ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η εταιρεία Torielli παρέχει όλων των ειδών μηχανών υποδηματοποιίας καθώς και τα πρωτοποριακά σχεδιαστικά Shoemaster και ψηφιακά συστήματα διαφόρων τύπων προσφέροντας μια πλήρης ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού/ψηφιακού σχεδιασμού και παραγωγής.

Στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά, είναι απαραίτητη η παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων με υψηλή ποιότητα, χαμηλότερο κόστος, ευελιξία και ταχύτερη διάθεση τους στην αγορά. Τα παρακάτω ψηφιακά συστήματα προσφέρουν τα ακόλουθα:

-Μείωση κοστολογίου και αύξηση παραγωγικότητας: Μείωση χρόνου της διαδικασίας σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής.
-Οικονομία υλικού και εξαρτημάτων παραγωγής: Μαχαίρια δερματοκοπής, υλικά δειγμάτων υποδημάτων, υλικά κοπής (δέρματα, συνθετικά, υφάσματα).
-Μείωση απόρριψης δειγμάτων: Δημιουργία πλήρους σχεδιολογίου τρισδιάστατων ρεαλιστικών εικόνων υποδημάτων.
-Περισσότερες επιλογές σχεδιολογιου: Μετά τον σχεδιασμό του τρισδιάστατου υποδήματος μπορούν να γίνουν εύκολα και ταχύτερα οι αλλαγές στις γραμμές σχεδίου, χρώματα, υλικά, σχέδια σόλας, τακουνιού και κατασκευής για δημιουργία παρεμφερών μοντέλων στο ίδιο ή διαφορετικό καλαπόδι.
-Γρηγορότερη διάθεση στην αγορά και ευελιξία: Ταχύτερη μετάβαση από τον σχεδιασμό στην κοπή/κατασκευή.
-Αύξηση ποιότητας, απόλυτη εφαρμογή: Ο σχεδιασμός και η παραγωγή θα βασίζεται σε τρισδιάστατα ψηφιακά μαθηματικά μοντέλα, έτσι το φόντι, ο πάτος, το καλαπόδι, το τακούνι και η σόλα, θα έχουν ακρίβεια εφαρμογής μεταξύ τους για όλα τα νούμερα και για αριστερό/δεξί υπόδημα.

Με αυτά τα συστήματα εκπληρώνεται ο πλήρης τρισδιάστατος σχεδιασμός μοντέλου υποδήματος, καλαποδιού, τακουνιού, σόλας, η ανάπτυξη και παντογράφηση τους και τέλος, η κοπή και παραγωγή δειγμάτων ή κανονικής παραγωγής. Υπάρχει πλήρης ελευθερία σχεδιασμού τρισδιάστατων μοντέλων, με βάση το ψηφιακό μοντέλο καλαποδιού οπότε και ακρίβεια εφαρμογής των υλικών μεταξύ τους στο τελικό προϊόν (φόντι, πάτος, καλαπόδι, τακούνι, σόλα κλπ).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γνώσεων και εμπειριών της χειρονακτικής διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης των υποδημάτων αποκτούνται μέσα από χρόνια εξειδίκευσης και μεταβιβάζονται μεσω επικοινωνίας στα νέα μέλη μιας επιχείρησης. Τα λογισμικά περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των γνώσεων και εμπειριών των εξειδικευμένων σχεδιαστών και σταμπαδόρων, ώστε μεσω των αυτοματοποιημένων καθοδηγούμενων λειτουργιών των λογισμικών, να παράγεται ευκολότερα, ταχύτερα και με μέγιστη ακρίβεια το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλος ο σχεδιασμός βασίζεται πάνω στο τρισδιάστατα ψηφιακά αντιγραμμένο καλαπόδι. Έτσι υπάρχει δραστική μείωση των λαθών διότι τα λογισμικά εκτελούν τις λειτουργίες με μαθηματική ακρίβεια. Οποιαδήποτε δημιουργία αποθηκεύεται αποτρέποντας το ενδεχόμενο να 'χαθεί' μια δουλειά ή χρόνος.


