να σε καταλάβουν οι άλλοι πρέπει: ότι λες ή κάνεις πράγματα που να ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ τα ένστικτα τους, ή να είναι πολύ έξυπνοι, πράγμα πολύ δύσκολο.

  Οι πιο πολλοί μιλάμε για να ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ο ένας στον άλλον λόγο εγωισμού, παρά για να προσεγγίσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα την τελειότητα. 

  Υπάρχουν τρις αλήθειες:

1) Η υποκειμενική, η ευχάριστη, η καλή, η γλυκιά. (Με αυτή ξεγελούμε τον εαυτόν μας).

2) Η αντικειμενική, η δυσάρεστη, η κακή, η πικρή, η ανυπέρβλητη, ο θάνατος.

3) Τελικός η αλήθεια είναι ΜΙΑ, όλα είναι ΨΕΜΑΤΑ! Παράδεισος κόλαση αιωνιότητα.

  Η τρεις άγνωστες αδελφές: Αλήθεια, λογική, αντικειμενικότητα.   

  Η δική μου φιλοσοφία είναιι: Αλήθεια είναι κάθε τι που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ως ψέμα, είτε μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ είτε όχι, να χτυπιόμαστε κάτω σαν χταπόδι, αν "τολμάτε" διαψεύστε το.

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΛΟΓΙΚΗ είναι απρόσιτες, και κτήμα των ολίγον, μας απαγορεύει ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να τις πλησιάσουμε.       

  Αντικειμενικά, δεν υπάρχει υποκειμενική αλήθεια, αλλά ΜΟΝΟΝ αντικειμενική, ανθρώπινη.

  Συνεχίζει να είναι αλήθεια ένα πράγμα, μέχρι την στιγμή που θα αποδεχτεί ως ψέμα.

  Για να είναι αλήθεια ένα πράγμα πρέπει να μην μπορούμε να το ερμηνεύσουμε αλλιώς ή να μην παρορούμε να κάνουμε διαφορετικά ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς να κάνουμε λάθος, να το αποδείξουμε ως ψέμα, όποτε παύει να είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι αλήθεια μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Η υποκειμενική αλήθεια εμπεριέχει τα συμφέροντά μας, τις απόψεις μας, τον εγωισμό μας κλπ. Τα πάντα είναι σχετικά (με τον άνθρωπο) ακόμα και η έννοια της σχετικότητας (συγκριτικότητας).

 

                                             ΤΑ ΕΓΩ ΜΑΣ και ο πόλεμοι τους. Η υποκειμενικές αλήθειες:

  Τα κατά συνθήκη ψευδή του ξεφτυλισμού μας. = πολιτισμού μας.

  Οι άνθρωποι λόγω της βλακείας της μεγαλομανίας του εγωισμού τους τη μεγάλης ιδέας που έχουν για τον εαυτό τους διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε ψέμα, και το ψέμα σε αλήθεια. ΟΤΙ ΔΕΝ υπάρχει το θεωρούν υπαρκτό με τα παραδείσια μυαλά τους, γι' αυτούς όλα είναι τελεία...στην ΑΤΕΛΕΙΑ. Μάλλον έχουν τρικυμία στον εγκέφαλο με πολλά μποφόρ ή Ρίχτερ.

  Άλλο πράγμα να είσαι αγράμματος ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ και άλλο εγγράμματος ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.

  Αν η αλήθεια και η αντικειμενικότητα αίνε αναρχία τότε είμαι αναρχικός, και είμαι περήφανος γι' αυτό.

  Η ελπίδα, και τα καθάρματα πεθαίνουν τελευταίοι και αυτό εκμεταλλεύονται φωστήρες.

  Αντικειμενική υποκειμενικότητα;

   Για πράγματα που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ λες ότι θέλεις και: Αν είσαι διάσημος αναγνωρισμένος, με διπλώματα ντοκτορά κλπ. μπορείς να λες και βλακείες μπαρούφες χωρίς να παρεξηγείσαι από τους άσχετους ή και ημιμαθείς "ιδικούς".  Αν είσαι άσημος, και της μεγαλύτερες φιλοσοφίες να λες θα σε περνούν για ψώνιο, γραφικό, τρελό βλάκα κλπ. και από τους άσχετους και από τους ιδικούς, η γνώμη η αλήθεια η αντικειμενικότητα δεν παίζει κανέναν ρόλο, φιμώνεσαι και θάβεσαι όταν επισκιάζεις την αίγλη τους από τους "ειδικούς" και από τα ΜΜΕ-νταφιάσεως την TV κλπ.

