KE.ME.TE.


ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Το Πάρκο de la Villette

La Villette - La cite des Sciences et de l'Industrie

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Παρίσι, το πάρκο de la Villette είναι παγκοσμίως ένα από τα πιο πρωτότυπα πολιτιστικά κέντρα. Πέρα από cite των επιστημών και της βιομηχανίας στα βόρεια, και το cite της μουσικής στα νότια φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία από πολιτισμικές παροχές.

Τα επιβλητικά χαρακτηριστικό του πάρκου, τα cite των επιστημών και βιομηχανίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά και Τεχνικά κέντρα.

Το 1977 αποφασίστηκε να αναβαθμιστούν τα παλιά σφαγεία στο La Villette, μετατρέποντάς τα σε ένα μουσείο επιστημών. Συνδυάζοντας το χώρο, το νερό και το φως ο αρχιτέκτονας Adrien Fainsilber μετέτρεψε την αδρανή μάζα του απαρχαιωμένου κτιρίου σε παλάτι από γυαλί, μπετό και ατσάλι.

Όταν το cite των επιστημών και της βιομηχανίας άνοιξε το 1986, εγκαινιάστηκε ένα νέο κεφάλαιο στα μουσεία επιστημών. Στεγάζοντας εκθέσεις, συμβουλευτικές βιβλιοθήκες, επικοινωνία και έρευνα το Cite παρουσιάζει τα μεγαλύτερα επιστημονικά και Τεχνολογικά επιτεύγματα των καιρών μας. Προσφέρει πολλές συμπληρωματικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες οπτικοακουστικές και υπολογιστικές τεχνολογίες. Παρέχοντας ένα νέο τρόπο να μαθαίνεις να ακούς και να αισθάνεσαι, τα Cite κτίρια παρέχουν πολλές δραστηριότητες οι οποίες επιτρέπουν στον καθένα να εξερευνήσουν την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη, και έτσι να γίνουν ενήμεροι των κινδύνων και ανταμοιβών της επιστημονικής έρευνας, βιομηχανικής επένδυσης και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Explora

Μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις.

Μέρη για εξερεύνησης, ανακάλυψης και μάθησης, οι εκθέσεις είναι η καρδιά του cite των επιστημών και βιομηχανίας.

Είναι στο επίκεντρο κάθε επισκέπτη, επιστήμονα ή όχι, και πληροφορούν μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες σχετικά με την ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, και των βιομηχανικών τεχνικών. Μια επίσκεψη στις Cite εκθέσεις ευαισθητοποιεί συγχρόνως τις αισθήσεις μας και την ευφυία μας. Εικόνες, ήχοι και γραπτά κείμενα που συμπληρώνονται μεταξύ τους και προσφέρουν μια πολλαπλή προσέγγιση στη γνώση. Έργα τέχνης και πελώρια βιομηχανικά αντικείμενα διεγείρουν τη φαντασία, την ίδια στιγμή που πειράματα και υπολογιστικά προγράμματα καλούνε τους επισκέπτες για δράση. Για να καταλάβουμε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διάστημα μπορούμε να αγγίξουμε, να χειριστούμε και να παίξουμε, ανακαλύπτοντας και κάνοντας ερωτήσεις. Αυτό το διάστημα σε κίνηση έχει έρθει σε ζωή με νέες ανακαλύψεις της επιστήμης και τεχνολογίας. Οι μόνιμες εκθέσεις έτσι συνεχώς αναβαθμίζονται και περιοδικά ανανεώνονται.

Καλύπτοντας μία επιφάνεια 30.000 τετραγωνικών μέτρων, οι μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις μοιράζονται τα επίπεδα 1 και 2 του Cite. Ο χώρος υποδοχής προσφέρει βιβλία- οδηγούς και φυλλάδια ώστε να βοηθήσουν τους επισκέπτες στην περιήγησή τους. Το προσωπικό παρέχει πολύτιμη βοήθεια οργανώνοντας την επίσκεψη σχετικά με το χρόνο και το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Οι μόνιμες εκθέσεις είναι οργανωμένες σε 3 κύριους τομείς, που ο καθένας προσφέρει μεταξύ 200 και 300 παρουσιάσεις.

Στο πρώτο επίπεδο είναι η τεράστια νότια έκθεση, 17 μέτρα ψηλή. Μεγάλα βιομηχανικά τμήματα στην έκθεση Αεροναυτικής, το διάστημα και τους ωκεανούς, και κατανοώντας την σχέση των κοινωνιών με τον πλανήτη στα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στη βόρεια έκθεση το επίπεδο 1 χαρακτηρίζεται από πιο ευχάριστες περιοχές. Ο σχεδιασμός της είναι βασισμένος στην αλληλεπίδραση του επισκέπτη με ψυχαγωγικές και διασκεδαστικές παρουσιάσεις. Οι πέντε εκθέσεις του, Μαθηματικά, Ήχος, Έκφραση και Συμπεριφορά, Επιστήμη των Υπολογιστών και Εικόνες, είναι αφιερωμένες σε αισθητικούς, διανοητικούς και Τεχνικούς μηχανισμούς οι οποίοι επιτρέπουν στους ανθρώπους να καταλάβουν τον κόσμο. Η έκθεση παρουσιάζει τις βιολογικές, επιστημονικές, τεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές διαστάσεις και εξερευνήσεις των εφαρμογών.

Οι βόρειοι ημιώροφοι, σε δύο πατώματα στο επίπεδο 2, προσφέρουν διαφορετική επίσκεψη, εστιασμένη στο ανοικτό διάστημα, στο φυσικό και Τεχνικό φως. Περιλαμβάνοντας τις εκθέσεις Ζωή και Υγεία, Ιατρική, Βιολογία, Παιχνίδια Φωτός, Πετρώματα και Ηφαίστεια και Άστρα και Γαλαξίες, αυτός ο τομέας παρουσιάζει μερικές από τις θεμελιώδεις ερωτήσεις τις οποίες ο άνθρωπος έκανε σχετικά με τον εαυτό του και το σύμπαν.

Έτσι, το Πλανητάριο καλεί τον επισκέπτη να κάνει απίθανα ταξίδια στα πέρατα του σύμπαντος.

Οι προσωρινές εκθέσεις διαφέρουν σε μέγεθος και κάθε μια έχει το δικό της ύφος. Η κύρια προσωρινή έκθεση, βρίσκεται στα επίπεδα 1 και 2 στα ανατολικά, και είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς.

Πολύ εντυπωσιακές και πάντα παρουσιασμένες με αυθεντικό τρόπο, προσφέρουν μία δυνατότητα για εξέταση των θεμάτων τους. Κάθε χρόνο το Cite επίσης προσφέρει μικρότερες εκθέσεις που διαρκούν ένα με έξι μήνες.