13 Αυγούστου 2004. Τα εγκαίνια του Ιατρείου

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση. Εγκαινιάστηκε το Ιατρείο. 

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του παλαιού Ιατρείου επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια το καθεστώς της εγκατάστασης του Αγροτικού γιατρού στην Αρνα από όπου θα καλύπτει και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σπαρτιάς και Βασιλικής του Δήμου Φάριδος και Μελιτίνης, Αγίας Μαρίνας, Παλαιόβρυσης και Λεμονιάς του Δήμου Σμήνους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004 παρουσία πολλών κατοίκων της Αρνας, της Σπαρτιάς, της Βασιλικής και άλλων γειτονικών Διαμερισμάτων.

Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αρκετοί επίσημοι μεταξύ των οποίων:

    * Ο βουλευτής του Νομού μας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος

    * Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης κος Φώτης Δρούμπαλης

    * Ο τ. υπουργός κος Ιωάννης Σταθόπουλος

    * Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κος Νίκων Τζινιέρης

 Οι κκ Σταθόπουλος, Τζινιέρης, Γρηγοράκος και ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Αντώνης Νικολακάκος παρακολουθούν το χαιρετισμό του κου Δρούμπαλη.

Ο διοικητής, του Νοσοκομείου Σπάρτης κος Φώτης Δρούμπαλης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Συλλόγου, ενημέρωσε τους παριστάμενους για παρόμοιες πρωτοβουλίες άλλων χωριών, κωμοπόλεων και δωρητών στο νομό Λακωνίας που βοηθούν το έργο του Νοσοκομείου, όπως στου Βλαχιώτη και τον Γερολιμένα, ανήγγειλε την απόφαση του Νοσοκομείου για τοποθέτηση απινιδωτών σε όλα τα περιφερειακά Ιατρεία του Νομού (το απαιτούμενο κονδύλι υπάρχει και η προμήθεια ήδη ολοκληρώθηκε) καθώς και τη δωρεά στο περιφερειακό Ιατρείο της Αρνας ενός καρδιογράφου σε αναγνώριση των κόπων και των εξόδων των κατοίκων για την επαναλειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου.

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος που έχει αγκαλιάσει και έχει βοηθήσει στην υπόθεση του Ιατρείου, αφηγούμενος μια παλιά ιστορία, με γλαφυρό και ευχάριστο τρόπο, έκανε όλους να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίσιμη και πολύτιμη μπορεί να είναι η γρήγορη και σωστή αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.

Ο Γεώργιος Αν. Τροχάτος που για περισσότερο από 20 χρόνια έχει διατελέσει πρόεδρος της τότε κοινότητας Αρνας, αφηγήθηκε το ιστορικό της ίδρυσης του Ιατρείου όταν το 1964 με τη βοήθεια και την παρουσία του ιατρού Λεωνίδα Πολυμενάκου έγινε δεκτός από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος αφού έκανε δεκτό το αίτημα της κοινότητας για ίδρυση Ιατρείου στην Αρνα του έδωσε σημείωμα και τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Υπουργό κο Κοκκέβη, ο οποίος δρομολόγησε την υλοποίηση του αιτήματος.

 

 Μετά το κόψιμο της κορδέλας ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Αντώνης Νικολακάκος κάλεσε τους παριστάμενους να επισκεφθούν τους χώρους του Ιατρείου και να σερβιριστούν.

Το Ιατρείο διαθέτει αίθουσα αναμονής, εξεταστήριο και WC επισκεπτών, καθώς και χώρους διαμονής του γιατρού.

 

 

2003

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ

Μ ε πρωτοβουλία και αίτηση του Συλλόγου προς το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ,μας δόθηκε επιχορήγηση ,για την επισκευή του κτιρίου με την επίβλεψή μας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν , πριν το καλοκαίρι, αποδίδοντας έτσι σε χρήση ένα ακόμη κτίριο , με κοινωφελή ταυτότητα.

Εξωτερική όψη μετά την αμμοβολή

 

Eπίσης , με την φροντίδα και τις αλλεπάλληλες αιτήσεις του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς , δημιουργήθηκε χώρος Ιατρείου , στο παλαιό κοινοτικό κτίριο , πλήρως εξοπλισμένος , που αποτελεί δείγμα πολιτισμού , κάτι που έλειπε για πολλά χρόνια..

 

Το εσωτερικό του Ιατρείου

ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε σχεδόν η νέα πλατεία , που διαμορφώθηκε στον χώρο , πέρα από το ρέμα Τσαμασίρου.Ο χώρος ,κατά το ένα τμήμα αγοράστηκε με χρήματα του Συλλόγου μας από τον Βασίλη Τσαμασίρο, το 1999.Το υπόλοιπο δωρήθηκε στον Σύλλογο από τους Αντώνιο Νικολακάκο , και Ηλία και Κλεοπάτρα Γάββαρη.

Στην συνέχεια , με πρωτοβουλία του προέδρου, εγκρίθηκε ποσό 600.000 δραχμών από τον Σύνδεσμο Μελιτίνης– Φάριδος για την διαμόρφωση του χώρου , όπου μεταφέρθηκαν οι πέτρες και το πιεστήριο του παλαιού ελαιοτριβείου, κατασκευάστηκε τοιχοποιία και προωθείται αίτησή μας προς τον Δήμο Φάριδος ,για τον φωτισμό , και εντός των ημερών θα γίνει φύτευση του χώρου, ώστε να είναι έτοιμη μια όμορφη πλατεία ως το καλοκαίρι, ενώ ήδη ο χώρος έχει φανεί πολλάκις χρήσιμος.

 
 
 
 
 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Συλλόγου για σειρά εκδόσεων Αρνιωτών λογοτεχνών, μετά από την σχετική αίτηση και την έγκρισή της από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέχρι το Πάσχα αναμένονται να κυκλοφορήσουν :

το ιστορικό-βιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Δρογκάρη "Παναγιώταρος Βενετσανάκης"
η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργη Μελά
η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Ατσαβέ

Θα ακολουθήσουν ένα φωτογραφικό λεύκωμα και ένα αγγλόφωνο cd– rom για τους Αρνιώτες του εξωτερικού.

 Οσοι θέλετε και μπορείτε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες ,μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσω της τράπεζας αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Τηλ. &  fax +(30) 27310-76225