  ΠΑΝΤΑ αποτελούν εξαίρεση οι πρωτοπόροι οι αυτοκινούμενοι οι ξύπνιοι κλπ.

  Και οι συνάνθρωποι τους από ζήλια φθόνο μίσος τους κυνηγούν τους αφορίζουν τους σκοτώνουν κλπ. Εσύ δεν θα αποτελούσες εξαίρεση. Ουδείς προφήτης στον τόπο του. 

  Τον ποιο "ανώτερο" άνθρωπο αν τον κάνεις τσακωτό για μια παρανομία έγκλημα φακελάκι κλπ. Ποτέ δεν θα πει την αλήθεια, αλλά ένα κάρο δικαιολογίες και ψέματα. Τώρα πως τον κατατάσσουν σε ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Που βλέπετε το κύρος, ενώ είναι ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ και ας λένε πως ανήκουν στην υψηλή κοινωνία των ελίτ των μορφωμένων κλπ. κλπ. Τους βλέπεις στην TV στην βουλή ο ένας να τα λέει άσπρα και ο άλλος μαύρα δηλαδή ένας απ' τους δύο είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΤΗΣ.

  Δεν ανέχομαι να με λένε αυτοί που υποτίθεται ότι είναι μορφωμένη ανώτερη κατά την γνώμη τους πράγματα που να μην συμπίπτουν με την πραγματικότητα την αντικειμενική αλήθεια αλλά την υποκειμενική την εγωιστική και να τους τρώω στη μάπα για ανωτέρους. Συνήθως αυτοί που  προσφέρουν, που προσεγγίζουν την αλήθεια την πραγματικότητα αγνοούνται από το κατεστημένο και από τους νεκροθάφτες της αλήθειας τα ΜΜΕ) κλπ.

  ΔΕΝ λέγω πράγματα για τους πολλούς μόνον για 5%   

  Εδώ δεν μιλάμε για τα συνηθισμένα αλλά έξω και πέρα από αυτά, και έχω πλήρη επίγνωση το τι λέγω. Όσοι αμφιβάλουν δεν έχουν παρά να με διαψεύσουν. Μην βιαστείς να με χαρακτηρίσεις…. ή αν δεν μπορείτε να εξακριβώσετε αν είμαι τρελός ψώνιο φαντασιόπληκτος βλάκας κλπ. δικό σας ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ή θέμα ανικανότητας να συλλάβετε την αξία των θεωριών, αν βεβαίως είστε γνώστες των θεμάτων. Αν δεν είστε ρωτείστε κάποιους που ξέρουν τα σχετικά θέματα. Ούτε να θεωρείται υποτιμητικό που δεν άφησα πολλά περιθώρια διαψεύσεις, ή για σοβαρά νοηματικά λάθη, ή διότι τα βιβλία μου είναι γραμμένα με φωνητική γραφή. (Έχω την εντύπωση πως κάτι λέγω).

  Οι σύγχρονοι μου (σε όσους έστειλα της εργασίες μου) δεν τολμούν ούτε να διανοηθούν μια τέτοια αλήθεια γιατί ανατρέπω πολλά από την σύγχρονη φυσική. Συνήθως αυτοί που  προσφέρουν, που προσεγγίζουν την αλήθεια την πραγματικότητα αγνοούνται.                         

  Αν καταλάβετε τι λέγω τότε: Αντιδράστε και διαψεύστε μου, και αν κάπου έχω άδικο πέστε μου, για να πλησιάσουμε στην πληρότητα, την αλήθεια και την πραγματικότητα.

  Όλα αμφισβητείστε τα, και απ' αρχή ζυγίστε τα. και όταν δεν μπορείτε... να τα παραδεχτείτε.

   Τα πάντα είναι θέμα λογικής και εξυπνάδας, και ανθρώπινης σπιρτάδας.

  Η αντικειμενική αλήθεια πηγάζει μέσα από την ωμή σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα, και δεν σέβεται δεν λυπάται δεν αναγνωρίζει δεν δικαιώνει δεν αμείβει με παραδείσους ούτε κάνει χατίρια, είναι σκληρή και αδυσώπητη.

  Η αλήθεια είναι ένια που δημιουργείται μέσα στο μυαλό του ανθρώπου, και προσδιορίζετε από το πόσο ικανοποιεί ή βλάπτει τα ένστικτα μας, το εγώ μας, και από την διαπίστωση ότι βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων κλπ.    

