v   Β Ρ Α Β Ε Ι Ο   Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α Σ    Α Θ Η Ν Ω Ν   1996   v

ΧΡΟΝΟΣ 25ος                           ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ   2000                     ΑΡΙΘ. ΦΥΛ. 382

ΙΔΡΥΤΗΣ: ΓΕΩΡ.Ι. ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ l ΕΚΔΟΤΡΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ – ΖΟΥΡΟΥΔΗ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΦΑΞ: 72007  ΣΥΜΗ ΔΩΔ/ΣΑ

[FrontPage Save Results Component]

ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ  Η ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ   

ΤΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 

ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ;

ÅôïéìÜæåôáé äçìïøÞöéìá ãéá íá öáíåß ç èÝëçóç ôùí êáôïßêùí

Με αφορμή τις κωλυσιεργίες και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το θέμα της λιμνοδεξαμενής, εξαιτίας της παραπληροφόρησης και της κακής εκτίμησης από πλευράς αρχαιολογίας, εξελίξεις αναμένονται, μια και άρχισε να ωριμάζει πια από πολλούς και από το Δήμο (ο οποίος το συζητά πλέον φανερά) η διενέργεια δημοψηφίσματος, για να καταφανεί η πλειοψηφία, αλλά και η απόφαση των κατοίκων να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του έργου. Πολλοί εξάλλου χαρακτηρίζουν ως Αχίλλειο πτέρνα το θέμα για το κυβερνών κόμμα στη Σύμη, το οποίο πιστεύουν θα εισπράξει τη δυσφορία για τη μη έναρξη του τόσο σημαντικού αυτού έργου πριν τις εκλογές. Η θέση της αρχαιολογίας, η οποία πιστεύουμε ότι προέρχεται από παραπληροφόρηση και κακή ενημέρωση, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα το ζήτημα, με την επιτόπια αυτοψία που θα κάνει ξανά τριμελής ομάδα από την Αθήνα. Ο Δήμος πάντως και το σύνολο των κατοίκων του νησιού είναι από-φασισμένοι να μην περιμένουν την όποια απόφαση της αρχαιολογίας, αλλά να ξεκινήσουν τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος, όπως διαφαίνεται, για να σταματήσει μια για πάντα η παραφιλολογία, όπως λένε,  αλλά και για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα της ταχύτατης υλοποίησης του έργου.  

  Η ΣΥΜΗ ΣΕ ΠΥΡΕΤΟ

   Μετά τους τελευταίους θανάτους δύο συμπατριωτών μας, που θεω-ρήθηκαν άδικοι, αφού ελλείψει γιατρού και άμεσης μεταφοράς με ελι-κόπτερο θα εξακολουθούσαν να ήταν εν ζωή, ξεσηκώθηκαν πολλοί και με συμπαραστάτη το Δήμο ξεκίνησαν μια εκστρατεία διαμαρτυρίας με πολλούς αποδέκτες. Σαν πρώτο μέσο διαμαρτυρίας αποφάσισαν μετά από ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία κόσμου, την κατάθεση των εκλογικών τους βιβλιαρίων, απαιτώντας την άμεση αποστολή γιατρών. Είναι γνωστό ότι το σχέδιο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ έχει θεσμοθετήσει 5 θέσεις γιατρών και μιας μαίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν βρεθεί αυτοί      Συνέχεια στη σελίδα 10

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΗ Ι
   Φωτιά εκδηλώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στο αριστερό μέρος της πρύμνης (στο γκαράζ) του ΣΥΜΗ Ι τη στιγμή που έπλεε ανοιχτά στο Πέδι, ερχόμενο από τη Ρόδο.

 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

      Δημοπρατήθηκε το Συνεδριακό Κέντρο που θα δημιουργηθεί στο παλαιό κτίριο του Πανορμίτειου Γυμνασίου Σύμης.

 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ

Δημοπρατήθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Πανορμίτη και το ανάλαβε η τεχνική εταιρεία ΖΗΚΑΣ ΑΤΕ.

 ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

   Ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στη Σύμη το Φεβρουάριο, ξαφνιάζοντας όσους είχαν την τύχη να το δουν.

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

 Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές πριν δοθεί η λύση

Η Λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στις 27 Φεβρουαρίου, πήρε αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν.