Έκθεση συστημάτων ψηφιακού σχεδιασμού και παραγωγής

Στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά, είναι απαραίτητη η αδιάκοπη σχεδίαση και παραγωγή ξεχωριστών υποδημάτων με χαμηλότερο κόστος, υψηλή ποιότητα, ευελιξία, αύξηση παραγωγικότητας, και ταχύτερη διάθεση τους στην αγορά. Αυτά προσφέρονται με τα παρακάτω ψηφιακά συστήματα που θα παρουσιάσουμε τον Ιανουάριο 2005:

Συστημα ψηφιακής έγχρωμης εκτύπωσης σε δέρμα, συνθετικά και υφάσματα.

Τρισδιάστατος σχεδιασμός υποδήματος με το ‘Δημιουργικό’ σε 10 λεπτά.

Τρισδιάστατη και δισδιαστατη ανάπτυξη σχεδίου και παντογραφηση με το Power σε 15 λεπτά.

Απευθείας κοπή υλικών υποδήματος με το αυτόματο κοπτικό Nestor (με λεπίδα).

Σχεδιασμός καλαποδιού με το Forma σε 15 λεπτά.

Ψηφιακή αντιγραφή και παραγωγή καλαποδιού σε 5 και 10 λεπτά αντίστοιχα.

Ψηφιακός κατάλογος πρόβλεψης τάσεων μόδας, με 1200 εικόνες με όλα τα υλικά που καθορίζουν την πρωτοτυπία στην εμφάνιση του υποδήματος.Τα διεθνώς αναγνωρισμένα επαγγελματικά λογισμικά της Shoemaster, προσφέρουν μια πλήρη λύση ψηφιακού τρισδιάστατου σχεδιασμού. Τα παραπάνω συστήματα χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως Gucci, Sergio Rossi, Vicini, Prada, Bata, Clarks, Smarttack, Romagnolo, Italo, STF.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Leather Tattoo - Σύστημα έγχρωμης ανεξίτηλη ψηφιακής εκτύπωσης πάνω σε δέρμα, συνθετικά, ύφασμα. Η εικόνα εκτύπωσης μπορεί να είναι από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σαρωτή ή οποιοδήποτε λογισμικό δημιουργίας εικόνας. Προδιαγραφές αδιαβροχία και αντοχής εκτυπωμένης επιφάνειας. Αυτό το συστημα προσφέρει μια μοναδικά ξεχωριστή εμφάνιση στο υπόδημα και πάτο.

Sourcing - Ψηφιακός κατάλογος με πρόβλεψη τάσεων μόδας ανά σεζόν, με μηνιαίες ενημερώσεις, περιλαμβάνοντας εικόνες, καλαποδιών, σολών, δερμάτων, υφασμάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών για τον καθορισμό του πλήρους σχεδίου υποδήματος. Παρέχονται επίσης η δυνατότητα παραγγελίας δείγματος υλικού ή κανονικής παραγγελίας. Περιέχονται επίσης και στοιχεία τρισδιάστατων αρχείων μοντέλων καλαποδιών.

Shoemaster Creative (Δημιουργικό) – Λογισμικό δημιουργίας τρισδιάστατων ρεαλιστικών μοντέλων υποδημάτων, τακουνιού, σόλας με συνδυασμό χρωμάτων, υλικών, υφών. Οι γραμμές σχεδίου γίνονται πάνω σε τρισδιάστατο ψηφιακό καλαπόδι και έπειτα προσθέτονται τα χρώματα ή τα υλικά (στα τρισδιάστατα κομμάτια φοντιού) τα οποία έχουν ψηφιακά αντιγραφτεί μέσω ενός σκάνερ ή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής όπως και ραφές και διακοσμητικά (τρύπες, αγκράφες). Μπορεί να γίνει και εισαγωγή του σχεδίου ενός υποδήματος μέσα από μια φωτογραφία. Στην συνέχεια σχεδιάζεται η σόλα και το τακούνι πάνω στο καλαπόδι. Στο τελικό σχέδιο μπορούν να δημιουργηθούν παραλλαγές χρωματισμών και υφών (δέρματα, υφάσματα) όπως και να προσαρμοστεί το σχέδιο αυτόματα σε ένα διαφορετικό καλαπόδι, δημιουργώντας μια σειρά σχεδιολογίου εύκολα και γρήγορα. Τα τελικά μοντέλα μπορούν να αποσταλούν για έγκριση από την διεύθυνση παραγωγής ή στους πελάτες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με αυτό το λογισμικό υπάρχει αύξηση επιλογών σχεδιολογιου, μείωση των δειγμάτων μοντέλων οπότε και του κόστους υλικών, εργατικών και χρόνου.