  Αν καταλαβαίνετε τι λέγει κάποιος τότε: Δεν είναι ντροπή υποτιμητικών να χρησιμοποιείτε τα αποφθέγματα της φιλοσοφίες του επειδή δεν είναι διάσημος με τίτλους αναγνωρισμένους κλπ οπός κάνουν οι εγωιστές των ΜΜΕ-εξαπατήσεως. Μόνον να κρίνεται αν αυτά που λέγει είναι καλά σωστά αλήθεια αντικειμενικά αναντίρρητα τεκμηριωμένα, αν μπορείτε φυσικά, αν βεβαίως είστε γνώστες των θεμάτων που θίγω. Και όχι πόσο ή αν πουλάει κλπ. -Τι λες καλέ… Να παραδεχτούν ότι έχουν λάθος πάει πολύ, να αλλάξουν νοοτροπία, ή ξενομανία, πως να το παραδεχτούν ότι αυτό που ξέρουν (που φάγανε την ζωή τους να τα μάθουν), που διδάσκουν είναι λάθος είναι υποτιμητικών εξευτελιστικό αντιεγωιστικό κλπ.

  Μην ''τρώτε'' ότι σας σερβίρουν ούτε και ότι σας σερβίρω εγώ ως ΑΛΗΘΕΙΑ, εκτός και αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Ίσως μας χωρίζει άβυσσος, και μεταξύ μας υπάρχει μόνον η λογική η μόρφωση και η τόλμη. Στα γονίδια σου μπορεί να έχουν τυπωθεί το ντοπάρισμα και ανίατη νάρκωση αιώνων του κατεστημένου.

  Οι πιο πολλοί μιλάμε για να ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ο ένας στον άλλον, εδώ ωμός δεν μιλάμε για να πουλήσουμε πνεύμα ο ένας στον άλλων, αλλά, για να προσεγγίσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα και το "απόλυτο".

  Είπε την αλήθεια.... ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!   (Το κάθαρμα ....). 

  Πικρές  αλήθειες.  ΑΝΑΓΚΗ = ο θάνατος της λογικής. Τι ξέρεις για αυτό που δεν ξέρεις, αν τα ξέρεις.

  Η [t x. d1] [t x. d2] ΖΩΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ, ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΖΩΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. = (Ζούγκλα).

  Ιδού η απορία: Ζούμε για να ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ, ή υποφέρουμε για να ΖΟΥΜΕ; -Και στα δύο μέσα είσαι.

  Ζούμε σε έναν ΑΔΙΚΟ κόσμο από θεούς και ανθρώπους, θρησκεία πολιτική άρχουσα τάξη ΜΜΕ-εξαπατήσεως  κλπ. κατεστημένη εξουσία.

  Στην κοιλάδα της ξεφτίλας (γεράματα) τελειώνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα για ζωή, ελευθερία αξιοπρέπεια σωματική και ψυχική ακεραιότητα αυτοδιάθεση εγωισμός κλπ.

   Είμαστε ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

  Όλοι οι άνθρωποι, είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ.

  Αν ήμασταν ελεύθεροι, δεν θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε, συνήθως.

  ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, στον άγιο, στον σατανά,  στον νέο και στο γέρο). Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, υπάρχει μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, η  ιδεολογία όλων των ιδεολογιών το Τ Ο   Σ Υ Μ Φ Ε Ρ Ο Ν αυτό προσδιορίζει όλες της  ενέργειες του ανθρώπου, συνειδητές ασυνείδητες, και βρίσκετε στην κορυφή όλων των επιδιώξεων του. ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ. Το αντίθετο είναι απατεωνιά.

  ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ. Ο κύκλος της ανακυκλωμένης βλακείας.
  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΟΨΗΣ ΠΑΝΤΑ: Καλό κακό δίκαιο άδικο κλπ. φίλος εχθρός, ενέργεια αδράνεια, θεός διάβολος, παίρνεις δίνεις, αλήθεια ψέμα, παράδεισος κόλαση, δίκαιο αδικία, λύπη χαρά, ευτυχία δυστυχία, ειρήνη πόλεμος.

