7   Σεπτεμβρίου  2012

                                       Ανακοίνωση 

  

Αγαπητοί συνάδελφοι  Επιχειρηματίες των Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων  

Σας προσκαλούμε όλους στην Γενική Συνέλευση

που θα γίνει  τις 12 Σεπτεμβρίου     και ώρα  7,30 μμ

Στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πόρου

για θέματα  που αφορούν  όλους  μας , όπως:

 

1.  Αποφάσεις  με θέμα  την σημερινή κρίση του τουρισμού 

2.  Ασφάλιση  με το Τεβε 

3.  Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Κεφαλονιάς και Ιθάκης

4.  Γνωστοποίηση  για την Easy jet αεροπορική  εταιρίες

5.  Εναλλακτικές  λύσεις  και  προτάσεις για τον τουρισμό  

6. Δυνατότητα βελτιώσεων  των καταλυμάτων  μέσω  προγραμμάτων

7.  Για τα ενδεχόμενα  προβλήματα 

8.     Γιατί απουσιάζει ο σύλλογος των επιχειρηματιών  πόρου?

9.     Για  τις διάφορες συγκοινωνίες  της περιοχή μας

10.                         Ιντερνετ  για τα καταλύματα

11. Εκλογές  του Σωματίου

 

  Η παρουσίας  σας  είναι  απαραίτητη, μην περιμένετε από τους άλλους, να υπολογίζετε στην δικιά  σας δύναμη , όλοι μαζί μπορούμε 

 

                                                                           Με τιμή  

                                   Ο πρόεδρος του Σωματείου  και το  Δ.Σ                                                   Μεταξάς Γεώργιος

  ..........................................................................................................................

                                 12   Σεπτεμβρίου  2012

       

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΜΑΤΙΩΝ&ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

         ΟΙ   ΠΡΟΝΝΟΙ                                     Πόρος, 12/09/2012

Τηλ./Fax: 26740 73070                                                    

Ε-mail: infporo@otenet.gr

 www.poros-kefalonia.gr                                                                           

Α.Π.:     /2012

 

Αξιότιμε  Συνάδελφε,

        

          Την Τετάρτη  19 Σεπτεμβρίου 6 7 ώρα μμ στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πόρου θα διεξαχθούν ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ του Σωματείου  με αντικείμενο τα εξής :

 

 

1.   Εκλογή  Εφορευτικής  Επιτροπής

 

2.   Εκλογή  Διοικητικού  Συμβουλίου

 

3.   Ελεγκτική  Επιτροπή

 

4.   Εκλογή Αντιπροσώπων   στην  Ομοσπονδία

 

   Τα  μέλη καλούνται:

 

α) Να  έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα

β) Να είναι ταμειακώς εντάξει σύμφωνα με το καταστατικό .

 

     Όσοι  επιθυμούν να είναι υποψήφιοι , να το δηλώσουν μέχρι την τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το βράδυ 6.00 η ώρα μμ  στο  Δ.Σ. η να στείλουν Φαξ στο 26740 73070.

 

 

 Συνάδελφε , η παρουσία σου είναι απαραίτητη.

 

                                                                         Με    Συναδελφικούς   Χαιρετισμούς

 

                                                                     Ο   Πρόεδρος   του  Σωματείου

                                                                             Μεταξάς    Γεώργιος

                                                                                                  Και το  Δ.Σ 

                                                                                 

 Άννινος Χαράλαμπος

Τραυλός Βασίλης

Τότολος Μιχάλης

Τζαμαρίας Γεώργιος

     ........................................................................................

           12    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2012 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΩΜΑΤΙΩΝ

    & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

             ΟΙ   ΠΡΟΝΝΟΙ  

 Τηλ / Fax :  26740 73070

  www.poros-kefalonia.gr

 E-mail  :  infporos@otenet.gr

 

 

 

   

 
 
 
(Γενικής Συνέλευσης που έγινε 12  Σεπτεμβρίου 2012)

 

    Αγαπητοί  συνάδελφοι   ,

 

    Το  Σωματείο  Ενοικιαζομένων Δωματίων&Διαμερισμάτων  <<ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ>>  σας  καλωσορίζει  στην σημερινή συνάντηση  και σας  Ευχαριστώ για την  παρουσία σας εδώ.

