Ηλιακή Ενέργεια Μετεωρολογικός Σταθμός Δράση Comenius

σε δράσηΟ Μαθητικός Συνεταιρισμός του 6ου Λυκείου Λάρισας ιδρύθηκε το 1988, προήλθε από τα μέλη των ομάδων περιβάλλοντος αθλητισμού και πολιτισμού που λειτουργούσαν στο σχολείο μας.

Κάθε χρόνο γράφονται μέλη μαθητές σε εθελοντική βάση, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης και του εποπτικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού και αρχίζει η δραστηριότητα του, που λήγει με το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο αριθμός των μελών του Συνεταιρισμού ανέρχεται στο 80% του συνόλου των μαθητών του σχολείου (380 μέλη περίπου κάθε σχολική χρονιά). Η ετήσια συνδρομή των μελών είναι 300δρχ. Στο Μαθητικό Συνεταιρισμό μετέχουν και οι καθηγητές του σχολείου σαν ισότιμα μέλη.Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων

Οι δραστηριότητες του Συνεταιρισμού έχουν τρεις άξονες το περιβάλλον τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα στον τομέα του πολιτισμού στηρίζει τη θεατρική ομάδα, διοργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Στον τομέα του αθλητισμού στηρίζει οικονομικά τις ομάδες του σχολείου και διοργανώνει εσωτερικά πρωταθλήματα μεταξύ των τάξεων. Στο τομέα του περιβάλλοντος, κατά τη γνώμη μας, ο Συνεταιρισμός έχει κάνει θαύματα. Δημιούργησε, συντηρεί και βελτιώνει κάθε χρόνο σχολικό κήπο έκτασης δύο στρεμμάτων.

Τέλος ο Συνεταιρισμός στήρίξε την Ομάδα Περιβάλλοντος του σχολείου στην προσπάθεια της να κατασκευάσει μικρό πειραματικό σταθμό παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά τόξα.Διαμόρφωση κήπου


Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας