ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΡΑΣ ΣΤΟ INTERNET

Η σύγχρονη τεχνολογία μειώνει στο ελάχιστο τις αποστάσεις διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους. Το διαδίκτυο (internet) επιτρέπει την επικοινωνία των ανθρώπων από όλες τις γωνιές της γης με γραπτό λόγο, εικόνα και ήχο άμεσα και με ελάχιστο κόστος. Η Εκκλησία μας θεωρεί την κοινωνία, δηλαδή την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα. Η μόνωση, το κλείσιμο στον εαυτό μας δεν είναι γνώρισμα του χριστιανισμού, διότι καλλιεργεί τον ατομισμό, τη φιλαυτία και την αποξένωση και απομάκρυνση από τους άλλους.

Η Ενορία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων κινούμενη σ'αυτό το μήκος κύματος, για να χρησιμοποιήσουμε μια σύγχρονη τεχνική έκφραση, δημιούργησε από τον Φεβρουάριο του 2000 τη δική της σελίδα στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους ενορίτες, τα μέλη των τομέων δράσης, στους φίλους που έχει κάνει ανά την Ελλάδα και την Κύπρο με τις εκδηλώσεις της νεανικής χορωδίας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο στα Τρίκαλα ή αλλού να πληροφορείται σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες της Ενορίας μας.

Η Εκκλησία μας έχει ως κύριο σκοπό της να μεταδώσει προς κάθε κατεύθυνση το σωτηριώδες μήνυμά της που δεν είναι άλλο από τη θέωση του ανθρώπου. Στην προσπάθειά της αυτή χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο. Πιστεύουμε ότι η σύγχρονη τεχνολογία και ειδικά το διαδίκτυο είναι ένα βήμα με παγκόσμια εμβέλεια. Παρ' όλα αυτά όμως ξέρουμε ότι ο κυβερνοχώρος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απευθείας γνήσια ανθρώπινη επαφή.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο δικό μας μικρό και απλό χώρο μέσα στην απεραντοσύνη του κυβερνοχώρου με την ελπίδα ότι κάτι καλό θα αποκομίζετε από την περιήγηση σ'αυτόν. Ο Θεός μαζί σας.

Με την εν Χριστώ αγάπη

Ο Πρόεδρος

του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Ιερεύς π.Απόστολος Μανώλης

 

Email: inaa@otenet.gr

Τηλέφωνο-FAX: 0431-26549