Θεόδωρος Κατσανέβας, Βουλευτής Β' Αθηνών
Για να μπήτε στη Ιστοσελίδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ

EΔΩ

     

Μια καλημέρα ή καλησπέρα σε σένα.

Απ' το παράθυρο αυτό του “Γενναίου Νέου Κόσμου” του σήμερα και κυρίως του αύριο, στέλνω ένα φιλικό χαιρετισμό σε σένα που με διαβάζεις τώρα.

Στην ιστοσελίδα μου θα βρεις αναφορές σε βιβλία που έχω γράψει, καθώς και ορισμένα από τα άρθρα μου για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που μας απασχολούν για την οικονομία, την απασχόληση και ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, την αποκέντρωση, για την αναζήτηση της αλήθειας που είναι πάντα ακριβή όσο και αναγκαία. Επίσης υπάρχουν συνεντεύξεις και δηλώσεις μου όπως και στήλη των media όπου περιέχονται ειδήσεις, απόψεις και θέσεις για διάφορα θέματα, καθώς και η στάση ζωής σε ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν την εποχή μας.

Μιας εποχής που βιάζεται και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να προφτάσει το υπερηχητικό τραίνο της πληροφοριακής επανάστασης. Σ' αυτό το τραίνο της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας και της κυριαρχίας του ατομικισμού, οι ανθρώπινες αξίες και η πολιτική δράση που τις εκφράζει μοιάζουν να υποφέρουν και να υποχωρούν. Σε πείσμα αυτής της πραγματικότητας, οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί σ' ένα κόσμο καλύτερο, περισσότερο ανθρώπινο, με ευαισθησία, με γνώση, με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ήθος, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα.

Ξέρω ότι αυτές οι έννοιες ηχούν κάπως παλαιομοδίτικα. Ομως ελπίζω και πιστεύω ότι είναι αυτές οι υπερκομματικές αξίες θα έχουν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στις μέρες της διογκούμενης τεχνολογικής εποχής που έρχονται. Γιατί όταν η τεχνολογία και η αγάπη του χρήματος και του κέρδους τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τις ανθρώπινες αξίες, τότε το μέλλον του κόσμου είναι ζοφερό.

Στο “Γενναίο Νέο Κόσμο” του σήμερα και του αύριο, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται οι πολιτικοί και η πολιτική που θέλουν και μπορούν να κάνουν το καλό, να βοηθούν τους συνανθρώπους τους χωρίς ανταλλάγματα, να έχουν όραμα και γνώσεις, να είναι έντιμοι, δημιουργικοί και αποτελεσματικοί. Και για να κλείσω με μια λίγο πιο ρεαλιστική προσέγγιση: “εύχομαι να έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε, τη γαλήνη να δεχτούμε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και τη σοφία για να γνωρίζουμε τη διαφορά”.

Με θερμούς, ανθρώπινους έστω και ηλεκτρονικούς χαιρετισμούς

Θόδωρος Κατσανέβας


..........................................................................Επικοινωνία ΜΑΖΙ μας