6 6 6

Πολύ κουβέντα και πολύς θόρυβος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τον "αντίχριστο" και το "666". Όποιος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα, όποιος δηλαδή έχει παραδώσει την ζωή του σ΄ Αυτόν, Τον εμπιστεύεται πλήρως και έχει μια προσωπική σχέση αγάπης μαζί Του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αλλά θα πρέπει να είναι γεμάτος χαρά για το έργο που ο Θεός κάνει μέσα στη ζωή του.

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει η Αγία Γραφή για το "666". Το κείμενο που ακολουθεί ΔΕΝ αποτελεί ερμηνεία των αντίστοιχων κεφαλαίων της Αγίας Γραφής αλλά μια περίληψη.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

(Αποκάλυψη 11:19-15:4)

Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη αναφέρει ένα όραμα που εμφανίζεται "εν τω ουρανω" και αναφέρεται ξεκάθαρα σαν σημείο.

1. Η γυναίκα, ο δράκος, το παιδί, ο Μιχαήλ (12:1-17)

Το όραμα είναι μια έγκυος γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει. Ένας δράκος (ο Σατανάς) προσπαθεί να καταβροχθίσει το παιδί που επρόκειτο να "κυβερνήσει όλα τα έθνη με σιδερένια ράβδο" (2-4). Το παιδί αρπάχτηκε στον ουρανό και η γυναίκα κρύβεται στην έρημο. Αναφέρεται μια χρονική περίοδος 1.260 ημερών (5-6).

Ο Ιωάννης τότε παρατηρεί ένα πόλεμο στον ουρανό, όπου ο Σατανάς και οι άγγελοί του ρίχνονται κάτω στη γη. (7-9).

Τότε μια φωνή στον ουρανό ανακοινώνει πως "Έφτασε τώρα η σωτηρία και η δύναμη και η βασιλεία του Θεού μας και η εξουσία του Μεσσία Του..."

Ο Σατανάς νικήθηκε αλλά "...Αλίμονό σας, γη και θάλασσα, γιατί σε σας ο διάβολος κατέβη έχοντας θυμό μεγάλο, ξέροντας πως λίγος καιρός του απομένει."

Ο δράκος προσπαθεί να εξοντώσει τη γυναίκα που γέννησε το παιδί, αλλά αυτή προστατεύεται από τον Θεό. Ο εξοργισμένος δράκος στρέφεται τότε εναντίον εκείνων που "τηρούν τις εντολές του Θεού και μαρτυρούν την πίστη τους στον Ιησού".

2. Το θηρίο από τη θάλασσα (13:1-10)

Τώρα ο Ιωάννης βλέπει ένα θηρίο με δέκα κέρατα και εφτά κεφάλια να βγαίνει από τη θάλασσα (1).

Η μορφή του θυμίζει τις δυνάμεις που είχαν δοθεί σε διάφορα έθνη στο κεφάλαιο Δανιήλ 7. Αυτό το θηρίο κατευθύνεται από τον Σατανά και ακολουθείται από ένας κόσμο που το προσκυνάει (2-4).

Ξανά αναφέρεται η περίοδος των σαράντα δύο μηνών, κατά την οποία στο θηρίο δόθηκε εξουσία και κάνει πόλεμο ενάντια στους αγίους (5-10).

3. Το θηρίο από τη στεριά (13:11-18)

Ο Ιωάννης τότε βλέπει ένα άλλο θηρίο, που βγαίνει αυτή τη φορά από τη στεριά. Προσποιείται το αρνί αλλά μιλάει σαν το δράκο (11). Κάνει θαύματα για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του πρώτου θηρίου(12-14) και "του επιτράπηκε να ζωντανέψει το άγαλμα του θηρίου, ώστε να μιλήσει το άγαλμα και να κάνει να θανατωθούν όσοι δεν προσκυνήσουν το άγαλμα του θηρίου. Και υποχρεώνει όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους να χαράξουν σημάδι πάνω στο δεξί τους χέρι ή πάνω στο μέτωπό τους. Και κανείς να μην μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μόνο αυτός που έχει χαραγμένο το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ χρειάζεται η σοφία. Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που δηλώνει έναν άνθρωπο, ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι." (15-17)

4. Ο Αμνός και οι 144.000 (14:1-5)

Μετά ο Ιωάννης βλέπει τον Αμνό να έχει επιστρέψει στη γη και να στέκεται στο όρος Σιών (1). Οι 144.000 είναι μαζί του και τιμώνται για την καθολική αφοσίωσή τους σ' Αυτόν. (2-5)

5. Τέσσερις διακηρύξεις (14:6-13)

Σ΄ αυτό το σημείο εμφανίζονται τρεις άγγελοι. Ο πρώτος ανακοινώνει σε όλη την ανθρωπότητα τα Καλά Νέα. "Έλεγε με δυνατή φωνή: "Φοβηθείτε το Θεό και δοξάστε Τον, γιατί ήρθε η ώρα που θα κρίνει τον κόσμο. Προσκυνήστε Αυτόν που δημιούργησε τον ουρανό, τη γη, τη θάλασσα και τις πηγές των υδάτων!"" (7). Ο δεύτερος ανακοινώνει την πτώση της Βαβυλώνας της μεγάλης (8). Ο τρίτος ανακοινώνει πως "...δεν θα βρουν ανάπαυση μέρα και νύχτα όσοι προσκυνούν το θηρίο...", και μια φωνή από τον ουρανό ανακοινώνει ευλογία για τους νεκρούς "...όσοι στο εξής πεθαίνουν για χάρη του Κυρίου..." (13).

6. Ο τελικός θερισμός (14:14-20)

Όταν ο Ιωάννης κοιτάζει ψηλά, βλέπει μια φιγούρα, κάποιον που μοιάζει με άνθρωπο στεφανωμένο και με ένα δρεπάνι στο χέρι καθισμένο πάνω σε ένα σύννεφο (14). Άγγελοι, προετοιμασμένοι για θερισμό, φωνάζουν σ' Αυτόν. Το μάζεμα και η σύνθλιψη αρχίζουν και το αίμα ρέει από την πόλη σε μια απόσταση περίπου 300 χιλιόμετρα!

7. Οι εφτά άγγελοι και το τραγούδι του Αμνού (15:1-4)

Ξανά ο Ιωάννης κοιτάζει στον ουρανό και βλέπει εφτά αγγέλους που θα φέρουν τις "τελευταίες εφτά πληγές" με τις οποίες ολοκληρώνεται η οργή του Θεού (15:1). Ο Θεός δοξάζεται για την αγιότητά Του και τη δικαίωση του ονόματός Του που θα έρθει όταν επιτέλους όλα τα έθνη πρέπει να έρθουν να Τον προσκυνήσουν (15:2-4)."Αυτόν τον νίκησαν οι αδερφοί μας με το αίμα του Αρνιού και με την μαρτυρία, που έδωσαν για τον Ιησού." Αποκ 12:11

Όλη η νίκη για το λαό του Θεού, βρίσκεται στο έργο του Ιησού επάνω στο Σταυρό. Το αίμα του Ιησού προσφέρει συγχώρεση από τις αμαρτίες και αιώνια ζωή. Τα πάθη Του προσφέρουν θεραπεία, υπερνικώντας το καταστρεπτικό έργο του Σατανά. Η ομολογία των ανθρώπων του Θεού για τον Ιησού Χριστό, είναι πολυτιμότερη κι απο την ίδια τη ζωή και τελικά πιο δυνατή από την ικανότητα του διαβόλου να σκοτώνει. Η δύναμη του Θεού φέρνει αιώνια ζωή σε όλα τα παιδιά Του.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα