Ηλιακή Ενέργεια Μετεωρολογικός Σταθμός Δράση Comenius

Το Σχολείο μαςΙστορικά: Το 6ο Λύκειο Λάρισας ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1980-81 και προήλθε από το 3ο Λύκειο θηλέων, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1972-73. Στην αρχή εγκαταστάθηκε σε διάφορα κτίρια του κέντρου της πόλης και το 1982-83 μεταφέρθηκε στο σημερινό ιδιόκτητο καινούριο κτίριο. Πρώτος Δ/ντής του Λυκείου ήταν ο κ. Τρυφερούλης Κών/νος, φιλόλογος και στη συνέχεια η κ. Κορμικιάρη Αγαθή, φιλόλογος. Από το 1992 μέχρι τον Ιανουάριο 1999 Δ/ντής ήταν ο κ. Παρασκευάς Γεώργιος, φιλόλογος.

Από τον Σεπτέμβριο του 1999 Δ/ντής είναι ο Καραβάκας Ηλίας (Φυσιογνώστης)

Υποδ/ντές : κ. Μπίγκα Ιωάννα (Φιλόλογος) και ο Γεώργιος Καψούρας (Φυσικός)

Τον Ιούνιο του 98 μετατράπηκε σε 6ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας.

Μαθητές: Το μαθητικό δυναμικό του Λυκείου κυμαίνεται από 400-450 μαθητές και μαθήτριες.

Καθηγητές: Το διδακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων φθάνει τους 35-40 καθηγητές.

Διδακτήριο: Το κτίριο του σχολείου είναι διώροφο και διαθέτει 17 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα Φυσικής Χημείας, καθώς και εργαστήριο Φυσικής Χημείας, κλειστή αίθουσα γυμναστικής, ένα γραφείο Δ/ντή, ένα Υποδ/ντού και δύο καθηγητών.

Το 6ο Λύκειο Λάρισας διαθέτει από κοινού με το 6ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται σε άλλο κτίριο εντός του ιδίου οικοπέδου, μια πολυτελέστατη σύγχρονη αίθουσα θεάτρου ( αμφιθέατρο ) 324 θέσεων, με φουαγιέ και μια αίθουσα πινακοθήκης.Το Αμφιθέατρο μας

Κήπος:Το Λύκειο έχει κήπο με δένδρα παντός τύπου, τριανταφυλλιές και άλλα καλλωπιστικά εκτάσεως 2 περίπου στρεμμάτων, έργο κυρίως του φυσικού καθηγητού του Λυκείου μας κ. Καψούρα Γεωργίου, ο οποίος ως υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου ,αλλά και του Μαθητικού Συνεταιρισμού μεριμνά με τους μαθητές για τη συντήρηση-διατήρηση του παραπάνω οικοσυστήματος.

Θέατρο:Το Λύκειο διαθέτει θεατρική ομάδα με υπεύθυνη τη φιλόλογο, Υποδ/ντρια κ. Μπίγκα Ιωάννα. Κάθε χρόνο η θεατρική ομάδα ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία θεατρικό έργο και παίρνει μέρος στο ετήσιο θεατρικό μαθητικό φεστιβάλ που γίνεται με ευθύνη της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. στη Λάρισα.

Άλλες Δραστηριότητες: Το σχολείο δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του αθλητισμού , του πολιτισμού, καθώς και στον τομέα εκπόνησης μελετών για το περιβάλλον, το 1992 κέρδισε το πρώτο βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης του Δήμου Λάρισας. Το Λύκειο μας είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο internet.

Βιβλιοθήκη: Σε λίγο χρονικό διάστημα το σχολείο μας θα διαθέτει με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών μια σύγχρονη και άριστη βιβλιοθήκη εκτάσεως 70 m2.

Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας