15/11/06                ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΕΓΩ ΣΟΥ.                          

             ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ. ΤΟ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ.

                                ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 

    Ένα παράθυρο στον έξω του εγώ μας κόσμο, προς την τελειότητα την αλήθεια την αντικειμενικότητα κλπ.

                        ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ψυχολογική ψυχολογία του ΕΓΩ ΜΑΣ.

                        Το εγώ μας επί τάπητος. Ο άνθρωπος βιδάκια. Γνώρισε το εγωιστικό ΕΓΩ σου.

                                               (Λεπτομερής ανάλυση στο βιβλίο1 σελ.19-45)
 
 Γνώρισε το καλό και το κακό ΕΓΩ ΣΟΥ, το ληστρικό το καθαρματικό, το εγκληματικό και το ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΕΓΩ ΣΟΥ

    ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

           Ανυπέρβλητο: Ζούμε αποκλειστικώς για τα 5 ένστικτα μας και τις οχτώ (8) αισθήσεις μας.

       Το ένστικτο υπεροχής παίζει ρόλο 40 %.Το ένστικτο αυτοσυντηρήσεως 20%. Το σεξουαλικό 20%.

                                 Το υποσυνείδητο 10%. Η συνήθεια 10 %. (Όλα στο Περίπου).             

   Για τα πέντε ένστικτα μας και τις οχτώ (8) αισθήσεις μας κλέβουμε αδικούμε σκοτώνουμε, κάνουμε ελεημοσύνες καλοσύνες θυσίες ανδραγαθίες κλπ.

                       Οι πόλεμοι των εγωισμών και αλήθεια η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. Κάτι το διαφορετικό.
   Ενώ ξέρουμε πως δουλεύουν τα διάφορα μηχανήματα τα αυτοκίνητα τα αεροπλάνα τα κομπιούτερ ο άνθρωπος βιολογικός κλπ. κλπ. ΔΕΝ "ΞΕΡΟΥΜΕ" ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ διανοητικά κοινωνικά φυσικά.
       Γενικός το ΣΥΜΦΕΡΟΝ: Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ. Ο τολμών το διαψεύδει...
                                    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αιτιολογική αντικειμενική ανάλυση.

   Νέες θεωρίες. Φίλος-σοφίας. (Προβληματισμοί απλής λογικής) Αιτιολογική ανάλυση των φαινομένων, βάση των δεδομένων σχετικός και κατά προσέγγιση αντικειμενικά. Όλα είναι πιθανά και αμφισβητήσιμα.

   Και μην ξεχνάτε: Από όσα ακούς να μην "πιστεύεις" τίποτα, και από όσα λες να πιστεύεις τα μισά, φυσικά και ότι λέγω και εγώ, εκτός και αν δεν με διαψεύσετε.
   Μην ''τρώτε'' ότι σας σερβίρουν, ούτε και ότι σας σερβίρω εγώ ως ΑΛΗΘΕΙΑ, εκτός και αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Προβληματισμοί πέρα από το συνηθισμένο το κατεστημένο από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ με θέματα μεγάλης αντικειμενικής αξίας κλπ. Δωρεάν γνώση για ανθρώπους υψηλής ποιότητος (
HQ), έξω από το κατεστημένο και πέρα από αυτό. Όχι σενάρια φαντασίας.

                               Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ:

                                          Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.     

   Για να μπορούμε να μιλάμε για ένα πράγμα ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ, για ένα θέμα κλπ. πρέπει πρώτα να υπάρχει, και για να υπάρχει πρέπει πρώτα να έχει ιδιότητες, αλλιώς δεν ΥΠΑΡΧΕΙ (αυτό είναι απόλυτο).

   Ένα φανταστικό πράγμα δεν έχει ιδιότητες και μπορούμε να μιλάμε ασυνάρτητα χωρίς να κάνουμε "λάθος" μέσα στην αιθαλομίχλη του εγκέφαλου μας και ας ήμαστε με διπλώματα και ντοκτορά.

