.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Πρόεδρος : Αναστάσιος Κ. Δημητρίου

Η ιδέα της φιλαρμονικής

Κάθε σύγχρονος Δήμος καλλιεργεί το πολιτιστικό του προφίλ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Φιλαρμονική του και στα τμήματα υποδομής της. Η ξεχωριστή προσωπικότητα του σημαντικού αυτού μουσικού συνόλου το κατατάσσει κύριο εκφραστή των βασικών εκδηλώσεων ενός Δήμου που μπορεί να λειτουργεί σε όλους τους χώρους(ανοικτούς ,κλειστούς,θέατρα κτλ.) και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες(κρύο,βροχή,αέρας κτλ.). Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, στηρίζουν και ενισχύουν τήν Φιλαρμονική τους γιατι πιστέυουν οτι μέσα απο αυτήν χτυπάει η καρδιά του Δήμου. Η Δημοτική Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1997 επι δημαρχίας Ν.Παπαδόπουλου . Από τότε μεχρι σήμερα και με τήν αμέριστη συμπαράσταση όλων τών Δημάρχων, λειτουργεί συνεχόμενα καλύπτωντας όλες τις Εθνικές και θρησκευτικές εορτές(παρελάσεις-λιτανείες κτλ) καθώς και πολλές εκδηλώσεις στον Δήμου μας. Επίσης πολύ βασικός σκοπός της Φιλαρμονικής μας είναι να παρέχει δωρεάν μουσική παιδεία και καλλιέργεια στους δημότες γι αυτό διαθέτει ειδικά τμήματα α)χάλκινων πνευστών οργάνων β) ξύλινων πνευστών οργάνων και γ)κρουστών οργάνων.

Η φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων υπάγεται στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και διευθύνεται από τον Αρχιμουσικό Νίκο Βασιάδη.

Σκοπός - Στόχοι

Η προαγωγή, η εξάπλωση και η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στα Βριλήσσια, αποτελούν στόχους της Φιλαρμονικής. Στη Φιλαρμονική γίνεται διδασκαλία των μουσικών οργάνων και της θεωρίας της μουσικής, με σκοπό οι σπουδαστές να ενταχθούν στην Μπάντα και σε άλλα μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής.

Στην φιλαρμονική μας λειτουργεί εργαστήριο μουσικών οργάνων οπου μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα πνευστών οργάνων (φλάουτο-σαξόφωνο-τρομπέτα-κλαρινέτο-όμποε-τρομπόνι-κόρνο-ευφώνιο-μπάσσο-κ.α) καθώς και κρουστών οργάνων. επίσης παραδίδουμε μαθήματα πιάνου στα μέλη μας.

Στην φιλαρμονική ανήκει η ομάδα μαζορεττών μας υπό την διεύθυνση της Δέσποινας Κυριακίδη.

Οι μαζορέττες μας συνοδέυουν την φιλαρμονική μας στις εκδηλώσεις.

Εγγραφές για τα τμήματα μας(φιλαρμονικη-μαζορέττες) γίνονται κατά την δίαρκεια όλου του έτους . Η φιλαρμονική μας σας παρέχει για την εκμάθηση και την συμμετοχή σας στην φιλαρμονική δωρεάν μουσικό όργανο.