Shoemaster Power - Λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης πάνω σε τρισδιάστατο καλαπόδι, τρισδιάστατη και δισδιάστατη ανάπτυξη βάσης σχεδίου, πρόσθεση περιθωρίων (μονταρίσματος, γυρίσματα, πατούρες, ενώσεις κλπ) διακοσμητικές τρύπες, στάμπα σημαδέματος και παντογράφηση. Το τρισδιάστατο σχέδιο αυτόματα μετατρέπεται σε δισδιάστατο επίπεδο σχέδιο (στάμπα) υπολογίζοντας ακόμα και το καμπράρισμα. Το σχέδιο υποδήματος από το λογισμικό Creative, μπορεί να μεταφερθεί σε αυτό το λογισμικό. για την ανάπτυξη και παντογράφηση και αποστολή αυτών απευθείας στο αυτόματο κοπτικό τραπέζι ή ηλεκτρονικό παντογράφο.

Shoemaster Forma – Λογισμικό τρισδιάστατης επεξεργασίας καλαποδιού. Κατόπιν το τελικό μοντέλο μπορεί να παραχθεί στην αυτόματη ψηφιακή μηχανή καλαποδιών M-D ή οποία μπορεί επίσης και να αντιγράψει καλαπόδι. Η αντιγραφή καλαποδιού μπορεί να γίνει και με μηχανικό βραχίονα ψηφιακής αντιγραφής. Με αυτό συστημα παράγονται μοντέλα καλαποδιών με ακριβείς διαστάσεις και παντογραφηση του μαθηματικού τρισδιάστατου μοντέλου για όλη την σειρά και αριστερό/δεξί. Το τελικό ψηφιακό καλαπόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα λογισμικά Shoemaster Creative και Power.

Nestor ALC - Τα αυτόματα κοπτικά συστήματα Nestor δέχονται τα δεδομένα κοπής και από τα λογισμικά Shoemaster για την κοπή με λεπίδα των δερμάτινων, συνθετικών, υφασμάτινων κομματιών του υποδήματος, στάμπα, πάτους, σολόδερμα, φόρτια με διάφορες παραγωγικότητες. Με αυτά τα συστήματα καταργείται το κόστος των παραδοσιακών μαχαιριών δερματοκοπής προσφέροντας ευελιξία και δυνατότητες δημιουργίας μεγαλύτερου σχεδιολογιου, ταχύτητα, ακρίβεια κοπής και οικονομία υλικού κοπής. Το συγκεκριμένο τραπέζι κοπής παρέχει ισχυρότατη συγκράτηση υλικού με απορροφητήρα 12 ΚW.

Με αυτά τα συστήματα εκπληρώνεται ο πλήρης τρισδιάστατος σχεδιασμός μοντέλου υποδήματος, καλαποδιού, τακουνιού, σόλας, η ανάπτυξη και παντογράφηση τους και τέλος, η κοπή και παραγωγή δειγμάτων ή κανονικής παραγωγής. Υπάρχει πλήρης ελευθερία σχεδιασμού τρισδιάστατων μοντέλων, με βάση το ψηφιακό μοντέλο καλαποδιού οπότε και απόλυτη ακρίβεια εφαρμογής των υλικών μεταξύ τους στο τελικό προϊόν (φόντι, πάτος, φόρτι, καλαπόδι, τακούνι, σόλα κλπ) και άμεση μετάβαση από τον σχεδιασμό στην κοπή.

Τα λογισμικά περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των γνώσεων και εμπειριών των εξειδικευμένων σχεδιαστών και σταμπαδόρων, που αποκτούνται μέσα από χρόνια εξειδίκευσης. Έτσι παράγεται ευκολότερα, ταχύτερα και με απόλυτη ακρίβεια το επιθυμητό αποτέλεσμα, μέσω των αυτοματοποιημένων καθοδηγούμενων λειτουργιών των λογισμικών, μειώνοντας κατακόρυφα την πιθανότητα λάθους χειρισμού.

Πλέον, τα εργοστάσια κατασκευής υποδημάτων, καλαποδιών, πάτων, σολών, τακουνιών θα μπορούν να ανταλλάσσουν ψηφιακά μοντέλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πάνω στα οποία θα μπορεί να βασίζεται ο σχεδιασμός. Το εργοστάσιο καλαποδιών θα στέλνει το ψηφιακό καλαπόδι στο σχεδιαστή υποδημάτων, στο εργοστάσιο τακουνιών, πάτων και έπειτα το εργοστάσιο θα λαμβάνει τα τελικά έτοιμα προϊόντα, τα οποία θα έχουν απόλυτη εφαρμογή μεταξύ και θα εξοικονομείται χρόνος.

Σύντομα θα σας πληροφορήσουμε για την ακριβή ημερομηνία και χώρο παρουσίασης.

Σε περίπτωση που επιθυμείται περισσότερο πληροφοριακό υλικό ή ενημέρωση, τότε παρακαλώ καλέστε με στο 210 6640429 ή στο 0030 6977413668.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ, ΔΗΜ.Ι. ΧΟΥΝΤΑ 3, ΠΑΙΑΝΙΑ Τ.Κ. 19002, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 210 664 0429, ΚΙΝ: 6977 413 668 FAX: 210 664 5084, E-mail: forlidas@otenet.gr, http://users.otenet.gr/~forlidas