Αρχική Σελίδα Χωριό Σέρβου Φωτογραφίες Slides Κινούμενες Φωτογραφίες Παρουσίαση Εκκλησιών ΑλμπουμΛογοτεχνική Σελίδα

Σήμερα το χωριό Σέρβος έχει λίγους μόνιμους κατοίκους και χρησιμοποιείται κυρίως ως θέρετρο από τους Σερβαίους και τους φίλους του χωριού, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται το χωριό και το χειμώνα για να απολαύσουν τη γραφικότητα του χιονισμένου τοπίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για το χωριό δείχνουν οι Σερβαίοι της ομογένειας που όχι μόνο έχουν προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια για να γίνουν  κοινωφελή έργα,  αλλά κυρίως φροντίζουν να μεταφέρουν τις καταβολές τους στη νεώτερη γενιά ως γνήσιοι Ελληνες και Αρκάδες.

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς  το σημαντικό έργο όλων εκείνων που με τις δωρεές τους στις εκκλησίες ή το Σύλλογο του χωριού και την προσωπική τους εργασία έχουν βοηθήσει ώστε οι εκκλησίες να έχουν όλα τα αναγκαία και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα εξωκκλήσια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια του χωριού καθώς και οι παραδοσιακές πετρόκτιστες βρύσες.

 

  

 

Το χωριό σήμερα έχει σαφώς λιγότερες ανάγκες από ότι στο παρελθόν, αλλά ακόμη εξακολουθούν  να υπάρχουν   προβλήματα  που απαιτούν τη συμπαράσταση και τη βοήθειά μας, γι'αυτό και  πρέπει όλοι να είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε.

Ο Δήμος Ηραίας  φαίνεται να έχει αξιοσημείωτο  ενδιαφέρον για την πολιτιστική παράδοση της περιοχής, γι'αυτό και ελπίζουμε ότι σύντομα θα στρέψει την προσοχή του και προς την πλευρά της συντήρησης των δρόμων και μονοπατιών, που κινδυνεύουν να κλείσουν από την οργιώδη βλάστηση.

Με τον τρόπο αυτό θα διασωθεί ένα από τα σπουδαιότερα  χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες Σερβαίους και όχι μόνο.

Επιστροφή στη σελίδα του χωριού Σέρβος

 

Αρχική Σελίδα Χωριό Σέρβου Φωτογραφίες Slides Κινούμενες Φωτογραφίες Παρουσίαση Εκκλησιών ΑλμπουμΛογοτεχνική Σελίδα