  Ζούμε στον κόσμο των αισθήσεων. Όλα είναι για τους ζωντανούς. Δεν είναι δυνατόν ένα πράγμα να έχει λόγους ύπαρξης προτού υπάρξει. Κανένα πράγμα δεν είχε λόγους ύπαρξης του, για τους οποίους ΕΠΡΕΠΕ να υπάρξει, η ΑΝΑΓΚΗ όλα τα προσδιορίζει.

  Η ηδονή των ενστίκτων, και η εξουδετέρωση τους απώτερος σκοπός όλων των επιδιώξεων του ανθρώπου.

   Αυστηρός αντικειμενικά. ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ζούμε για πέντε (5) λόγους, ΕΥΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ.. Για να εξουδετερώνουμε τις ελλείψεις των ένστικτων μας. Η ηδονή των ενστίκτων, και η εξουδετέρωση τους απώτερος σκοπός όλων των επιδιώξεων του ανθρώπου. (Περισσότερα και λεπτομερής ανάλυση: Βιβλίο1 σελ. 19-45).

Ζούμε αποκλειστικά και μόνον για να ικανοποιήσουμε αυτούς (τρις συν δύο = πέντε) τους βασικούς λόγους, ΑΝΑΓΚΕΣ του ΕΓΩ μας. Και για την ικανοποίηση τους πασχίζουμε αγωνιούμε δημιουργούμε γκρεμίζουμε χαιρόμαστε λυπόμαστε κατακτάμε υποδουλώνουμε και υποδουλωνόμαστε.

  Απώτερος ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΚΟΠΩΝ ΣΚΟΠΩΝ και όλον των επιδιώξεων και των σκοπιμοτήτων του ανθρώπου, άνευ τελικού σκοπού, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Για να εξουδετερώνουμε και να ικανοποιήσει τις ελλείψεις των ενστίκτων μας, τις ελλείψεις των 5 ένστικτα μας, την υπεροχή μας, το ΕΓΩ ΜΑΣ, τελικώς της αισθήσεις μας. Είναι η συνεχής ικανοποιήσει των αναγκών του, των ένστικτων μας, τα συμφέροντα μας, =(ΕΥΤΥΧΙΑ =εκμηδένιση της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, και αυτός είναι ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, να εξαλείψει τα ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ που ο "πάντα εν σοφία εποίησε" και επιφύλαξε γι' αυτόν. ΟΛΟΙ πλούσιοι φτωχοί, έξυπνοι κουτοί, υπάλληλοι διευθυντές, βασιλιάδες γύφτοι, καπιταλιστές σοσιαλιστές κομμουνιστές κλπ. κλπ.

  Οι λόγοι είναι η εξής: 1) Το ένστικτο τις ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ. 2) Το ένστικτο της ΥΠΕΡΟΧΗΣ. 3) Το ένστικτο το ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ. Όλα αυτά δημιουργούν και δυο άλλες αιτίες που κάνουν τον άνθρωπο να ενεργεί όπως τα ένστικτα, και είναι:  4) το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΝ και 5) Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ. Ότι  κάνουμε ότι θα κάνουμε θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ για να ικανοποιήσουμε έναν, ή όλους από τους παραπάνω 5 ΛΟΓΟΥΣ.

  Δεν θα υπάρξει κανείς που να βρει άλλους λόγους για τους οποίους να ενεργεί ο άνθρωπος, εκτός και αν κάνει λάθος. (Απόλυτο). Ακόμα και τα ποιο απίθανα αποβλέπουν στην ικανοποίηση την ηδονή των ενστίκτων και των 8 αισθήσεων μας, τελικά το συμφέρον. Ότι ικανοποιεί τα ένστικτα μας είναι καλό και ότι τα βλάπτει κακό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλό και κακό, αν ικανοποιεί τα ένστικτα είναι καλό και αν τα βλάπτει κακό.

