ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ

Γεννήθηκα στις 21 Αυγούστου 1964 στην Αθήνα.
Σπούδασα Κοινωνιολογία στην ΠΑΝΤΕΙΟ και παρακολούθησα μεταπτυχιακό σεμινάριο στην ίδια σχολή με θέμα την Κοινωνική Ανάπτυξη.
Από το 1988 έως σήμερα, έχω διδάξει σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας και έχω υπηρετήσει με απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Έχω εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές με τίτλους "Όψεις", "Του Έρωτα και του Θανάτου, "Τα Κόκκινα Φεγγάρια", «Κατάθεση Ψυχής» και «Ερωτικά και Λυρικά». Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά μου σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της επαρχίας.
Είμαι μέλος και έχω ενεργή δράση στο φεμινιστικό κίνημα από τα φοιτητικά μου χρόνια.  Υπήρξα ιδρυτικό μέλος συλλογικοτήτων και δημιουργός του Φεμινιστικού Δικτύου και της φεμινιστικής λίστας.
Επίσης, έχω συμμετάσχει σε διάφορες συλλογικότητες του κινήματος ομοφυλόφιλων, είμαι υποστηρίκτρια της «Greenpeace» και δράσεων της «Διεθνούς Αμνηστίας».
Έχω πάρει μέλος ως ομιλήτρια, παρουσιάστρια ή συντονίστρια σε διάφορες ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια καθώς και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και πρακτορεία ειδήσεων.  Έχω γράψει διάφορα κείμενα προβληματισμού και λογοτεχνικά κείμενα, τα οποία είναι δημοσιευμένα σε αυτή την ιστοσελίδα. 

 

επικοινωνήστε μαζί μου

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

αρχική σελίδα

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΕΖΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