ΜΑΡΤΙΟΣ    2011

 

Νέες  Σημαντικές Ανακαλύψεις  στην Δράκαινα  στον Πόρο

Πολιτισμός      ανασκαφές   Δράκαινα    Πόρος

  Το αρχαιολογικό υλικό από το Σπήλαιο Δράκαινα συνεχίζει να μας αποκαλύπτει μυστικά ... χιλιετιών! Η προσεκτική ανασκαφική πρακτική & η μετέπειτα ερευνητική μεθοδολογία οδήγησαν στην αναγνώριση -στο μικροσκόπιο- ενός πολύ σπάνιου ευρήματος: ένα καμένο νήμα, μήκους μόλις 1 χιλ., ηλικίας περ. 7.000 χρόνων!

  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μικροσκοπικό αυτό εύρημα, που προέρχεται από το Σπήλαιο Δράκαινα του νησιού του Ιονίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι των νεολιθικών χρόνων στην Ελλάδα μπορούσαν να γνέθουν κλωστές και να υφαίνουν υφάσματα. Μαζί με το νήμα εντοπίστηκαν, επίσης, απανθρακωμένα διατροφικά κατάλοιπα (οστά, σπόροι και άλλα φυτικά υπολείμματα) που χρονολογούνται στα τέλη της 6ης χιλιετίας π.Χ.

Συγχαρητήρια  σε όλοι την ομάδα  για το μεγάλο  γεγονός .

  Γεώργιος Μεταξάς

                                  13. 03. 2011

Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις ITB Berlin 2011

  από 09. 03  έως 13. 03. 2011, Βερολίνο

  Με    έντυπο υλικό συμμετείχε και το Σωματείο ενοικιαζομένων Δωματίων  Πόρου '' ΠΡΟΝΝΟΙ ''Δελτίο Τύπου Αναφορά

 

Θέμα : Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις ITB Berlin 2011 και Sea Trade, Cruise Shipping, Miami 2011 μέσω του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτου.

     

                                                  MARTIOS

 Θέμα:

Πρόγραμμα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

                        ΕΠΕΙΓΟΝ                                Αγαπητέ συνάδελφε,

 

  Όλοι μας, βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η μείωση της οικονομικής δυνατότητας των ελληνικής οικογένειας αλλά και η ανασφάλεια που βιώνει η μέση ευρωπαϊκή οικογένεια, έχει αρνητική επίπτωση στην δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας.

  Με οδηγό το ρητό συν Αθηνά και χείρα κίνει, θεωρούμε ότι για να βγούμε από την κρίση, δεν επαρκούν οι παρεμβάσεις της πολιτείας ή της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά αντίθετα απαιτείται η ενεργητική συμμετοχή όλων μας ώστε να προσαρμόσουμε τις επιχειρήσεις μας στις συνθήκες της κρίσης, και να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που συνεχίζουν να υπάρχουν.

Για τους λόγους αυτούς, κινήσαμε τις διαδικασίες για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Σύνταξη Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που απασχολούν 1 έως 49 άτομα, εντός της Οικονομικής Κρίσης της Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε., δημόσιου φορέα του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας (περισσότερες πληροφορίες τόσο για το Φορέα όσο και για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα  w ep-katartisi.gr).

   

                              MARTIOS 2011

 

                

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΠΟΡΟΥ

          Σας κάνουμε γνωστό ότι, η Δημοτική Κοινότητα Πόρου, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, θα πραγματοποιήσει καθαρισμό και συντήρηση των μονοπατιών της πεζοπορικής διαδρομής προς τον Μυκηναϊκό Τάφο Τζαννάτων.          

Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν από την θέση Αφράτι και προς  Φανάρι - Πλατάνι - Γεφύρι Πέρα Λίμνης

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθειά τους για τον ανωτέρω σκοπό, να προσέλθουν την Κυριακή 3-4-2011  ώρα 09:00 έξω από το Κοινοτικό Γραφείο, έχοντας μαζί τους τον ανάλογο εξοπλισμό και τα κατάλληλα εργαλεία (πριόνια, ψαλίδες κ.λ.π.)  

HOME