ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Ένας συνοπτικός οδηγός με χρήσιμες οδηγίες γι' αυτούς που αναζητούν εργασία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τι είναι το βιογραφικό σημείωμα

Η αίτηση για εργασία που κάνεις, το βιογραφικό σου σημείωμα (curriculum vitae) και η συνοδευτική επιστολή αποτελούν τα πρώτα σημεία γνωριμίας που έχει ο εργοδότης για σένα. Είναι λοιπόν σημαντικό να κάνεις καλή εντύπωση. Έχοντας στο νου ότι 1’ είναι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ένας εργοδότης για να κοιτάξει ένα βιογραφικό σημείωμα για να αποφασίσει αν τον ενδιαφέρει, σημαίνει ότι πρέπει να είναι ακριβές, ενδιαφέρον και να έχει καλό παρουσιαστικό.
Στόχος του βιογραφικού σου σημειώματος είναι να πείσεις τον πιθανό μελλοντικο σου εργοδότη ότι εισαι ικανός για τη δουλειά.
Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να περιλαμβάνει τα προσωπικά σου στοιχεία, την εκπαίδευση σου, την επαγγελματική σου εμπειρία ( αν υπάρχει), τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες σου.
Το βιογραφικό σημείωμα σου δίνει την ελευθερία να εκφράσεις τον εαυτό σου, τα δυνατά σου σημεία με σκοπό τη συνέντευξη με τον εργοδότη

Χρησιμοποίησε βιογραφικό σημείωμα:

Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος σύνταξης βιογραφικού σημειώματος. Ο κάθε τύπος προσαρμόζεται κάθε φορά κατάλληλα για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι:

ΘΥΜΗΣΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙΣ

Τύποι βιογραφικού σημειώματος
Η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος σου πρέπει να αντανακλά με μοναδικό τρόπο ΕΣΕΝΑ. Το βιογραφικό σου σημείωμα πρέπει να δείχνει στον εργοδότη ότι έχεις τα κατάλληλα προσόντα για τη δουλειά που απευθύνεσαι.

Είναι απαραίτητο το βιογραφικό σου να περιλαμβάνει:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Όνομα
Επώνυμο
Ημερ.γέννησης
Διεύθυνση
Τηλέφωνο
Στρατιωτικές υποχρεώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
199..-199. Πτυχίο…., Τμήμα…. Σχολή, Πανεπιστήμιο..

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
(αρχίζετε από την πιο πρόσφατη κατάρτιση που λάβατε)
Τίτλος σεμιναρίου. Περιγραφή σεμιναρίου. Φορέας υλοποίησης, Τόπος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Θέση εργασίας. Όνομα επιχείρησης. Περιγραφή εργασίας

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Ξένη γλώσσα :(επίπεδο/πτυχίο)

ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ
Αναφέρεται όλες τις γνώσεις που έχετε πάνω στους υπολογιστές

ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Αναφέρονται άλλα τυπικά προσόντα όπως δίπλωμα οδήγησης, τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης..

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ/ ΒΡΑΒΕΙΑ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
(επιλέγεται ποιος τίτλος από τους παραπάνω ισχύει για σας και τον παραθέτετε)
Αναφέρεται διακρίσεις, συμμετοχή σε συλλόγους

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Αναφέρονται ενδιαφέροντα, χόμπυ του ενδιαφερόμενου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Αναφέρετε στοιχεία του χαρακτήρα σας που σας αντιπροσωπεύουν και είναι σημαντικά για τη θέση που επιθυμείται

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τι είναι η συνοδευτική επιστολή

Όταν στέλνεις ένα βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να το συνοδεύεις με μια επιστολή. Η συνοδευτική επιστολή (covering letter) είναι το πρώτο έγγραφο που διαβάζει ο εργοδότης και είναι εξίσου σημαντικό με το βιογραφικό σημείωμα. Στόχος της συνοδευτικής επιστολής είναι να προκαλέσει τον εργοδότη να δαβάσει το βιογραφικό σου, τονίζοντας την καταλληλότητα σου για τη θέση εργασίας.
Σημαντικό στοιχείο στη συνοδευτική επιστολή είναι να γνωρίζεις σε ποιον απευθύνεται. Επίσης θα πρέπει με σαφήνεια να φαίνεται ποια θέση εργασίας επιθυμείς και τι θέλεις να πετύχεις.