 

1ος λόγος:)        ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ.
    Ένστικτο αυτοσυντηρήσεως βιολογικό. Αυτό το ένστικτο το δημιουργούν η (οργανικές) αλείψεις του οργανισμού μας, για να ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ την πείνα τον πόνου το κρύο την νύστα την δίψα την κούραση κλπ. κλπ. Όλα αυτά από την στιγμή που θα γεννηθούμε προσδιορίζουν τον σκοπό τις ύπαρξης μας, και η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ των δημιουργεί το ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΤΥΧΙΑΣ». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (+) η ευτυχία βρίσκεται στο ΜΗΔΕΝ (0), η δυστυχία βρίσκεται κάτω από το μηδέν στα αρνητικά  (-).

  Κανένα πράγμα σε αυτόν τον πλανήτη δεν χαίρεται από ευτυχία αλλά από την ΕΞΑΛΕΙΨΗ της δυστυχίας του.

  Πόλοι φοβούνται ότι, με αυτά που λέγω θα γίνουμε ζούγκλα ..…δηλαδή τώρα τι είμαστε; υπάρχει περίπτωση να γίνουμε χειρότερα; -Μη χειρότερα.

                  

2ος λόγος:)                   ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ Ή ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

                   ΕΓΩ, ΕΣΥ, και το εγωιστικό εγώ μας. Όλοι ψοφάμε για ΖΗΤΩ.               

              Το εγώ μας θέλει να επιβληθεί στους άλλους να τους υποτάξει να είναι ο αρχηγός κλπ.  

                                      Το εγώ μας επί τάπητος. Ο άνθρωπος βιδάκια.

                                  (Περισσότερα και λεπτομερής ανάλυση: Βιβλίο1 σελ. 19-45).                                        

    Ο βασιλιάς των αισθήσεων μας, η αρχή και το τέλος του παντός.  Όλοι ψοφάμε για ΖΗΤΩ. ΕΓΩ.

  Εγωισμός. Ένστικτο υπεροχής ή κυριαρχίας. Το ισχυρότερο όλων.. Η ηδονή της ανωτερότητας:

  ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ. Εμείς και οι άλλοι. Αιτιολογική ανάλυση. ΤΑ ΕΓΩ ΜΑΣ και ο πόλεμοι τους. Με τον πόλεμο των εγωισμών μας, ξεφτιλίσαμε της αλήθεια και την λογική.

   Ο βασιλιάς των αισθήσεων μας, η αρχή και το τέλος του παντός. 

   ΕΓΩ, εγωισμός.= Πηγή ευτυχίας και δυστυχίας, δικαίου και αδικίας ταυτόχρονα. ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ.

   ΕΓΩ, εγωισμός= "Πλεονεξία." Η ΕΥΤΥΧΙΑ και η ΔΥΣΤΥΧΙΑ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, είναι το ΕΓΩ ΜΑΣ, η τάση να υπερέχουμε από τους άλλους ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ, είναι η πρόοδος η ευτυχία η καλοσύνη το αξιοθαύμαστο η άμιλλα, ΚΑΙ η δυστυχία η καθυστέρηση, η καταστροφή, η καθαρματικότητα ο θάνατος. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που καθαρματοποιεί ή εξυψώνει τον άνθρωπο. 

   Όλοι έχουμε την τάση από το ένστικτο της υπεροχής να γίνουμε δημιουργοί να δημιουργήσουμε κάτι κάποιο έργο εφεύρεση ανακάλυψη κλπ. να "γίνουμε ανθρώπινοι θεοί".

  Η ηδονή της ανωτερότητας το ΕΓΩ μας, ο σκοπός όλων των ανθρώπων. Μας κάνει να θέλουμε να είμαστε: Ο πρώτος ο καλλίτερος ο δυνατότερος ο ανώτερος ο πλουσιότερος ο τέλειος, τα περισσότερα τα μεγαλύτερα τα πολλά όλα, (χρυσό άργυρο χάλκινο. Έστω.) = "Πλεονεξία;" ΕΓΩ και κανείς άλλος, ΕΓΩ και 6 δισεκατομμύρια άλλοι, ΕΓΩ και όλοι η άλλοι, το ΕΓΩ μας, σημείο αναφοράς σε όλο το σύμπαν.

