1  Σεπτεμβρίου  2011

                                            Ανακοίνωση

 

 Προς  όλους  τους επιχειρηματίες Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων .

  Επιτέλους και κάτι πολύ θετικό για την Κεφαλονιάς

  Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Σωματείου  ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ  χαιρετά την πρωτοβουλία που πήρε η Ομοσπονδία μας Κεφαλονιάς & Ιθάκης ελπίζοντας ότι ο Πόρος θα έχει την αναλογία που του αξίζει .

 Αγαπητοί Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η σύμβαση με την LOW COST αεροπορική εταιρεία  EASY JET υπογράφηκε  χθες το απόγευμα 31-8-2011.

Παρακαλούμε ενημερώστε όλα τα μέλη των συλλόγων σας διενεργώντας Γενικές Συνελεύσεις, μέσω e-mail ή & τηλ. ότι για την διαδικασία προβολής της επιχείρησης τους στο site της EASY JET θα ισχύσουν τα εξής:

Ο πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς

 

    Απαραίτητα δικαιολογητικά σε ισχύ:

1.Ειδικό Σήμα Λειτουργίας

  2.Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας

  3. Άδεια Κολυμβητικής Δεξαμενής

  4.Αντίγραφο Έκδοσης Τιμοκαταλόγων 2 τελευταίων ετών (2010 - 2011)

  Κόστος συμμετοχής (όπως προέκυψε από την συνάντηση μας 25-7-2011 - με το απεσταλμένο 28-7-2011 e-mail).

  Σήματα με δυναμικότητα έως 10 πόρτες           100 / ΣΉΜΑ

  Σήματα με δυναμικότητα από 11 πόρτες           150 /  ΣΗΜΑ

  Σήματα επιπλωμένων κατοικιών & επαύλεων   200 / ΣΗΜΑΗ αίτηση δήλωσης συμμετοχής θα παρέχεται & θα συμπληρώνεται στην Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι. όπου θα κατατίθεται  & το ποσό συμμετοχής...

Η  Πρόεδρος                                                                   Η Γ. Γραμματέας

  Ατσάρου Κατερίνα                                                         Καλλιβωκά Νίκη

 

                         8  Σεπτεμβρίου  2011

                                    Αδελφοποίησης

                                            Χαιρετάμε την πρωτοβουλία του Δήμου Κεφαλονιάς για την αδελφοποίησης με τον Δήμο Gastrignano Ιταλίας .

  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  των σύλλογο  Μοτοσικλετιστών που επιλέξανε σαν προορισμό την Κεφαλονιά και προτίμησαν  να διανυκτερεύσουν  στον Πόρο , ελπίζουμε ότι η διαμονή τους ήταν ευχάριστη και έφυγαν με της καλύτερες εντυπώσεις  .Θα θέλαμε όμως να  προτείνουμε να γίνει και μια αδελφοποίησης εντός τις περιοχής μας για να σταματήσουν η κόντρες που μας γυρίζουν εικοσαετίες  πίσω .

   Νομίζομε ότι  όση έχουν περάσει από αυτόν τον τόπο  έχουν λίγο πολλή προσφέρει κάποιο λιθαράκι , δεν θα τα γκρεμίσουν μερικοί για  δικούς τους  προσωπικούς  λόγους.Όπως λέει και η παροιμία , δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα..

Ο Πόρος πρέπει να προχωρήσει και να πάρει τι θέση που του ανήκει .

  Συγχαρητήρια στο χορευτικό σύλλογο Προννοισος  που εχθές το βράδυ έβγαλαν άσπρο πρόσωπο αυτήν την εκδήλωση με το χαμόγελο και τους κεφαλλονίτικους χορούς που χάρισαν στους Ιταλούς την αγάπη και την φιλοξενία του Πόρου , μπράβο σε όλους και περισσότερο στης δασκάλες .

