ΝΑ ΕΠΑΝΑΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ, ΤΟ ΚΟΡΜΙ, ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

  1. Μωράκι μου, γύρισα.  Πέρασα κι από το φαρμακείο και αγόρασα υγρό καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή.
  2. Τι πράγμα;  Ποια είναι η ευαίσθητη περιοχή;
  3. Μα εντελώς άσχετη είσαι, αγάπη μου;  Είναι η φαρμακευτική ορολογία για το μουνί!

 

Εύλογη η απορία της αγαπημένης μου;  Σίγουρα, εύλογη.  Γιατί όμως το αιδοίο μας ευαίσθητη περιοχή;  Πώς καθιερώθηκε αυτή η ορολογία και γιατί;  Ποιος είπε στους κύριους επιστήμονες ότι το φύλο μας είναι απλά... μια ευαίσθητη περιοχή
Οι επιστήμες δεν είναι ουδέτερες, ούτε και η ορολογία τους.  Αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της πατριαρχίας και φέρουν όλο τον σεξισμό της κοινωνίας μας αναπαράγοντας τον επιστημονικά.
Μήπως ονομάζουν το φύλο μας ευαίσθητη περιοχή επειδή θεωρούν τις γυναίκες αδύναμες, το ασθενές, το δεύτερο φύλο της ανθρωπότητας;
Μήπως ονομάζουν το φύλο μας ευαίσθητη περιοχή επειδή δεν είναι επιθετικά προτεταμένο κι ενίοτε ιδιαίτερα σκληρό, όπως το ανδρικό;
Αλλωστε, οι επιστήμες μας αρέσκονται στις συγκρίσεις και ως πρότυπο προς σύγκριση για το ανθρώπινο γένος είναι πάντα το αρσενικό.
Κι εμείς, πού είμαστε;  Τι λέμε και πώς απαντάμε σε όλον αυτό τον επιστημονικό σεξισμό;
Όχι, το φύλο μας δεν είναι ευαίσθητη περιοχή.  Το μουνί ή το αιδοίο μας ή όπως αλλιώς μας αρέσει να το αποκαλούμε, είναι αυτό που είναι, χωρίς συγκρίσεις, χαρακτηρισμούς ή σεξιστικές προκαταλήψεις.  Είναι τόσο ευαίσθητο, όσο κι αναίσθητο, όσο εμείς κάθε φορά θέλουμε να είναι.  Μας χαρίζει στιγμές ηδονής κι οργασμούς κι όταν θέλουμε, μας γεννά παιδιά.
Ανάμεσα στα πόδια μας και στη βάση του κορμού μας, απαλό και μαλακό στην αφή, ροδοκόκκινο κι υγρό ερεθισμένο, με την ηδονιστική κλειτορίδα του, ανοικτό και καυτό στα βάθη του, με το χαρακτηριστικό άρωμά του.
Είναι το δικό μας, το γυναικείο μας όργανο, το καθαυτό γυναικείο χαρακτηριστικό μας.
Να το επαναοικειοποιηθούμε!  Είναι δικό μας και μόνο δικό μας.  Στους άλλους ή στις άλλες απλά το προσφέρουμε, αν και όταν θελήσουμε. 
Δεν ανήκει ούτε στους συζύγους, στους ερωμένους ή στις ερωμένες μας, ούτε στους γιατρούς και στους επιστήμονες, ούτε στην πατρίδα που θέλει να μας βλέπει ως παιδοποιητικές μηχανές, ούτε σε αντίπαλες ομάδες, παρατάξεις ή φατρίες που επιβουλεύονται την ήττα, την επιβολή και την υποταγή μέσα από αυτό, μέσα από το δικό μας κορμί.
Επαναοικειοποιούμενες το μουνί ή το αιδοίο μας επαναοικειοποιούμαστε το ίδιο μας το κορμί, την ίδια την σεξουαλικότητά μας, την ίδια μας την γυναικεία υπόσταση και ζωή.  Ορίζουμε την ανεξαρτησία, την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας, απαιτούμε τον σεβασμό και την απόδοση αξίας προς το γεννητικό μας φύλο και περαιτέρω, προς το γυναικείο φύλο, προς εμάς τις ίδιες ως γυναίκες και ως ανθρώπους.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Ρούλα Σκούταρη
scoutari@otenet.gr

 

αρχική σελίδα

Τα κείμενά μου

8 Μαρτίου 2010