Πλέον, τα εργοστάσια κατασκευής υποδημάτων, καλαποδιών, πάτων, σολών, τακουνιών θα μπορούν να ανταλλάσσουν ψηφιακά μοντέλα μεσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πάνω στα οποία θα μπορεί να βασίζεται ο σχεδιασμός. Το εργοστάσιο καλαποδιών θα στέλνει το ψηφιακό καλαπόδι στο σχεδιαστή υποδημάτων, στο εργοστάσιο τακουνιών, πάτων και έπειτα θα λαμβάνει το εργοστάσιο τα τελικά έτοιμα προϊόντα, τα οποία θα έχουν απόλυτη εφαρμογή μεταξύ, εξοικονομώντας χρόνο.

Παρακάτω θα βρείτε περιγραφές για αυτά τα εξελιγμένα σύγχρονα συστήματα παραγωγής, για τις δυνατότητες τους και την διασύνδεση μεταξύ τους, προσφέροντας σε μια επιχείρηση τα εργαλεία ταχύτατης και ευέλικτης δημιουργίας και παραγωγής, από την σύλληψη μιας ιδέας ως το τελικό δείγμα ή την παραγωγή.

Η ακόλουθη γκάμα συστημάτων καλύπτει κάθε ανάγκη της διαδικασίας δημιουργίας υποδήματος από την τρισδιάστατη σχεδίαση υποδήματος, καλαποδιού, τακουνιού, σόλας μέχρι και την ανάπτυξη και παντογραφηση, και περιλαμβάνει:

Λογισμικό Creative: Προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες δημιουργίας τρισδιάστατων ρεαλιστικών μοντέλων υποδημάτων πάνω σε τρισδιάστατο καλαπόδι με συνδυασμό χρωμάτων, υλικών, υφών, σόλας και τακουνιού. Οι γραμμές σχεδίου γίνονται πάνω σε τρισδιάστατο ψηφιακό καλαπόδι και έπειτα προσθέτονται τα χρώματα ή τα υλικά (στα τρισδιάστατα κομμάτια φοντιού), τα οποία έχουν ψηφιακά αντιγραφτεί μέσω ενός σκάνερ ή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Επιπλέον προστίθενται ραφές και διακοσμητικά (τρύπες, αγκράφες). Μπορεί να γίνει και εισαγωγή του σχεδίου ενός υποδήματος μέσα από μια φωτογραφία. Στην συνέχεια σχεδιάζεται η σόλα και το τακούνι πάνω στο καλαπόδι. Στο τελικό σχέδιο μπορούν να δημιουργηθούν παραλλαγές χρωματισμών και υφών (δέρματα, υφάσματα) όπως και να προσαρμοστεί το σχέδιο αυτόματα σε ένα διαφορετικό καλαπόδι δημιουργώντας μια σειρά σχεδιολογιου εύκολα και γρήγορα. Τα τελικά μοντέλα μπορούν να αποσταλούν για έγκριση από την διεύθυνση παραγωγής ή στους πελάτες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με αυτό το λογισμικό θα υπάρχει και μείωση των δειγμάτων μοντέλων οπότε και του κόστους υλικών, εργατικών και χρόνου.Λογισμικό Power: Τρισδιάστατη σχεδίαση πάνω σε τρισδιάστατο καλαπόδι, τρισδιάστατη και δισδιάστατη ανάπτυξη βάσης σχεδίου, πρόσθεση περιθωρίων (μονταρίσματος, γυρίσματα, πατούρες, ενώσεις κλπ) διακοσμητικές τρύπες, στάμπα σημαδέματος και παντογράφηση. Το τρισδιάστατο σχέδιο αυτόματα μετατρέπεται σε δισδιάστατο επίπεδο σχέδιο (στάμπα) υπολογίζοντας ακόμα και το καμπράρισμα. Το σχέδιο υποδήματος από το λογισμικό Creative, μπορεί να μεταφερθεί σε αυτό το λογισμικό. για την ανάπτυξη και παντογράφηση των στάμπων και αποστολή αυτών στο αυτόματο κοπτικό τραπέζι ή τον παντογράφο. Περιλαμβάνει την λειτουργικότητα του λογισμικού Classic.