  Η ηδονή της ανωτερότητας ο σκοπός όλων των ανθρώπων: Η υπεροχή του διπλανού…..η δυστυχία μας. (Το έχει η γειτόνισσα! Εμείς;) = "Πλεονεξία".  Αυτά είναι τα αποκλειστικά ιδανικά πολλών ανθρωποειδών που καθαρματοποιούν τον άνθρωπο. Ζούμε για να ξιπάσουμε, να εντυπωσιάσουμε τους άλλους, και προ πάντως οι γυναίκες συνειδητά ή ασυνείδητα.

   Γιατί να έχουμε το ένστικτο της υπεροχής; -Για να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα και να ταλαιπωρούμαστε.

   Υπάρχει και άλλη λύση. -Ποια; -Να ξεγελάς τον εαυτόν σου ότι είσαι ΚΑΛΑ, με διάφορους τρόπους, με παιχνίδια, με κουκλάκια, με διάβασμα, με θεωρίες, με χόμπι θρησκείες με "μαλακίες" κλπ. βλακείες. Αντικειμενικά είναι αδύνατον να είσαι καλά, πρέπει οπωσδήποτε να ξεγελάς τον εαυτόν σου.

  (Αδικία). Ευτυχισμένοι (καλά) είμαστε ΜΟΝΟΝ όταν ΔΕΝ ξέρουμε τη θέλουμε. Ευτυχισμένος είμαι ΜΟΝΟΝ όταν ξεχνιέμαι, γενικώς όταν χάνω την επαφή με την πραγματικότητα, και ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές. (Δηλαδή πρέπει να είσαι αναίσθητος, να γάιδαροφέρνεις για να ζεις ευτυχισμένα.

  Το ποιο καλό απ' όλα είναι να έχεις ότι δεν έχουν οι άλλοι. (Να ικανοποιείς το εγώ σου, απώτερος σκοπός όλων των άσκοπων σκοπών, της άσκοπου σκοπιμότητας του σκοπού του ανθρώπου επάνω στη γη).          

   Είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ 90% όταν θίγεται το συμφέρον μας, συνήθως είμαστε καθάρματα 80-90%.

  Για να είναι απλώς ΚΑΛΑ ένας άνθρωπος, πρέπει ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ του να μην ΕΧΕΙ τίποτα ΠΑΡΑΠΑΝΩ από αυτόν, και για να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, πρέπει να έχει όσα μπορεί περισσότερα από τους άλλους!!! Ή να ξεγελά τον εαυτόν του ότι είναι ΚΑΛΑ.

  Κάθε άνθρωπος ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ γύρω από το οποίον περιστρέφονται τα πάντα και οι πάντες, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ. (Μοναδικότης της ζωής).

  Και μην ξεχνάτε: ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΕΚΘΕΤΕΙ. Πόλοι άνθρωποι δεν μπορούν να αξιολογήσουν την αξία των πραγμάτων... Πρέπει να είμαστε αυτοκινούμενοι και όχι ρυμουλκούμενοι των παθών μας ή ρυμουλκούμενοι από τους άλλους. 

   Όλοι έχουμε την τάση από το ένστικτο της υπεροχής να γίνουμε δημιουργοί να δημιουργήσουμε κάτι κάποιο έργο εφεύρεση ανακάλυψη κλπ. να "γίνουμε ανθρώπινοι θεοί".