Συγχαρητήρια επίσης και στην ορχήστρα  του Σωκράτη που πάντα είναι πρόθυμος να αναδείξει με το μπουζούκι του την Ελληνική μουσική .Ο αντιπρόσωπος του Δήμου ο κύριος Σπύρος Σολωμός  ανάλαβε την διανομής δώρων  σε όλους τους Ιταλούς  , καθώς και με ένα σύντομο καλωσόρισμα . Εντύπωση έκανε στον κόσμο που η ίδιοι  οι Ιταλοί  συστήθηκαν μόνη τους .

Έτσι θα πάμε μπροστά ??

Θα θέλαμε όμως να  επισημάνουμε ότι το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων πάντα ήταν και είναι πρόθυμο να βοηθήσει σε οποία δίπατε εκδήλωση ,αρκεί να μας ειδοποιήσουν εγκαίρως

Ο πρόεδρος  του Σωματείου

Γεώργιος Μεταξάς.

                                        Πόρος, 14/09/2011

 ΠΡΟΣ

 

 Όλους  τους

                                                        Επιχειρηματίες  Πόρου

                                                                                                                                                                                             Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

  Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να κρούσω  τον  κώδωνα του κινδύνου  και όλοι μαζί να σκεφτούμε τα τεράστια προβλήματα του Πόρου  όσον αφορά τον Τουρισμό, αφού όλοι είμαστε μάρτυρες της μεγάλης παρακμής που έχει υποστεί ο Πόρος την τελευταία δεκαετία..  Δίχως να εξετάζουμε πλέον τι έφταιξε και γιατί, θα πρέπει όλοι μαζί να γίνουμε μια ομάδα ώστε να δούμε τι μπορεί να κάνουμε για το  μέλλον του τόπου μας.Ως πρόεδρος του παρών Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων,που όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα έχει το βάρος  για όσες διαφημίσεις γίνονται  σε περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση καθώς και τις συμμετοχές σε διάφορες εκθέσεις Τουρισμού κ.τ.λ. ,Να ενεργοποιηθούν , ΟΛΟΙ οι Επιχειρηματίες όλων των επαγγελμάτων του χωριού μας, από τους κτηνοτρόφους, αγρότες, επιχειρηματίες  έως όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον Τουρισμό όπως πράκτορες , ξενοδόχους για να καταθέσουμε τις  ιδέες, προτάσεις, γνώμες και γνώσεις, μια συμμετοχή  όλων μαζί που θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό όλοι ζούμε από τον Τουρισμό και ο ένας εξαρτάται από τον  άλλον μια αλυσίδα που όταν κοπεί κάποιος κρίκος έχει άσχημες συνέπειες για όλους.Σας καλούμαι σε μια Γενική Συνέλευση που θα ορίσουμε με τους συναδέλφους την ακριβή ημερομηνία όπου η παρουσία ΟΛΩΝ σας θα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να γίνει μια συζήτηση και να κοιτάξουμε ΕΜΕΙΣ να βρούμε τις επιλύσεις των προβλημάτων του Πόρου και όχι να περιμένουμε από τους ουρανοκατέβατους. Η πρόσκληση ισχύ και για τους αντιπρόσωπους του Δήμου και τουριστική επιτροπή .

Η ανάπτυξης του τόπου μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους !.

  Η χθεσινή γενική συνέλευση αφορούσε  τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων  για την συμμετοχή προς στο site της EASY JET μια ενημέρωση που ήταν αναγκαία για τους συναδέλφους , η απόφαση τις γενικής συνέλευση ήταν θετική .

 

            16   Σεπτεμβρίου   2011

 ΑΘΗΝΑ 15-9-2011

  ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1181

  Προς: Μέλη Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε..

  Θέμα: Εξώδικη Διαμαρτυρία ΞΕΕ προς ΣΕΕΔΔΕ.

  Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτω την εξώδικη διαμαρτυρία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς τη Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., που αφορά την χρήση της λέξης HOTEL στην ιστοσελίδα προβολής των επιχειρήσεών μας www.familyhotels.gr, και σας ενημερώνω ότι το θέμα αυτό θα είναι εντός της ημερήσιας διάταξης του επικείμενου Δ.Σ.. ώστε να ληφθεί απόφαση και να σταλεί απάντηση.