Το βιβλίο κατά κεφάλαιο, μαζί με τις δικαιολογητικές σκέψεις συγγραφής και το αναγνωστικό κοινό που απευθύνεται, φαίνονται στα παρακάτω hyperlinks.

  Δικαιολογητικές σκέψεις συγγραφής

Ένα βιβλίο που ασχολείται με την εμβάθυνση στα της πίστεώς μας, καταγράφοντας με ιδιαίτερο τρόπο τα στοιχεία του δρόμου από τη στάση (οπισθόφυλλο) μέχρι την Ανάσταση (εξώφυλλο). Όσο οι Γραφές αντιμετωπίζονται σαν εξωτερικά ιστορικά δεδομένα, αλλοιώνουν τον αναγνώστη περισσότερο συναισθηματικά, παρά βαθειά και πνευματικά. Η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα μας. Έτσι, όλα τα πρόσωπα, όλα τα θεία γεγονότα, καταστάσεις, επιλογές που οικειώνουν τον άνθρωπο με το Θεό, από την Π. Διαθήκη (προφήτες) και την Καινή (Υπεραγία Θεοτόκος, Απόστολοι...), πρέπει να εντοπιστούν μέσα μας, προσαρμοσμένα στην ιδιαιτερότητα και μικρόκοσμό μας. Διακρίνοντας και συνοδοιπορώντας με τα πρόσωπα που ευαρέστησαν Τον Κύριο, κατανοούμε με τη χάρη τους την υπέρχρονη παρουσία τους, την αγάπη τους, την προστασία στο δρόμο της εξόδου, τους βλέπουμε να οικοδομούν πέτρα-πέτρα το ναό, να τον ευπρεπίζουν προς θεία ενοίκηση... Ένα βιβλίο που προσεγγίζει με πίστη και φιλοσοφία τον κύριο στόχο του: στη διάκριση της Θείας Οικονομίας, όχι γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα, βιωματικά, προσωπικά...

  Κεφάλαια βιβλίου 

  το βιβλίο σε pdf στο scribd

      (σκαναρισμένο, για φυλλομέτρηση αλλά και για download . . . )

   Αναγνωστικό κοινό

   Πίνακας περιεχομένων

αρχική σελίδα

 

αλληλογραφία

  είναι δυνατό το κατέβασμα του αρχείου στον υπολογιστή σας από το scribd . . . (πλην του οπισθόφυλλου που για πνευματικούς λόγους, δεν ανεβάστηκε)

σελιδοδείκτης

οπισθόφυλλο

  . . . αν θέλετε να προμηθευτείτε το παραπάνω βιβλίο σε έντυπη μορφή, απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο μέσω του οποίου μπορείτε να το παραγγείλετε, ή μέσω e-βιβλιοπωλείων . . .

(ένα τυχαίο), που διαθέτει και τα τρία... εδώ

(είναι εύκολο με αναζήτηση του τίτλου, στις μηχανές αναζήτησης)