   Αισθάνονται ΘΕΟΙ: Οι ηλίθιοι και τα καθάρματα όταν έχουν μια θέση, αξίωμα ή κρατούν περίστροφο όπλο μαχαίρι κλπ. αισθάνεται υπεροχή ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ και οι άλλοι μπροστά τους είναι σκουλήκια, σαν να έπιασε τον θεό από τα  α "φρύδια", (και ας είναι ο ποιο μαλάκας του κόσμου.) Και όσο ποιο αμόρφωτοι και κάθαρμα είναι τόσο ποιο πολύ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, τους βλέπουμε και στης ταινίες στην  TV κλπ. 

   Δεν έχει σημασία τι λέμε και τι κάνουμε, αλλά έχει πολύ πιο μεγάλη ΣΗΜΑΣΙΑ αν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι, και ακόμη ποίο μεγάλη να ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ. Για να σε καταλάβουν οι άλλοι πρέπει: ότι λες ή κάνεις να ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ τα ένστικτα τους, ή να είναι πολύ έξυπνοι, πράγμα πολύ δύσκολο. Οι πιο πολλοί μιλάμε για να ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ο ένας στον άλλον (Εγωισμός), παρά για να προσεγγίσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Τελικός όλοι θα πεθάνουμε με μια ανεκπλήρωτη επιθυμία του εγώ μας, να εντυπωσιάσουμε του άλλους.                                ΟΛΑ για το εγωιστικό εγώ μας.

            ΓΟΗΤΡΟ, ΖΗΛΙΑ, ΥΠΕΡΟΧΗ, ΕΠΑΡΣΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;                        

   Την ποιο γλυκιά ευχαρίστηση την φέρνει η ικανοποίηση του εγώ μας 

   Κλεισμένοι μέσα στην αιθαλομίχλη τις "μορφώσεως" μας την έπαρση τον εγωισμό και τις ανθρώπινες αδυναμίες που δημιουργεί το εγωιστικό ΕΓΩ ΜΑΣ, ζούμε ευτυχισμένοι. 

   Το ΕΓΩ μας (ο εγωισμός κλπ.) και η εξουσία καθαρματοποιεί τον άνθρωπο, βγαίνουν όλα τα στραβά τις κληρονομικότητας, τις μορφώσεως τις "ανθρωπινότητας" μας, τα απωθημένα μας κλπ.                

   Και να καταλαβαίνουν ότι λες την αλήθεια και ότι έχεις δίκαιο, το εγώ τους δεν τους αφήνει να σε ΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ. 

   Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ σε βγάζει τρελό ψώνιο ανισόρροπο κλπ. και αισθάνεται και περήφανος ότι σε ισοπέδωσε.

   Σε προσπερνάει ένας με ένα αυτοκίνητο μεγάλο ακριβό και αισθάνεται ανωτερότητα υπερήφανος αγέρωχος κλπ. Και εσένα σε πέφτει το ΓΟΗΤΡΟ. Το ΕΓΩιστικό.

   Και μην ξεχνάτε: Από όσα ακούς να μην "πιστεύεις" τίποτα, και από όσα λες να πιστεύεις τα μισά, φυσικά και ότι λέγω και εγώ, εκτός και αν δεν με διαψεύσετε.

=Όσοι δεν συμφωνούν με τις θεωρίες μου πρέπει να αγνοούν βασικούς νόμους της λογικής και της φυσικής, της πραγματικότητας, της αντικειμενικότητας κλπ. Διαψεύσετε με.

 

 3ος λόγος:)                       ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ.
 Ένστικτο σεξουαλικό βιολογικό διανοητικό, και τις ελλείψεις του οργανισμού τις εξουδετερώνεις βρίσκοντας μια φίλη, γυναίκα "φιλενάδα", γκόμενα, παντρεύεσαι κλπ.


