Ηλιακή Ενέργεια Μετεωρολογικός Σταθμός Δράση Comenius

ΜανόλιαΤο σχολείο μας μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο χώρο το σχολικό έτος 1982-83. Λειτούργησε αρχικά η πτέρυγα του Λυκείου, στην οποία συστεγαζόταν το 6ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Λάρισας. Το κτιριακό συγκρότημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το σχολικό έτος 1983-84. Στα τέλη του 1983, άρχισε η διαμόρφωση της αυλής και των χώρων που είχαν προβλεφθεί για πράσινο.

Η επιφάνεια που καλύφθηκε με πράσινο είναι έκτασης δύο στρεμμάτων. Αρχικά έγινε καθαρισμός των χώρων από τις πέτρες και τα μπάζα που υπήρχαν, εμπλουτίστηκαν τα παρτέρια με αμμόχωμα και έτσι πήραν την τελική τους μορφή

Η πρώτη δενδροφύτευση έγινε στα τέλη του 1983. Τα δένδρα και οι θάμνοι που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά, προέρχονταν από το φυτώριο του Δήμου Λάρισας και μερικώς από το Δασαρχείο. Έκτοτε, κάθε χρόνο συνεχίζεται η βελτίωση και ο εμπλουτισμός του χώρου με νέα είδη φυτών. Τα τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί είδη δένδρων και θάμνων που αγοράστηκαν από ιδιωτικά φυτώρια.

Σήμερα υπάρχουν στην αυλή μας 210 δένδρα και 355 θάμνοι. Ορισμένα από τα είδη που έχουμε είναι : Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, Πλατάνια, Μοσχοϊτιές, Φλαμουριές, Αριζόνες, Κουκουναριές. Δεν μας λείπουν ακόμη και σπάνια καλλωπιστικά είδη όπως: Μανόλιες, Λειριόδενδρα, Ιπποκαστανιές, Φωτόδενδρα, Κέδροι, Χαμεκύπαρεις, Ελάτια.

Η συντήρηση του κήπου είναι πρώτο μέλημα του Μαθητικού Συνεταιρισμού και των μαθητών του σχολείου μας.μια άλλη όψη του κήπου μας

Το πότισμα των δένδρων και θάμνων γίνεται με εκτεταμένο υδραυλικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί γi' αυτό το σκοπό. Τα δένδρα που χρειάζονται περισσότερο νερό κατά τους θερινούς μήνες, τροφοδοτούνται με δίκτυο αυτόματης άρδευσης που παίρνει εντολές από Η/Υ.

Πιστεύουμε ότι με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κήπου έχουμε συμβάλει από την πλευρά μας στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στο διδακτηριακό μας συγκρότημα που στεγάζει σήμερα τρία σχολεία.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει πριν από δεκατέσσερα περίπου χρόνια θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, έτσι ώστε το σχολείο μας να εξακολουθήσει να είναι ένας ευχάριστος χώρος εργασίας για μαθητές και καθηγητές.

Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας