η ΛΙΓΚΑ

Ιδιοκτησία του

Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λίγκας (Δ.Ο.Λ.)

Εκδόστης-Διευθυντής

Μουντζούρης Δημητράκης

http://users.otenet.gr/~loudas

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ

ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΕΣ

OΠΑΔΙΚΕΣ

ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΡΟΖ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ή ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ;

Στο φύλλο μας της 5-10-2007, αναφερόμενοι στην απαράδεκτη στάση της ΠΑΕ ΜΥΡΙΜΙΔΟΝΕΣ, η οποία αρνείται να παραδόσει το κύπελλο του πρωταθλητή στον πραγματικό δικαιούχο κλείναμε με τη φράση Σίγουρα θα διαθέτει καλύτερη ιδέα για το πού να βάλει το κύπελλο, από τον πραγματικό του δικαιούχο.

Επειδή όμως από τη μία δεν υπάρχουν βρώμικες φράσεις, αλλά βρώμικα μυαλά, το ήθος και η αξιοπιστία μας από την άλλη δεν θα μας επέτρεπαν σεξουαλικές αναφορές και υπονοούμενα, το γνωστό οπαδικό έντυπο ερμήνευσε αυθαίρετα αυτή μας τη φράση, αποδίδοντάς της ροζ, σεξουαλική και ανάρμοστη χροιά.

Τι δείχνει όμως αυτό;

Ότι οι καλά πληροφορημένες πηγές πληροφόρησής της μέσα από την ΠΑΕ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ (της οποίας ως γνωστό είναι το έντυπο προπαγάνδας) έχουν αυθεντική γνώση για το πού βρίσκεται το κύπελλο και τυχαίνει η τοποθεσία του να μην τιμά ιδιαίτερα την πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΕ;

Ότι κρίνουν οι συντάκτες του αυθαίρετου και υβριστικού κειμένου από τα μέτρα τους;

Ή ότι απλά ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται;

Σε κάθε περίπτωση, περί Ορέξεως Κολοκυθόπιτα...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ

Έχοντας την εντύπωση ότι απευθύνεται μόνο στους εξοργισμένους και αγανακτισμένους οπαδούς των ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ, το γνωστό οπαδικό έντυπο προβάλλει τη θλιβερή δικαιολογία ότι ουδέποτε ενημερώθηκε από τη Λίγκα ότι έπρεπε να επιστρέψει το κύπελλο. Αγνοεί (;) ότι παρόντες σε ΟΛΕΣ τις μεταγραφικές βραδιές ήταν συντάκτες μας, οι οποίοι έχουν καταγράψει τις περί του θέματος συζητήσεις. Άλλωστε είναι κάτι που ΟΛΟΙ οι Πρόεδροι γνωρίζουν, πόσο μάλλον εις εκ των ιδρυτών της Λίγκας, που κόπτεται για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και τη διαφάνεια (προφανώς όπου τον εξυπηρετεί). Ποια είναι η αλήθεια; Ότι μόνο σε περίπτωση κατάκτησης 3 συνεχόμενων τροπαίων ή 5 συνολικών το κύπελλο παραμένει στην  ΠΑΕ εσαεί. Και είναι κάτι που έχει πολλάκις ξεκαθαριστεί και το γνωρίζουν όλοι (ακόμα και αυτοί που ποιούν την  νήσσαν). Διαφορετικά, η Αρμόδια Αρχή που παρήγγειλε τα νέα τρόπαια (παραγγελία την οποία για κακή τύχη των Μυρμιδόνων εκτέλεσε η ΠΑΕ ΦΑΚ) θα παρέγγελνε και νέο μεγάλο τρόπαιο. Τα κατασκευασμένα ψεύδη που αναπαράγει το οπαδικό έντυπο ότι δήθεν θα αγοραζόταν και ειδικό τρόπαιο για την ΠΑΕ ΓΑΪΔΑΡΟΙ, δεν αξίζουν καν το σχολιασμό. Όσο για τις φαιδρότητες του κατά πόσον κάποιος παρακάλαγε για παίκτες, χρήματα ή οτιδήποτε, αφ'ενός ας ανατρέξει ο καθένας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σε κάθε μεταγραφική διαδικασία να δει από που προέρχεται η γκρίνια συνεχώς, αφ'ετέρου ας θυμηθούμε ποιος είχε την πρεμούρα να αλλάξει το οικονομικό σύστημα, επειδή δεν του βγαίναν τα κουκιά... Εν πάσει δε περιπτώσει, η αντίδραση των υπόλοιπων Προέδρων για την πρωτοφανή ενέργεια του Προέδρου της ΠΑΕ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ, τα λέει όλα για το κατά πόσον ευσταθεί το επιχείρημα ότι δήθεν έπρεπε να ενημερώσει η Αρμόδια Αρχή την ΠΑΕ ΜΥΡΙΜΙΔΟΝΕΣ.