  4ος  λόγος:)                 ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΝ.
Υποσυνείδητον μηχανισμός αυτομάτου αντιδράσεως ή (Μ.Α.Α.) που κάνει ένα τμήμα του εγκεφάλου να αντιδρά αυτόματος σε ένα εξωτερικό ή εσωτερικό ερεθισμό ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ για την αποφυγή κινδύνου ενοχλήσεως κλπ. όλα κατόπιν συσχετίσεως με τις υπάρχουσες διαθέσεις, τάσεις, εμπειρίες, επιθυμίες, με ιδεώδη ή κληρονομικές τάσεις καταβολές κλπ. με προγραμματισμένες επιθυμίες που πέρασαν στο τμήμα εγγραφής του εγκεφάλου από την λογική. Είναι η κωδικοποιημένη συνιστάμενη των συγκεκριμένων σε αφηρημένα. 


5ος  λόγος:):                         ΣΥΝΗΘΕΙΑ.
Συνήθεια. Η συνήθεια δεν είναι ένστικτο αλλά δημιουργείται από τις επανειλημμένες χρήσεις στις ίδιες καταστάσεις ή αντιδράσεις του οργανισμού. Είναι η κωδικοποιημένη συνιστάμενη των συγκεκριμένων σε αφηρημένα.  

   Στους ηλιθίους επικρατούν τα ένστικτα επάνω στη ΣΚΕΨΗ, και στους σοφούς η σκέψη επάνω στα ΕΝΣΤΙΚΤΑ. Το ίδιο πράγμα μπορεί να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και καλό και κακό ανάλογα πως ικανοποιεί τα ένστικτα μας. Το να δίνουμε είναι κακό, και το να παίρνουμε καλό. Η λογική να επιβάλλεται στα ΕΝΣΤΙΚΤΑ και όχι τα ένστικτα στη ΛΟΓΙΚΗ.                     ( Λεπτομερή ανάλυση για τα 5 ένστικτα μας στο Βιβλίο 1 )  

                                                                                                                          

  ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ 8 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. 
                                           Η ΟΚΤΩ (8) ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
         ==Ζούμε αποκλειστικώς για τις οχτώ αισθήσεις μας, να τις ικανοποιήσουμε.==

                                           Είμαι ο πρώτος που είπε πως:

   Οι 8 αισθήσεις αντικειμενικά δυναμικά, όχι φανταστικά και υποθετική και αμόρφωτα.
   Κάθε αίσθηση από τις 6 διεγείρετε από ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  1) Αφή: Σύνθετη αίσθηση, διεγείρετε από θερμικές και υπεριώδες ακτινοβολίες (ζεστό κρύο) τι πιάνουμε λείο ανώμαλο σκληρό μαλακό κλπ. κλπ.
  2) Όρασης:  Διεγείρετε από όλες τις (συχνότητες) ακτινοβολίες του οπτικού φάσματος, και μεταβιβάζει τα σχήματα

τα μεγέθη το βάθος  κλπ.
  3) Ακοή: Διεγείρετε από τις παλμικές κινήσεις των μορίων του αέρος.
  4) Γεύσης: Διεγείρετε από χημικές αντιδράσεις στο στόμα γλυκού πικρού ξινού αρμυρό κλπ.
  5) Όσφρησης: Διεγείρετε από μόρια που αιωρούνται στον αέρα
  6) Ισορροπίας: Διεγείρετε από την έλξη της γης και από την αδράνεια.

                                          Η ΕΚΤΗ (6) ΑΙΣΘΗΣΗ.
  @ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ αισθήσεις μας είναι 6 και όχι 5. Απαντήστε στον εαυτόν σας, με πια αίσθηση από τις 5, ένας άνθρωπος ξέρει με κλειστά μάτια (ή νύχτα) μέσα στο νερό, αν είναι ανάποδα μπρούμυτα πλαγιαστά κλπ;
  @ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ (βαρύτητα αδράνεια) είναι η ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.