    Η  αποψινή συγκέντρωση  έχει σαν στόχο να γίνει μια συζήτηση  για   να  αναλογιστούμε  όλοι και   να συζητήσουμε   μεταξύ  μας, έτσι   ώστε να  υπάρξει η δυνατότητα να ακουστούν     απόψεις,    προτάσεις   διάλογος     σε     θέματα    που    αφορούν 

  τον      ΤΟΥΡΙΣΜΟ  στον  ΠΟΡΟ , ΣΚΑΛΑ ,ΚΑΤΕΛΕΙΟ ,ΡΑΤΖΑΚΛΗ ,   από της Εταιρείες και  όλα όσα περιλαμβάνονται γύρω από αυτόν.

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό οι περισσότεροι εξαρτόμαστε από αυτόν  άλλοι άμεσα και άλλοι έμμεσα εφόσον λειτουργεί σαν αλυσίδα. Όταν δηλαδή έχει τουρίστες το Ενοικιαζόμενο Δωμάτιο ή ξενοδοχείο , σημαίνει ότι δουλειά θα έχει και το εστιατόριο ή το μπαρ, στη συνέχεια το Μάρκετ και τα κρεοπωλεία από όπου  προμηθεύονται  τα  προϊόντα τους και στην συνέχεια ο κτηνοτρόφος που προμηθεύει αυτά. Αυτά είναι λογικά και γνωστά σε όλους μας. 

Έτσι λοιπόν πρέπει να οραματιστούμε τρόπους στήριξης και ανάπτυξης  της τουριστικής κίνησης στον τόπο μας γιατί κάθε δυνατή προσπάθεια  είναι Υπέρ και του τόπου μας και των κατοίκων του.

 

1. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : στην    περιοχής   μας

 

u                   Φυσικές μορφιές, 

u                   Αξιοθέατα,  

u                   Μοναστήρι Άτρου,

u                     Παραλίες,

           Πεζοπορικά  μονοπάτια

u                   Προβολή και διαφήμιση.

 

Όλα όσα  συντελούν στο να αποφασίσει ο τουρίστας να επισκεφτεί τον Πόρο, νομίζω ότι είναι επαρκή είναι μοναδικά και αποτελούν εξαιρέσεις. Δίχως να αναφέρουμε  ένα τα αξιοθέατα , που όλοι μας τα γνωρίζουμε, ο Σύλλογό  μας  μεμονωμένα , είτε και σε συνεργασία με τον Δήμο μας  συμμετείχε  σε Διεθνής Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, η προβολή και η  διαφήμιση είναι ένα από τα πρωτεύων  μελήματά μας ώστε να προβληθούν και να γίνουν παγκοσμίως γνωστά. Σε αυτό  συντέλεσαν  καθοριστικά  και έως τώρα  οι επαφές  με  αντιπροσώπους Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού, Ομοσπονδίες Ξενοδόχων , Επιχειρήσεις Τουρισμού , Πρακτορεία Ταξιδιών , Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων, Επιτροπές Τουρισμού, Σωματεία, Tour Operators, Travel agents,  Εκπροσώπους Τουριστικών Φορέων και Επιχειρήσεων Τουρισμού, από Δημοσιογράφους κ.α., ρεπορτάζ  και άρθρα του Πόρου με έγχρωμες πανοραμικές φωτογραφίες σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, στο πολυσέλιδο περιοδικό  ΕΛΛΑΔΑ των ΔΙΑΚΟΠΩΝ.   Επίσης  δυο περιπτώσεις δημοσιογράφων   που γοητεύτηκαν από την πρώτη φορά που ήρθαν στο Πόρο και είχα την τιμή να γνωρίσω, έκαναν  δωρεάν  αφιερώματα  στο   περιοδικό  Μήλο (2006)  και στο περιοδικό ΕΝΤΟΣ Βόλου αυτόν τον Μήνα (Απρίλιο 07), με δικά μας διαφημιστικά  κείμενα και φωτογραφίες του Πόρου  (υπάρχουν    και  στο  γραφείο). 