Κοιτώντας στο δεξί άκρο της σελίδας, μπορεί κανείς με μια ματιά να κατανοήσει την ιστορία και το ειδικό βάρος της κάθε ΠΑΕ διαχρονικά στη Λίγκα.

Αυτό που δεν αποτυπώνεται και συνάμα δεν αναιρείται από κανένα τίτλο είναι η υπέρμετρη αλαζονεία και κυρίως η απρέπεια.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ Ή ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ;

Πριν την έναρξη της μεταγραφικής διαδικασίας έλαβαν χώρα οι απονομές των τροπαίων των πρωταθλητών 2004 (Γάιδαροι), 2005, 2006 (Μυρμιδόνες) και 2007 (Φ.Α.Κ.). Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προξένησε στους κόλπους της Λίγκας η άρνηση του προέδρου των πάλαι ποτέ πρωταθλητών Μυρμιδόνων να παραδόσει το Κύπελλο του πρωταθλητή στον κάτοχο του τίτλου Πρόεδρο της ΠΑΕ Φ.Α.Κ. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρα απαράδεκτη ενέργεια που είναι πέρα και έξω από κάθε όριο του αθλητικού ήθους που επικρατεί στις τάξεις της Λίγκας και των Προέδρων. Όλοι εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους, δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες μας πάνε πολλά χρόνια πίσω...

Η μόνιμη πηγή διενέξεων και προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία της Λίγκας μας δείχνει μεγαλοπρεπώς τώρα και τη γραφικότητά της, αρνούμενη να παραδεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Σίγουρα θα διαθέτει καλύτερη ιδέα για το πού να βάλει το κύπελλο, από τον πραγματικό του δικαιούχο.

Τι απαντά με περισσό θράσος η πλευρά των Μυρμιδόνων; Ότι τάχα το κύπελλο θα πάει στον κάτοχό του αργά ή γρήγορα... Αποφασίζομεν και διατάσσομεν δηλαδή... Κάνει δε λόγο για αλαζονεία του Φ.Α.Κ. και αμέσως μας δίνει τον ορισμό της πραγματικής αλαζονείας, μιλώντας για νεότερα μέλη και τρία αστέρια (αναφέρεται άραγε σε λοχαγό ή σε κονιάκ;...).

Κατανοούμε την επικοινωνιακή ανάγκη της Διοίκησης της ΠΑΕ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ να προσφέρει άλλοθι στους οπαδούς της για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς (που καταποντίστηκε βαθμολογικά, που έχασε το πρωτάθλημα από το νεότερο μέλος της Λίγκας), που δεν έχει φράγκο στα ταμεία της κλπ...). Γι'αυτό και πριμοδοτεί συγκεκριμένο οπαδικό έντυπο, το οποίο το μόνο σκοπό έχει να κατευνάσει τη μήνη των οπαδών της επιτιθέμενο αποκλειστικά κατά των Πρωταθλητών και της Λίγκας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ζωή παρόμοιων εντύπων κρατά μόλις μερικές εβδομάδες. Υπομονή λοιπόν... 

 

 

 

- Παιδιά μόνο να το κρύψει κάποιος, μην έρθει και ο καβατζώσει κι αυτό...

 

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2007-8

ΟΜΑΔΑ 1η αγων.

ΣΥΝ.

Φ.Α.Κ. 52 52
ΠΑΡΑΛΙΑΣ 45 45
ΒΟΥΝΤΟΥ 44 44
ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ 40 40
ΝΟΜΙΣΤΕΡΑΚΙΑ 37 37
ΓΑΪΔΑΡΟΙ 29 29
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο. 16 16

 

 

   Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΗΣ

 


   Για ανακοινώσεις, δηλώσεις, κλπ σχόλια προέδρων:

        loudas@otenet.gr

ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ:

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

 

ΤΑ ROASTERS ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

 

HALL OF FAME

 

1996-97 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
1997-98 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
1998-99 ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ
1999-00 ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2000-01 ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2001-02 Π.Ο.Α.
2002-03 ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΕΤSI DE

ΚΩΣΤΑΣ & ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ

Από 19 Οκτωβρίου

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

στο CLUB 22

Aκαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα

10 με 12 βραδιάτικα.