ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 6.000 τίτλους βιβλίων και αναφέρεται στους παρακάτω τομείς της γνώσης ως εξής:
Φιλοσοφία  Ψυχολογία 

 Διαμορφώνεται σταδιακά σώμα βιβλίων ψυχολογικής συμβουλευτικής, κυρίως  για τα προβλήματα της οικογένειας.

Θρησκείες  Θεολογία 

Με μια συλλογή τίτλων που αφορούν θρησκευτικά θέματα καθώς και τα Αγιολογικά κείμενα.

Κοινωνικές Επιστήμες

 Υλικό που καλύπτει τις πολιτικές επιστήμες, Δίκαιο, οικονομία κλπ.

Θετικές και εφαρμοσμένες Επιστήμες

Τίτλοι που αναφέρονται στην φυσική, τα μαθηματικά, την χημεία, βιολογία κλπ. Επίσης υπάρχει η πλήρης σειρά των εκδόσεων "ΚΑΤΟΠΤΡΟ".

Τέχνη

 Μικρή συλλογή υλικού που αφορά τον χώρο της τέχνης "Ελληνική Τέχνη" της Εκδοτικής Αθηνών.

Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία

Μια αρκετά μεγάλη συλλογή παλαιών τίτλων που καλύπτουν τα αρχαία ελληνικά κείμενα. "Βιβλιοθήκη των Ελλήνων" του Ελληνικού Εκδοτικού Οργανισμού καθώς και "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς" των εκδόσεων Ζαχαρόπουλος.

Σύγχρονη Λογοτεχνία 

Μια πλούσια συλλογή σύγχρονων τίτλων (Ελληνική και παγκόσμια ποίηση, θεατρικά έργα, δοκίμιο, μυθιστόρημα και διήγημα.)

Ιστορία 

Υλικό που καλύπτει την ελληνική και παγκόσμια ιστορία. "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" της Εκδοτικής Αθηνών. "Ιστορικό Λεύκωμα", απομνημονεύματα, βιογραφίες ιστορικών προσώπων, περιηγητικά κείμενα. Η συλλογή μας διαθέτει πολλούς τίτλους που αναφέρονται στην ιστορία της Παιανίας και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων π.χ. "Ιστορία της Παιανίας" του Γ.Δ. Χατζησωτηρίου, "Λεύκωμα της Παιανίας" κλπ.

Παιδική Λογοτεχνία

Με μια πλούσια συλλογή τίτλων που καλύπτουν όλα τα        θέματα και αφορούν παιδιά από την νηπιακή ηλικία έως και την εφηβική.

Πληροφοριακό Υλικό 

Περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες και λεξικά όπως "Πάπυρος Larousse, The New Carxon Encyclopedia, Εκπαιδευτική Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια της Εκδοτικής Αθηνών, Νέο Ελληνικό Λεξικό του Εμ. Κριαρά, σειρά Ελληνικής πεζογραφίας, Ελληνική ποίηση και Ευρωπαϊκά Γράμματα των εκδόσεων Σοκόλη κλπ.

Επιπλέον η Βιβλιοθήκη έχει την δυνατότητα  αναζήτησης πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου (Internet) και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.

 


Αυτή η ιστοσελίδα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις  27/02/2002 09:08 μμ