  Υπάρχουν άνθρωποι που ενεργούν για το καλώ της ανθρωπότητας, (10 στο εκατομμύριο) οι θετική οι δημιουργικοί οι παραγωγικοί που δημιουργούν την πρόοδο, την ποιότητα ζωής, (εφευρέτες επιστήμονες τεχνίτες κλπ.) συνειδητός ή ασυνείδητος, και άλλοι που ενεργούν για το κακό πολιτικοί θρησκείες βασιλιάδες κλπ. καθάρματα, οι αρνητικοί (ετεροκίνητοι ετερόφωτοι ρυμουλκούμενοι) άνθρωποι που δημιουργούν καθυστέρηση δυστυχία πολέμους κλπ. (μανδαρίνοι γραφειοκράτες... Πνευματικές πατσαβούρες.)            

                   ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ.  (Ή άγνοια Αμορφωσιά Σκοπιμότητα η Απάτη.)

   Για τους θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου και κάτι αγαθά ανθρωπάκια (ζωάκια). Δέστε στον καθρέφτη τη μάπα σας και αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν να έχει ξέπεσε ο θεός σε σας να τον υπερασπίζεστε; Μα είναι δυνατόν;

  Η μεγαλύτερη απάτη και βρισιά, θα σε βοήθησε ο θεός. Δήξτε βρε "απατεώνες", έναν.....και που τον βοήθησε ο θεός;

   Εκεί που δεν υπάρχουν άνθρωποι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.

  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θεός δεν υπάρχει, αλλά ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

  Δεν υπήρχε ο υποθετικώς θεός έτσι που τον κατασκεύασαν οι άνθρωποι.

  Αν πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι της γης θα πεθάνει και ο θεός μαζί τους, δηλαδή η ύπαρξη του θεού εξαρτάτε όπα τον ύπαρξη του ψωραλέου άνθρωπο!

   Τι εστί Θεός; -Άνθρωπος Αθάνατος-Τι δε Άνθρωπος; -Θεός Θνητός! ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ)
  Υπάρχουν τρις θεοί: 1) Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ Ή ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΟΣ = η φύσης, δηλαδή, ο χώρος η ύλη η κίνηση. 2) ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ = Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

3) Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ αυτόν που έκαναν οι άνθρωποι. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.    

  Ο άνθρωπος για την φύση ή τον "θεό" είναι ένα ασήμαντο γεγονός ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΞΙΑ.

  Τα γεράματα είναι: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ -ΑΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ -ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΤΗΣ -ΑΒΕΒΑΙΩΤΗΣ = Μ.Α.Π.Α

  Και Η ΖΩΗ θα ανταλλάσσει ΣΚΥΤΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΩΣΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Που με στοίχισε

κόπους θυσίες ταλαιπωρίες ξενύχτια μιας ζωής, και πίκρες. Και το ερώτημα; τι είναι προτιμότερο να είσαι γνώστης των "πραγμάτων" ή από τους μακάριους τους φτωχούς το πνεύματι; Οι ανώτεροι άνθρωποι όμως πρέπει καταλογίζουν το ελαφρυντικό τις κατωτερότητας τους.

  Ο θεός είναι τόσο ευτελής αξίας τόσο κατωτέρας ποιότητος από εμάς ώστε ήταν δυνατόν να  ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενώ εμείς ΑΔΥΝΑΤΟΝ;!!!  Αλλά ΤΕΛΙΚΩΣ και" μοιραίως" φτάνουμε κάποτε στο συλλογισμό, αν ο κόσμος έγινε μόνος του ή ο θεός.  

   Ένα από τα δύο πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να έγινε ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδεχτούμε, είτε μας συμφέρει είτε όχι, αλλιώς ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ.

   Μπροστά όμως στο εκρηκτικό θαύμα που λέγεται δημιουργία κ.λ.π. ο άνθρωπος αδυνατεί να βγάλει ούτε μια άναρθρη κραυγή, και οι άνθρωποι με την εφεύρεση του θεού έλυσαν το μεγαλύτερο μυστήριο, όλων των μυστηρίων, με τον ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και γελοίο τρόπο, (ευκολότερος δεν υπάρχει) και έτσι ικανοποίησαν τον ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ πως κάτι έκαναν, κάτι ανακάλυψαν. Δεν μπορεί να ανακαλύπτουμε πως έγιναν όλα τόσο εύκολα, τα έκανε ο θεός και καθαρίζουμε. Όλα όμως οδηγούν σαν να τα έκανε κάποια νοήμων δύναμη ή ένας θεός, αλλά πάλι προβάλει το τεράστιο ερώτημα: Τον Θεό ποιος τον ΕΚΑΝΕ, που είναι εκατομμύρια φορές ποιο δύσκολο για να ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Με την λογική και τον Θεό σαν δημιουργό δεν λύνεται το πρόβλημα της δημιουργίας, γιατί αντικειμενικά Θεός δεν υπάρχει, αλλά μόνο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Δηλαδή, όποιος θέλει να υπάρχει Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ, για όποιον δε θέλει δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.