Ακόμα, με βάση την επαφή που έκανε προς  το Σωματείο  μέσω e-mail η εταιρεία TOPLINK) στο Πανελλαδικό Τουριστικό  οδηγό DVD που διατέθηκε σε 300.000τεμ.  και  διανεμήθηκε  δωρεάν με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ τον Μάιο 2006εως το 2008.

 Δωρεάν προσφορά στη εκπομπή μένουμε Ελλάδα 2009 και 2010 καθώς και σε διάφορες άλλες εκπομπές το Γιώργου Αυτιά  που πολλοί συνάδελφοι πρόσφεραν δωρεάν δωμάτια  , όπως ο Βασίλης Καμπιτση που ποτέ δεν αρνήθηκε , καθώς και μερικοί άλλοι , και τους ευχαριστούμε .

   Διαφήμιση  στην τηλεόραση το βίντεο του Πόρου Βουνό και Θάλασσα  .που θα το έχετε προσέξει, είναι στο δια δίκτυο που το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3200 άτομα . καθώς και διαφήμιση στο Παρίσι το χειμώνα του 2011 .

 Και η σημαντική εκπομπή Κυριακή στο χωριό ασφαλώς  με την βοήθεια πολλών κατοίκων και συναδέλφων .

 Το Σωματείο ενέργησε  επίσης, στο να προβληθεί ο τόπος μας  στέλνοντας επιστολές διαφημιστικού περιεχομένου σε διάφορα Τουριστικά Γραφεία  και Operators , δηλώνοντας τις δυνατότητες ενοικ. Καταλυμάτων της περιοχής  μας και την ομορφιά της φύσης  και της ηρεμίας του τόπου.

 

 

---- Το 2006  έγινε μια καλή προσπάθεια με επιτυχές αποτέλεσμα την δημιουργία ενός φυλλαδίου με τα περισσότερα από τα καταλύματα και επιχειρήσεις του Πόρου με φωτογραφία και κειμενάκι από τον κάθε ένα,  που ήταν καθαρά πρωτοβουλία του Σωματείου και γι αυτό υπήρξε και ένα αντίτιμο ποσό για την καταχώρηση του κάθε ενός. Αυτό το φυλλάδιο έχει διανεμηθεί σε όλες τις Εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας που έχει  συμμετάσχει ο  Νομός μας  και φυσικά διατίθεται και στο γραφείο του Σωματείου μερικά που έχουν απομείνει.

Πρέπει λοιπόν να ξαναδημιουργηθεί κάτι πιο πλούσιο μια και τα υπάρχον τελειώνουν.

 

---- Ένας ακόμα στόχος του Σωματείου μας είναι να απαιτεί από τον Δήμου τα αναγκαία  έργα που χρειάζονται  για την καλυτέρευση της περιοχής, που πάντα η συνεργασία μας ήταν και είναι άψογη , ότι μπορούν  και αυτοί και περνά από το χέρι τους πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσουν  για μια καλύτεροι  Τουριστική Προβολή του Πόρου αλλά και των άλλων τουριστικών περιοχών του Δήμου Σκάλα ,Κατελειο , Ρατζακλι .

Επίσης το Διαδίκτυο  που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας  διαφημιστικής προβολής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και παρακαλείστε όλοι όσοι  έχετε  οτιδήποτε καινούργιο στοιχείο στην επιχείρησή σας (παροχές, κλιματισμό, αλλαγή τηλεφώνου κ.τ.λ.) να μας το δηλώσετε στο γραφείο   ώστε να διορθωθεί στο site-internet. του Σωματίου μας

 

 

 

  Υποδομή των Ενοικιαζομένων Δωματίων/Διαμερισμάτων  και Ξενοδοχείων και γιατί δεν υπάρχουν προτιμήσεις από τις Εταιρείες.

 

    Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν ώστε να λυθεί στο άμεσο μέλλον το πρόβλημα που υπάρχει με την μη προτίμηση των εταιρειών στον Πόρο με βάση την υποδομή που έχουν τα καταλύματα.

Οι μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες που είναι πλέον στη ζήτηση των εταιρειών λόγω των πολλαπλών παροχών με πισίνες, υπηρεσίες κ.τ.λ. είναι σχεδόν αδύνατον να τις συναγωνιστούν τα Ενοικιαζόμενα μικρά σε τετραγωνικά καταλύματα του Πόρου.

