Καλώς ήλθατε στις ηλεκτρονικές σελίδες διαλόγου

Picture

του

Στέλιου Παπαθεμελή

Βουλευτή Θεσσαλονίκης

Picture

Οι σελίδες αυτές έχουν σαν σκοπό την ενημέρωση σας για τις απόψεις και δραστηριότητες μου,και την έναρξη ενός άμεσου δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου μέσα από το Internet, την σημαντικότερη ίσως παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος και που καθημερινά, ολοένα και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας.

Για άμεση επικοινωνία, η ηλεκτρονική μου διεύθυνσή είναι papathem@otenet.gr

Αν προτιμάτε έγγραφη απάντηση, παρακαλώ να συμπεριλάβετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκευθείτε το www.pasok.gr/papathemelis/index.html. Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προτάσεις, το συγγραφικό και  νομοθετικό έργο του Στέλιου Παπαθεμελή, καθώς επίσης και για δημοσιεύματα στον τύπο, ενώ είναι δυνατόν να ξεφυλίσσετε την διμηνιαία Πολιτική Ενημέρωση, την εφημερίδα του Στέλιου Παπαθεμελή.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 Ο Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε το 1938 στην Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Νομικά και είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

 Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Παπαθεμελή και έχουν δύο κόρες.

Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 1974 ανελλιπώς ως σήμερα. .

 Κατά την περίοδο 1982-1985 διατέλεσε Υφυπουργός Ανωτάτης Παιδείας όπου δούλεψε συστηματικά και επίμονα για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα των Πανεπιστημίων της Ελλάδας.

 Ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από το 1987 ως το 1989 αγωνίστηκε να αναδείξει τον επιτελικό και συντονιστικό ρόλο του υπουργείου, εφιστώντας έγκαιρα την προσοχή της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας στους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του ψευδεπίγραφου κρατιδίου των Σκοπίων πολύ πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

 Κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις βοήθησε σε πολλά κρίσιμα θέματα της περιοχής.

 Από τον Οκτώβριο του 1993 ως τον Μάρτιο του 1995 και ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο Στέλιος Παπαθεμελής μελέτησε και εισήγαγε σοβαρές καινοτομίες στη δομή και τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

 Ενδεικτικά :

Θεσμοθέτηση των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των νέων αστυνομικών

 Μεταφορά των αστυνομικών Σχολών στη Θράκη (Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη).

 Θέσπιση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των αστυνομικών.

 Διεθνής αστυνομική συνεργασία κ.λ.π.

Παράλληλα με την πολιτική του δραστηριότητα, ο Στέλιος Παπαθεμελής γράφει πολιτικά, ιστορικά και κοινωνιολογικά δοκίμια και μελέτες, καθώς και άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Ο Στέλιος Παπαθεμελής έχει τιμηθεί για την προσφορά του στην Ελλάδα και τη δημοκρατία από ξένες κυβερνήσεις και αρχηγούς κρατών, ενώ έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης πολλών δήμων και κοινοτήτων.