  @ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, σε έναν που ακροβατεί πάνω στο σκοινί, ποιος λέγει στον ακροβάτη ότι γέρνει; κλπ. κλπ.). Τα φασόλια κλπ. όταν σπέρνονται όλα φυτρώνουν, και αυτά που έπεσαν ανάποδα και δεν καρφώνεται ο μίσχος στη γη και να βγουν οι ρίζες έξω.
  @ Αν ήμασταν στο διάστημα και βλέπαμε δύο ανθρώπους να περπατούν στα δύο αντίθετα ημισφαίρια της γης, τότε τον έναν από τους δύο θα τον βλέπαμε να περπατά ανάποδα. -Τι λες ρε φίλε, θα έπεφτε κάτω. -Που κάτω; -Όταν λέμε κάτω... εννοούμε κάτω... Είδες κανέναν να πέφτει προς τα πάνω;
  @ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ επεκτείνετε και στο διάστημα, εκεί εξουδετερώνετε και ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ.
                                       ==Έχω την αίσθηση ότι δεν έχομε  ΑΙΣΘΗΣΗ.==
                            Η ΕΒΔΟΜΗ (7) ΑΙΣΘΗΣΗ.   Χρόνος: Ένα αιώνιο "μυστήριο
  7) Χρόνος:  ΝΕΟ >> http://users.otenet.gr/~tzinis/FHYSICS-Gr.htm

 

                           Η ΟΓΔΟΗ (8) ΑΙΣΘΗΣΗ.  Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ μας.  

  8) Μυαλό:  Ή ΟΓΔΟΗ ΑΙΣΘΗΣΗ (8αι). Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ αισθήσεις μας είναι δύο, Ο ΧΡΟΝΟΣ ή εβδόμη (7αι) αίσθηση, και Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ, Η ΛΟΓΙΚΗ, Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ των πληροφοριών και η μνήμη του.
  Τα πάντα είναι ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΑ. Υπάρχει η αντικειμενική και η υποκειμενική αλήθεια, και για να είναι αλήθεια ένα πράγμα πρέπει να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΨΕΜΑ είτε μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ είτε όχι, αν τολμάτε διαψεύστε μου.
  Συνεχίζει να είναι αλήθεια ένα πράγμα, μέχρι την στιγμή που θα αποδεχτεί ως ψέμα.  Αλήθεια είναι κάθε τι που δεν αποδεικνύεται ως ψέμα, ή διαψεύστε με.  Τόσα χρόνια λέω (εκτός των άλλων βλέπε βιβλίο 1-2-3 κλπ.) π.χ ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι οι αισθήσεις είναι 8: η 5 γνωστές, 6 η ισορροπία, 7 ο χρόνος, και η 8 αίσθηση η γενική
αίσθηση όλων των αισθήσεων και του εαυτού της (8αι) κοινώς το μυαλό, ο νους, η ψυχή, το πνεύμα κλπ. και κανείς δεν αναρωτήθηκε μπας και έχει δίκαιο ο "βλάκας".

 Το παρόν κείμενο στάλθηκε σε "όλα" τα ΜΜΕ-νταφιάσεων.... TV κλπ. τις σιωπηλής πολυφωνίας, και το ΘΑΨΑΝΕ.
                                          ===========οοοο============

    Περισσότερα έξω από το κατεστημένο στη σελίδα: http://users.otenet.gr/~tzinis    tzinis@otenet.gr
Βιβλίο 3: ΘΕΜΑΤΑ: Ελληνικής «αφύσικης» ΦΥΣΙΚΗΣ. Διαχρονική σελίδα. 350ΚΒ
          http://users.otenet.gr/~tzinis/B-3-FYSIKH-gr.htm

Βιβλίο 5: ΘΕΜΑΤΑ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ έξω από τα κατεστημένα. (1000ΚΒ Μια δισκέτα.)
          http://users.otenet.gr/~tzinis/B5-FILOSOFIA.htm

=ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ και ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΟΥ, και άνευ αδείας του συγγραφέως και με οιονδήποτε τρόπο. ( Όσοι θέλουν ας μας το γνωστοποιούν). ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ επίσης το φίμωμα το θάψιμο και να ποιούν την νησα τον ψόφιο κοριό ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ.

                                                ===========οοοο============