Εισαγωγή

Ο Ήλιος της Βεργίνας, το έμβλημα των Μακεδόνων Βασιλιάδων

-Παρακολουθήστε τα 2 σχετικά βίντεο (Αφήγηση του ιστορικού Ηροδότου, History Channel: Ο τάφος του Φιλίππου) και προχωρήστε στις ασκήσεις που ακολουθούν.


 

Άσκηση 1

Αναζητήστε στην Wikipedia ή αλλού εικόνες με αναπαράσταση του ήλιου της Βεργίνας. Τις εικόνες που θα βρείτε τοποθετήστε τις σε ένα νέο λεύκωμα στο Picasa με τίτλο "Ο Ήλιος της Βεργίνας" και δημοσιεύστε το(διατηρήστε το public) . Για τη χρήση του Picasa αρκεί να έχετε κάνει login στο Gmail λογαριασμό σας.

Άσκηση 2

Συντάξτε μια σύντομη παράγραφο χρησιμοποιώντας το Google Έγγραφα με τη βοήθεια του συνεργάτη που έχετε επιλέξει στις Ομάδες Google. Στην παράγραφο αυτή θα πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

α) Τι συμβολίζει το ηλιακό αστέρι της Βεργίνας;

β) Γιατί συνδέεται με τους Μακεδόνες Βασιλείς;

 

Καθοδήγηση:
1) Κάντε login στο Google λογαριασμό σας.
2) Μεταβείτε στο Google Έγγραφα
3) Ένας από την ομάδα σας να πατήσει New πάνω αριστερά στην οριζόντια μπάρα πλοήγησης και να επιλέξει Document.
4) Να ονομάσει το έγγραφο "Ο Ήλιος της Βεργίνας" πατώντας επάνω στη λέξη Untitled. Πιθανόν να χρειαστεί η "προσωρινή άρση αποκλεισμού παραθύρων δέσμης ενεργειών".
5) Στη συνέχεια να πατήσει το κουμπί "Share" και να επιλέξει "Share with Others", πληκτρολογώντας έπειτα στο πλαίσιο που βρίσκεται κάτω από την επιλογή "as collaborators" το Gmail του συνεργάτη του. Τέλος να πατήσει το κουμπί "Invite collaborators" και να αποστείλει μήνυμα στο συνεργάτη του πατώντας Send
6) Ο συνεργάτης παραλαμβάνει το μήνυμα με τίτλο το όνομα του Εγγράφου και πατάει το link που περιέχεται στο μήνυμα.
7) Τώρα μπορεί να γίνει επεξεργασία του εγγράφου ταυτόχρονα και από τους δύο συνεργάτες