Τι λοιπόν πρέπει να γίνει?

Μήπως θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε τουλάχιστον να βελτιώσουμε  τα υπάρχουσα  δωμάτια, διαθέτοντας ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και παροχές ο κάθε ένας με τον  τρόπο του?

Γνωρίζω πολύ καλά ότι  όλα αυτά απαιτούν οικονομικές δαπάνες που  είναι δύσκολο να ανταποκριθεί κανείς θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε και να κυνηγήσουμε κάποια προγράμματα οικονομικής  στήριξης που κατά καιρούς μπορούν να βοηθήσουν αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να το αποφασίσει ο καθένας να προβεί σε αυτήν την διαδικασία , η οποία θα αποφέρει μελλοντικά θετικά αποτελέσματα

Σήμερα ο επισκέπτης δεν ζητά μόνο παραλία και ήλιο , θέλει κάτι επιπλέον , όπως  να έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί  αρχαιολογικούς χώρους , μοναστήρια , πεζοπορικές διαδρομές,

Να γευτεί την Κεφαλλονίτικη  κουζίνα  , την μεσογειακή διατροφή , να απολαύσει  της ομορφιές του Αίνους , τα αρωματικά φυτά . 

Μήπως χρειάζεται να κάνουμε ένα πρόγραμμα ξενάγηση  που θα μπορέσει  κάποιος με γνώσης να συνοδεύει τα γκρουπ όταν χρειασθεί . Δηλαδή κάτι οργανωμένο , και με μια καλή διαφήμιση να προβληθούν τα κεφαλλονίτικα προϊόντα , όπως τυριά ,ελιές κ.λ.π , δεν χρειάζονται  εκατομμύρια για να γίνουν όλα αυτά , μόνο καλή θέληση .

Αν αλλάξουμε την εικόνα του Πόρου να γίνει ποιο φιλόξενη  και να ταιριάζει με την φυσική ομορφιά , δεν θα χρειαζόμαστε να ανταγωνιζόμαστε κάποιους άλλους .

Ελπίζω στους τοπικούς αντιπρόσωπους του Δήμου  να φροντίσουν  για το καλό του τόπου μας σε αυτή την κατεύθυνση.

Γιατί Οι τουριστικές εταιρία έπαψαν να προτιμούν τον Πόρο?

Α,  Βρήκαν το συμφέρον τους αλλού.

Β,  Δεν έχουμε μεγάλα καταλύματα να χωρούν  όνων 55 άτομα

Γ, Ασυνενόησία   =  Πρέπει λιπών να  συγκεντρώσουμε  τουλάχιστο 200 κρεβάτια με 3 κατηγόριες και να αναλάβουν δυναμικά  για προγραμματισμό και προς  πώληση.  

Δ, Κάποτε ο Πόρος λεγόταν το ψαρολίμανο έτσι ήταν γραμμένο στους τουριστικούς οδηγούς , τώρα το έχουν ονομάσει  ένα από τα κεντρικά λιμάνια της Κεφαλονιάς Πόρος-Κυλλήνη ,

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Έχουν αποσταλεί πάρα πολλές αναφορές και επιστολές με διάφορα αιτήματα του Σωματείου στη Δημοτική αρχή, στη Νομαρχιακή αλλά και σε Υπουργεία  Τουρισμού, Υγείας και Πρόνοιας που αφορούν την δημιουργία παροχών και υπηρεσιών καθώς και βελτιώσεων   υποδομών που θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην πρόοδο του τόπου μας.

 Που δεν χρειάζεται να τα αναφέρομε αναλυτικά , όλα τα αντίγραφα είναι στο γραφείο

 <Ενεργοποίηση του Συλλόγου του Πόρου >

Είναι αναγκαίο να  ενεργοποιηθεί ο Συλλόγου Επιχειρηματιών και να βρεθούν  οι  ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες  προκειμένου να  συμμετέχει  και αυτός στα προβλήματα του τόπου.

< Αρχαιρεσίες του Σωματείου>

Πρέπει να  γίνουν εκλογές του Σωματείου για το έτος 2012.

Προτεινόμενη ημερομηνία κατόπιν  τις γενική συνέλευση είναι της 19 Σεπτεμβρίου .

 Και θα παρακαλέσω  τους συναδέλφους Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων  να δηλώσουν  συμμετοχή   ως  υποψήφιοι  για  το  νέο  Δ.Σ.  του Σωματείου.

  Σας Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας!

  Μετά   Τιμής

  Μεταξάς  Γεώργιος

                       ...........................................................................

                                      18  Σεπτεμβρίου  2012

  Σωματείο  Ενοικιαζομένων  Δωματίων

                       &

                Διαμερισμάτων

                 ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ

  W     poros-kefalonia.gr

Email :   infporos@otenet.gr

         Τηλ     26740 73070                                            

  Ανακοίνωση 

  Αγαπητοί συνάδελφοι  όπως σας είχα ενημερώσει και στην προηγούμενη γενική συνέλευση δεν θα είμαι υποψήφιος  στο Δ . Σ , το σωματείο  χρειάζεται  και κάποιες αλλαγές και νέες ιδέες , θα είμαι εδώ για ότι με χρειασθείτε .

  Με τιμή

  Γεώργιος Μεταξάς  

       18/09/2012

..............................................................................................................................

                             19 /09 /2012

       

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΜΑΤΙΩΝ&ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

         ΟΙ   ΠΡΟΝΝΟΙ                                     Πόρος, 19/09/2012

Τηλ./Fax: 26740 73070                                                    

Ε-mail: infporo@otenet.gr

 www.poros-kefalonia.gr                                                                           

Α.Π.:     /2012

                      

                                        Ενημέρωση

 

 

               Αξιότιμοι  Συνάδελφοι,

        

          Την Τετάρτη  19 Σεπτεμβρίου 8 ώρα μμ στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πόρου ολοκληρώθηκαν η ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ του Σωματείου  και είναι ως  εξής :

Ψήφισαν  27

 

 

Εκλογή  Διοικητικού  Συμβουλίου

 

 

Εκλογή Αντιπροσώπων   στην  Ομοσπονδία

 

Άννινος Χαράλαμπος   19 

Τραυλός Βασίλης          20

Τότολος Μιχάλης           9

Τζαμαρίας Γεώργιος       7

Βαβάση Μαργαρίτα       15

Μενεγάτος  Γεώργιος      9

 

Με    Συναδελφικούς   Χαιρετισμούς 

 

        Αγαπητοί συνάδελφοι  όπως σας είχα ενημερώσει και στην προηγούμενη γενική συνέλευση δεν  ήμουν  υποψήφιος  στο Δ . Σ , το σωματείο ,και σας ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια  που είχαμε άψογη συνεργασία , τώρα  χρειάζεται και κάποιες αλλαγές και νέες ιδέες .

Θα είμαι εδώ για ότι με χρειασθείτε .

  Με τιμή

  Γεώργιος Μεταξάς  

       19/09/2012

....................................................................................

                                     20/09/2012

Σωματείο  Ενοικιαζομένων Δωματίων

                              &

                  Διαμερισμάτων

 

                               ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ

                       www.poros-kefalonia.gr

                  email:   infporos@otenet.gr

 

                      Τηλ & φαξ 26740 73070

 

                                                                                 Πόρος  20 Σεπτεμβρίου 2012

 

 

 

Προς  τα  Μέλοι  του  Σωματείου

 

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι  κατόπιν  της  εκλογές της  19 Σεπτεμβρίου 2012 για την εκλογή νέων αντιπρόσωπων  του Δ.Σ. οι εκλεγέντες κατά σειρά πρωτεραιοτητος ψήφων είναι οι κάτωθι

 

Τραυλός  Βασίλειος

Αννινος  Χαράλαμπος

Βαβαση  Μαργαρίτα

Μενεγατος Γεώργιος

Τζαμαρίας Γεώργιος

Τοτολος Μιχάλης

 

Ευχαριστούμε  θερμώς τα μέλοι μας για την εμπιστοσύνη που με την ψήφων τους μας εξέλεξαν  αντιπρόσωπους στο Σωματείο  Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ,και υποσχόμαστε να εργασθούμε για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας τις επόμενες ημέρες  θα ανακοινωθεί και το νέο

 Διοικητικό συμβούλιο

 

 

   Ο πλειοψηφών 

 

  Τραυλός  Βασίλειος

 

         HOME