Βασικά σημεία σύνταξης συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποίησε μια κόλλα Α4. Τρείς ή τέσσερις παράγραφοι κειμένου είναι αρκετοί.
Εάν στέλνεις το βιογραφικό σου επειδή είδες μια αγγελία στην εφημερίδα, γράψε σε ποια εφημερίδα είδες την αγγελία και την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε. Εάν είδες μια ανακοίνωση και έστειλες το βιογραφικό σου, δώσε πληροφορίες για την ανακοίνωση.
Μπορεί η ίδια επιχείρηση να έχει δυο αγγελίες για δυο θέσεις, διευκρίνισε για ποια θέση ενδιαφέρεσαι. Εάν υπάρχει κωδικός για τη θέση, μην παραλείψεις να γράψεις τον κωδικό.
Όπως το βιογραφικό σου σημείωμα, έτσι και η συνοδευτική επιστολή πρέπει να είναι σαφής, ακριβής και επιμελημένη
Να αποστέλνετε ονομαστικά στο κατάλληλο πρόσωπο επιλογής προσωπικού
Στο τέλος, διάβασε τη συνοδευτική σου επιστολή. Έχεις αναφέρει τα δυνατά σημεία της προσωπικότητας σου; Είσαι ενδιαφέρον υποψήφιος; Αν σε καλούσε ένας εργοδότης πιστεύεις ότι είσαι ικανός να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό σου σημείωμα ;
Η σύμβουλος απασχόλησης του ΜΑΚΙΝΕ είναι διαθέσιμη να σε βοηθήσει να συντάξεις τη συνοδευτική επιστολή

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 Προσωπικές Πληροφορίες
Γενικά στο πρώτο μέρος της φόρμας, οι ερωτήσεις ζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες:

Εάν έχεις προετοιμάσει πρόσφατα ένα βιογραφικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις πληροφορίες από κει χωρίς να πρέπει να θυμηθείς ημερομηνίες, βαθμούς κτλ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σ’αυτο το μέρος είναι πως να δώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις πληροφορίες που θέλεις στο χώρο που σου δίνεται, έτσι ώστε να δείχνει προσεγμένο και εύκολο να διαβάζεται.
Υπάρχουν κάποια συνηθισμένα προβλήματα που θα συναντήσεις και κάποια συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.
Πρόσεξε να βάλεις τη σωστή χρονολογία στην ημερομηνία γέννησης. Είναι πολύ συνηθισμένο να γράψει κάποιος το τωρινό έτος, εάν είναι λίγο αφηρημένος.
Όταν δίνεις ημερομηνίες, για παράδειγμα για επαγγελματική εμπειρία, γράψε μόνο το μήνα και τον χρόνο.
ΠΟΤΕ μη στείλεις το βιογραφικό σου σημείωμα μαζί με την αίτηση, και μη γράψεις: ‘δείτε στο βιογραφικό για πληροφορίες’.

Αναλυτικές Πληροφορίες

Σ’αυτό το μέρος ανήκουν οι ερωτήσεις που όλοι φοβούνται: ‘γιατί θέλεις να…’, ‘Πως κατάφερες να…’, ‘Δώστε μας ένα παράδειγμα από τότε που …’.για να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις χρειάζεται χρόνο και σκέψη. Να θυμάσαι ότι αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στη συνέντευξη.

Γιατί οι εργοδότες κάνουν αυτές τις ερωτήσεις;

Γιατί αυτές οι ερωτήσεις θα σου δώσουν την ευκαιρία να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και να επιδείξεις τα προσόντα σου έτσι ώστε να εντυπωσιάσεις τους εργοδότες και να θέλουν να σε γνωρίσουν και από κοντά.
Όταν ετοιμάζεσαι να απαντήσεις σκέψου : Γιατί κάνουν αυτή την ερώτηση; Μια ερώτηση για τα κατορθώματα σου, για παράδειγμα, δεν έχει στόχο να πληροφορούν εάν κέρδισες έναν αγώνα ή εάν πήρες ένα μετάλλιο, αλλά θα ήθελαν να μάθουν ποια είναι τα κίνητρα σου και πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες. Εάν είναι ένα ασυνήθιστο και ενδιαφέρον κατόρθωμα, τότε ακόμα καλύτερα.
Η σύμβουλος Aπασχόλησης μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε αυτό το δύσκολο κομμάτι της αίτησης σας.

Συμπληρώνοντας την αίτηση

Μην υποτιμάς το χρόνο που χρειάζεται για να συμπληρώσεις την αίτηση σου σωστά. Αυτό μπορεί να πάρει μέρες όχι απλά ώρες. Βεβαίως όσο πιο πολλές αιτήσεις συμπληρώσεις τόσο πιο γρήγορος θα γίνεις.

Πριν ξεκινήσεις:

Πριν τη στείλεις


ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ

Τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία επιλογής προσωπικού έχει προστεθεί η χρήση ψυχομετρικών τεστ. Εάν σε ενδιαφέρει μια καριέρα στο εξωτερικό σίγουρα θα σου ζητηθεί να κάνεις αυτού του είδους το τεστ. Προς το παρόν στην Ελλάδα τα χρησιμοποιούν πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλες τράπεζες.

Τι ακριβώς όμως είναι τα ψυχομετρικά τεστ και τι πρέπει να γνωρίζεις γι’αυτα;

Καταρχήν θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα τεστ δεν έχουν τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή προσωπικού, αλλά προσφέρουν συμπληρωματικές πληροφορίες. Οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι διαφορετικές ανάλογα με το είδος του τεστ.
Τα είδη των τεστ διαφέρουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που μετράνε.
Τα τεστ που χρησιμοποιούνται συνήθως από τις εταιρείες είναι τα ακόλουθα:

Τεστ Ικανοτήτων (Aptitude tests):

Αυτό το τεστ χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο από τις εταιρείες. Οι ικανότητες που αξιολογούνται μ’αυτό το τεστ είναι οι Γλωσσικές, οι Αριθμητικές, οι ικανότητες παρατηρητικότητας και Διαγραμματικής Λογικής.
Σ’αυτά τα τεστ καθοριστικό χαρακτηριστικό είναι ο χρόνος. Ο χρόνος που δίνεται είναι πολύ λίγος, και το ζητούμενο είναι να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες σωστές απαντήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτού του είδους τα τεστ επιτρέπουν τις συγκρίσεις μεταξύ των υποψήφιων.

Τεστ Προσωπικότητας (Personality test):

Μ’αυτά τα τεστ αξιολογούνται οι συναισθηματικές αντιδράσεις του υποψήφιου σε διάφορες περιστάσεις, και η διάθεση του.
Ο στόχος αυτών των τεστ είναι να οδηγήσουν το σωστό άτομο στη σωστή θέση με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει υψηλό σκορ στην εξωστρέφεια είναι κατάλληλος για μια θέση στις Δημ. Σχέσεις ή στις Πωλήσεις. Κάτι για το οποίο δεν ενδείκνυται ένας εσωστρεφής χαρακτήρας.

Τεστ Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (Competencies test):

Αυτού του είδους τα τεστ αξιολογούν συγκεκριμένες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για κάποιες θέσεις. Για παράδειγμα, δημιουργικότητα και καινοτομία, επικοινωνία, ηγετικές ικανότητες, ομαδική συνεργασία.
 

[Αρχική Σελίδα]
ΚΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΙΣΩΠΟΥ 24 ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ 54627 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: (031) 556349 / 556351 ΦΑΞ: 556350
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ makine@otenet.gr
Απο τις 10-6-2001 η διεύθυνσή μας θα είναι: http://www.makine.gr