Λογισμικό Classic: Ψηφιακή αντιγραφή βάσης σχεδίου, δισδιάστατη ανάπτυξη και παντογράφηση σταμπων και αποστολή αυτών στο αυτόματο κοπτικό τραπέζι ή τον παντογράφο.. Περιλαμβάνει την λειτουργικότητα του λογισμικού Esprite.

Λογισμικό Esprite: Δισδιάστατη παντογράφηση και αποστολή αυτών στο αυτόματο κοπτικό τραπέζι ή τον παντογράφο. Εύκολη και ταχύτατη ψηφιακή εισαγωγή του στάμπου, προσφέροντας πλήρης και παραμετροποιημένη παντογραφηση για κάθε νούμερο υποδήματος.

Λογισμικό Forma: Τρισδιάστατος σχεδιασμός και τροποποίηση καλαποδιού. Κατόπιν το τελικό μοντέλο μπορεί να παραχθεί στην ψηφιακή μηχανή M-D ή οποία μπορεί επίσης και να αντιγράψει καλαπόδι. Η αντιγραφή καλαποδιού μπορεί να γίνει και με τον μηχανικό ψηφιακό αντιγραφέα Microscribe.

Λογισμικό Orthopedic: Τρισδιάστατη σχεδίαση, ανάπτυξη βάσης σχεδίων και παντογράφηση, πάνω σε τρισδιάστατο καλαπόδι, για εξειδικευμένες ορθοπεδικές λύσεις. Αυτό λογισμικό μπορεί να λάβει τα ψηφιακά αντιγραμμένα πόδια ενός πελάτη, από το μηχάνημα Ψηφιακού Αντιγραφέα Ποδιού 'Foot Scanner' και να προσαρμόσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο καλαποδιού ακριβώς στα πόδια του πελάτη, αριστερό και δεξί. Μετέπειτα μπορεί
να γίνει η ανάπτυξη του υπάρχοντος σχεδίου υποδήματος
και αποστολή αυτού στο αυτόματο κοπτικό τραπέζι.

Sourcing: Ψηφιακός κατάλογος, με πρόβλεψη τάσεων μόδας ανά σεζόν, με μηνιαίες ενημερώσεις, περιλαμβάνοντας εικόνες, καλαποδιών, σολών, δερμάτων, υφασμάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών για τον καθορισμό του πλήρους σχεδίου υποδήματος. Το λογισμικό Creative μπορεί να συνεργαστεί με αυτό το κατάλογο και να εισάγει αυτές τις εικόνες για την δημιουργία του υποδήματος. Ο παρον καταλογος περιεχει 1200 εικόνες.


Nestor: Τα αυτόματα κοπτικά συστήματα Nestor της εταιρείας Torielli δέχονται τα δεδομένα κοπής και από τα λογισμικά Shoemaster για την κοπή δερμάτινων, συνθετικών, υφασμάτινων υλικών, για στάμπα, πάτους, φόρτια με διάφορες παραγωγικότητες. Με αυτά τα συστήματα καταργούνται τα παραδοσιακά μαχαίρια δερματοκοπής, προσφέροντας ευελιξία, ταχύτητα και ακρίβεια κοπής.

Leather Tattoo: Αυτό το σύστημα δημιουργεί ψηφιακή έγχρωμη εκτύπωση πάνω στο δέρμα προσφέροντας μια μοναδικά ξεχωριστή εμφάνιση στο υπόδημα και πάτο.

Εάν επιθυμείτε οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες, τότε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας και θα είναι ευχαρίστηση μας να σας καλύψουμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σας.