7 ΜΑΙΟΥ 2014

                                                                    

Προς:

Όλους  τους υποψήφιους συμβούλους του τοπικού και δημοτικού διαμερίσματος Πόρου    

                                  

                                   Ανακοίνωση

 

Αγαπητοί υποψήφιοι σύμβουλοι του τοπικού και Δημοτικού διαμερίσματα Πόρου  

  Λόγο του ότι θα προκύψουν αρκετές συγκεντρώσεις όλες αυτές τις μέρες στην περιοχή μας , και κατά συνέπεια να μην γινόμαστε  κουραστικοί , αναβάλουμε   την πρόσκληση μεταφέροντας μετά τις Δημοτικές εκλογές . Εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ,σε κάθε συγκέντρωση καταθέτοντας γραπτός τα αιτήματα και τον προβληματισμό του Σωματείου μας.

  Παρακαλούμε αν το επιθυμάτε να τρέξετε στην σελίδα μας www.poros-kefalonia.gr     για μια περεταίρω ενημέρωση

  Σας ευχαριστούμε

 Επ/πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς ..................

 

                                   Τα αιτήματα του Σωματείου μας

                  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

        « ΟΙ   ΠΡΟΝΝΟΙ »                                                      Πόρος, 04/05/2014

ΠΟΡΟΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                    Αρ.Πρ. 194/2014

Τ.Κ. 280 86

Τηλ / Fax :

E-mail infporos@otenet.gr

 www.poros-kefalonia.gr

 

                                                                              

 

 

 

ΘΕΜΑ: « Τα αιτήματα του Σωματείου μας »

 

 

 

1)       Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση

 

     

Εν συγκρίσει με άλλα νησιά της χώρας μας, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος όπου αφιερώνονται ολόκληρες σελίδες σε  εφημερίδες και σε πρωινές τηλεοπτικών καναλιών, η Κεφαλονιά & Ιθάκη έχουν μείνει πίσω στον τομέα αυτό της διαφήμισης.

      Είναι απαραίτητο για τον τόπο μας να γίνουν ευρέως γνωστές οι τόσες φυσικές ομορφιές αλλά και η σημαντική κληρονομιά του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

 

2      Συγκοινωνίες

 

Στα δρομολόγια Ιταλίας – Σάμης  τη  θερινή περίοδο που αποτελούν μία από τις  σημαντικότερες διελεύσεις τουρισμού κατευθείαν από το εξωτερικό,

     δυστυχώς  δεν υπάρχει ανταπόκριση του ΚΤΕΛ .Σάμη – Πόρο – Σκάλα  ,που μέχρι σήμερα γίνετε μόνο με ταξί.

 

3 Δρόμος Αργοστόλι – Πόρος και  Περιφερειακοί Δρόμοι

 

 Ο μοναδικός οδικός άξονας προς την πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα χωριά παραμένει σε κακή κατάσταση. Δεν είναι τυχαία τα τόσα ατυχήματα που γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ας κοιτάξουμε και λίγο τα απομακρυσμένα χωριά .

 

  4} Αρχαιολογικοί  Χώροι

 

 Παρακαλούμε να μεσολαβήσετε για την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το  κράτος  για την αξιολόγηση στους αρχαιολογικούς χώρους, την αναστήλωση των παλαιών νερόμυλων και την ολοκλήρωση του Μουσείου στον Πόρο για τα  αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

 

 

 

 

   5  Τοπικά Προϊόντα

         Να δοθούν κίνητρα στους αγρότες και να υποστηρίζονται οι διάφορες δραστηριότητες γύρω από τα αγροτικά προϊόντα για την προβολή και προώθηση αυτών και κατά συνέπεια την καλύτερη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.

 

  Κακώς ασχοληθήκαμε και επενδύσαμε όλοι για τον τουρισμό και έχουμε παραμερίσει τα υπόλοιπα , οι καινούριες  και βιολογικές καλλιέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν παράλληλα με τον τουρισμό  τους νέους αγρότες για να μην εγκαταλείψουν το νησί μας.

 

6    Περίπτερα Τουριστικής Προβολής

 

          Ένα περίπτερο τουριστικής προβολής με διαφημιστικό υλικό στο λιμάνι της Κυλλήνης  και στο αεροδρόμιο θα αποτελούσε κίνητρο προσέλευσης και ενδιαφέροντος   από τους  επισκέπτες – τουρίστες  και κατά συνέπεια θα γνώριζαν παραπάνω την περιοχή μας και τις παροχές του νησιού  μας.

 

  7  Η Γέφυρα του Πόρου

Η  μοναδική  γέφυρα που ενώνει το κέντρο του Πόρου με τον υπόλοιπο οικισμό προς τα Αράγια είναι τόσον χρόνων και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι για την διόρθωσή της πέρα από την επαναλαμβανόμενη προσθήκη τσιμέντων (βάρους) επάνω από το παλιό υλικό! Αίτημά μας είναι η ανακατασκευή της

 

       8) Φαράγγι  Πόρου

       Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε   για τις κατολισθήσεις στο Φαράγγι του Πόρου που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά και ευτυχώς δεν έχουμε γνωρίσει κάποιο σοβαρό ατύχημα.           Παρακαλούμε όπως δήξετε κάποια ευαισθησία  για να ληφθούν κάποια μέτρα για την αποφυγή  ενός  ατυχήματος

                    

      9}   Χαράτσια και διάφοροι δημοτική φόροι

   

  Τι θα γίνει με τους διάφορους φόρους και χαράτσια που μας έχουν φέρει σε απελπισία,

 καθώς δεν έχουμε  την δυνατότητα να πληρώσουμε λόγο του ότι  η τουριστική βιομηχανία  έχει πέσει στο μηδέν  και συγκεκριμένα στον Πόρο που αναγκάζονται να κλίσουν πολλές επιχειρήσεις .

 Ζητάμε την υποστήριξη και την άμεση λύση, καθώς κατά την περίοδος του χειμώνα που άλλα τα καταλύματα παραμένουν κλειστά .

 

  10 ]   Μαρίνα του Πόρου

 

  Τι θα γίνει με την μαρίνα του πόρου που παραμένει επί δεκαετίες στο ΘΑ όπως στα πλωτά , το φωτισμό και την διαμόρφωση του χώρου . 

 

Παρακαλούμε  όπως  ανταποκριθείτε  στα  παραπάνω  αιτήματά  μας για  την  βελτίωση, την προβολή  και  την  ανάπτυξη του Τόπου μας.

                                                                        

                                                                               ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                                                    Η   Πρόεδρος Μ. Βαβάση  .Δ. Σ. επ/πρόεδρος Γ. Μεταξας