   Το ποίο ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ στον κόσμο είναι η ΛΟΓΙΚΗ ακόμη και από τον Θεό διότι και ο Θεός εμπεριέχεται μέσα στην διαδικασία της ΛΟΓΙΚΗΣ και αυτή τον προσδιορίζει, και σε ένα "ποίημά" μου λέγω: 

  Ποια θα ήταν η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή και της ΦΥΣΗΣ, αν δεν ήσαν άνθρωπέ μου ΣΥ για να τα ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ.

  Διαφέρουμε από τα ζώα ΜΟΝΟΝ διότι σκεπτόμαστε κρίνομαι και εκφραζόμαστε, για τα ζώα, τα φυτά, τα βουνά κλπ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ όταν ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ  κυριολεκτικά μέσα στον πόνο, στην θλίψη, στην δυστυχία την αθλιότητα την ανισότητα, την αδικία, που "πάντα εν σοφία εποίησε γι' αυτόν". ΕΞ' ΑΛΛΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ, (αν υπήρχε θεός θα υφίσταται και θα ενεργούσε κατ' ΑΝΑΓΚΗ), και αυτοί που πιστεύουν κατά ΑΝΑΓΚΗ στο Θεό και αυτοί που δεν πιστεύουν έχουν ΑΔΙΚΟ, αν δεν μπορούν να το αποδείξουν επί τοις εκατό (%) τουλάχιστον,  αυτή είναι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Η υποκειμενική αλήθεια εμπεριέχει τα συμφέροντά μας, τις απόψεις μας, τον εγωισμό μας κ.λ.π. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θεός δεν υπάρχει, αλλά ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, είτε μας συμφέρει είτε όχι. Αν πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι της γης, τότε θα πεθάνει και ο θεός ΜΑΖΙ τους. Αντικειμενικά αξιολογώντας τα φαινόμενα, ο κόσμος από τεχνικής πλευράς και σκοπιμότητας  είναι  ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ, από λογικής, δικαίου, καλού, αγάπης, σκοπού, είναι  Α Ξ Ι Ο Θ Ρ Η Ν Η Τ Ο Σ .

   Στην φύση, (ή στον θεό) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ούτε έχει ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ επάνω στη γη ο άνθρωπος, είναι το ποιο αξιολύπητο πλάσμα της φύσεως, και προπάντων ο υψηλής ποιότητας και ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ άνθρωπος, και δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ σ' όλοι τη ζωή του από το να καλυτερεύσει την μειονεκτική θέση του, να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ το "τα πάντα εν σοφία εποίησε" = αμαρτία. ΜΑΤΕΤΑΙΟΤΗΣ ΑΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΩΤΗΣ = Μ.Α.Π.Α.

  Το να είναι ΚΑΛΟΣ ένας άνθρωπος είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ και δείχνει την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, το να είναι ΔΙΚΑΙΟΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ.

   ΤΟ να είναι ΚΑΚΟΣ δεν είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ και δείχνει την ζωώδη υπόστασή του, την καθαρματικότητά του, την αιμοβορία του.  Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ενός ανθρώπου υψηλής ποιότητας και η ανθρωπιά του, φαίνεται από την ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ που δείχνει στα ΚΑΤΩΤΕΡΑ από αυτόν πράγματα, φυτά, ζώα, ανθρώπους. Όποιος τα ζώα δεν λυπάται, σας κάθαρμα να τον κοιτάτε.

   Οι ανώτεροι άνθρωποι, οι υψηλής ποιότητος, λένε την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, και οι κατώτερης ή τα καθάρματα ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. Οι άνανδροι, οι ύπουλοι ΔΕΝ σε ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ με τα ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ.

  Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ άνθρωπος θα ήταν χιλιάδες φορές ποιο ΔΙΚΑΙΟΣ από τον θεό αν υπήρχε.

  Ως άνθρωποι, ΠΑΣΧΟΥΜΕ: από  AΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και ΕΓΩΙΣΜΟ. Τελικά από ΛΟΓΙΚΗ, αφού τα Π Α Ν Τ Α είναι θέμα Λ Ο Γ Ι Κ Η Σ και εξυπνάδας.